Vilde Bøe Risa er United-spiller: – En drøm som går i oppfyllelse

Den norske 26-åringen blir sommerens første signering for Uniteds kvinnelag. Risa har skrevet under en kontrakt som holder henne i den røde drakten ut 2022/23-sesongen.

United har også opsjon på ytterligere ett år.

Det bekrefter klubben i en pressemelding tirsdag.

Midtbanespilleren kommer til United etter et opphold på et drøyt halvår med Sandviken, der hun terminerte kontrakten tre kamper inn i sesongen. Ifølge norske TV 2 skal kontrakten mellom bergenslaget og Risa ha inneholdt et forbehold om at hun kunne forlate klubben om United skulle banke på døren.

Vokste opp som United-supporter

Det gjorde Manchester-klubben også, noe Risa forteller at hun er svært fornøyd med.

Kvinnen med 37 landskamper for det norske landslaget har nemlig vokst opp som United-supporter.

– Jeg er glad for å være her, i slik en stor klubb, som jeg har vokst opp med å støtte. Manchester United er enorme i Norge, så å kunne komme hit og spille for laget er en drøm som går i oppfyllelse, sier Risa.

Manchester United Women Unveil New Signing Vilde Boe Risa
ENDELIG: Det har ligget i kortene lenge, men nå er det endelig bekreftet at Vilde Bøe Risa er United-spiller.

Bergensjenta har, i tillegg til det korte oppholdet i Sandviken, også erfaring fra Arna-Bjørnar og Kopparbergs/Göteborg. Som nevnt er hun også etablert på det norske landslaget.

Til høsten blir det spill i Women’s Super League for 26-åringen.

– Jeg gleder meg virkelig til å spille i WSL og jeg har lyst til å laget så mye som jeg kan, for å kvalifisere oss til Champions League. Jeg er også ivrig etter å bli kjent med lagkameratene mine, og selvfølgelig håper jeg at jeg kan få fansen på stadion snart også.

Murtough: – Én av flere signeringer vi gjør i sommer

Også fotballdirektør John Murtough er glad for at Risa spiller i den ikoniske røde drakten kommende sesong.

– Vi er storfornøyde over å ønske Vilde velkommen til klubben. Hun har alle de nødvendige kvalitetene til å være en Manchester United-spiller og vi vet alle at hun kan ha en stor påvirkning her.

GLAD FOR Å ØNSKE RISA VELKOMMEN: Fotballdirektør John Murtough.

Murtough mener Risa vil bidra både med sine kvaliteter som spiller og med sin erfaring fra Champions League, der hun spilte i løpet av tiden i Kopparbergs/Göteborg.

– Hun leser spillet så godt og er en fantastisk playmaker med godt overblikk og evne til å kombinere. Vilde bringer lederskapsevner fra tiden i Sverige, sammen med Champions League-erfaring, noe klubben etterstreber.

Nå varsler fotballdirektøren at signeringen av Risa bare er den første av flere klubben har planer om å utføre dette overgangsvinduet.

– Hun er bare én av en rekke nøkkelsigneringer vi kommer til å gjøre i sommer, når vi jobber mot å bygge på foregående sesong med kvinnelaget.