Reservene med snuoperasjon

Med to straffemål av Demetri Mitchell (bildet) så Uniteds U23-lag ut til å ha gjort det helt store i mandagens kamp.

I skyggen, for ikke å si det totale mørket, av førstelagets FA-cupoppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge, utkjempet United og Southamptons respektive U23-mannskaper en ligakamp med direkte betydning for bunnstriden i Premier League 2.

Det så lenge ut til å gå helt galt for Nicky Butts elever, som etter å ha blitt liggende under med ett mål til pause slapp inn ytterligere ett like etter hvilen.

Men så våknet vertene til live. Først reduserte Devonte Redmond til 1-2, og deretter fulgte Demetri Mitchell opp med to fulltreffere fra straffemerket i løpet av fem minutter.

Dermed gikk det mot nok en imponerende trepoenger for de unge United-spillerne – men bare nesten.
To minutter før slutt blåste dommeren for kveldens tredje straffespark, denne gang til gjestene, som tok vare på muligheten. Og med det endte seksmålsthrilleren på Old Trafford med tre mål til hvert av lagene.

Resultatene fra de øvrige av mandagens PL 2-kamper:
Liverpool 2-0 Chelsea
Arsenal 3-3 Manchester City
Derby 2-3 Everton
Tottenham 4-0 Reading

Fortsatt nedrykksfare

Følgen av disse resultatene er at United holdt seg ett poeng foran Southampton, men falt med en plass på tabellen til åttende. Med to bortekamper (Leicester og Arsenal) og en hjemmekamp (Tottenham) igjen, og bare tre poengs klaring til direkte nedrykk, er det ingen grunn til å ignorere faresignalene. Nedrykksspøkelset uler fortsatt for Nicky Butts elever.

Tabellen idet det for de fleste gjenstår tre ligarunder

OBS: I løpet av tirsdagen kan se hele oppgjøret i opptak på MUTV/TV 2 Sumo, først fra klokken 10.30 og deretter klokken 15.00 og ved midnatt. Det vil også bli vist høydepunkter i en halvtimelang sending som starter klokken 22.30.

United 3-3 (0-1) Southampton

Premier League 2
Old Trafford, 13. mars 2017, kl. 20.00

16. min.: 0-1 Sims
50. min.: 0-2 Jones
62. min.: 1-2 Redmond
70. min.: 2-2 Mitchell (str.)
75. min.: 3-2 Mitchell (str.)
88. min.: 3-3 Seager (str.)

United: Kieran O’Hara; Matt Olosunde, Axel Tuanzebe, Cameron Borthwick-Jackson, Demetri Mitchell (Ethan Hamilton, 89.); Regan Poole (Josh Bohui, 52.), Tosin Kehinde; Callum Gribbin, Scott McTominay, Matt Willock.
Uben.innb.: Max Johnstone, Charlie Scott, Tyrrell Warren.