Rashfords EL-minner

Det var i Europa League det skjedde. Det var der vi fikk gleden av å oppleve Marcus Rashfords førstelagsdebut.

25. februar 2016; det er en dato verken vi eller den unge Manchester-gutten noensinne kommer til å glemme. United var under press. Uken før hadde de vært i Danmark og tapt 2-1 etter en grufull forestilling mot FC Midtjylland. Nå sto returkampen på Old Trafford for døren. Den måtte vinnes. Hvis ikke, ville billettene til neste Europa League-runde isteden gå til den på forhånd nederlagsdømte, danske lilleputten.

Du kan se intervju med Marcus Rashford på MUTV/TV 2 Sumo i ettermiddagens Match Day Live. Sendestart klokken 18, altså en time før kampstart.

I en situasjon som den United sto midt oppi, var det naturligvis alt annet enn beleilig at laget måtte klare seg uten lagets to fremste målscorere. Wayne Rooney var blitt kneskadet allerede i bortemøtet med Sunderland knappe to uker tidligere, mens Anthony Martial pådro seg en hamstringskade under oppvarmingen til det avgjørende møtet med danskene. Så, hvem skulle nå besørge scoringene?

romar
Med toppscorerne WAYNE ROONEY og ANTHONY MARTIAL ute med skade, ble det opp til debutant RASHFORD å sørge for målene.

Det var denne problemstillingen som førte til beslutningen om å gi den 18 år gamle Marcus Rashford sjansen fra start.

Les også: – Viste seg frem som 6-åring

Marcus hvem?

Dette var trolig det mest stilte spørsmålet på sosiale medier etter at laguttaket ble kjent. Ikke så rart heller, for man måtte nesten ha fulgt med på Uniteds U18-lag for i det hele tatt å ha hørt navnet.

Uvitenheten skulle ikke få vare særlig mye lenger. Etter danskenes sjokkerende ledermål og den påfølgende avslutningen i eget nett få minutter senere, steg Uniteds uredde debutant frem på scenen. Med to scoringer i løpet av en 12-minuttersperiode i 2. omgang, sendte han egenhendig rødtrøyene i føringen, først med 2-1 og deretter med 3-1. Resten ble formaliteter, og i sluttminuttene sørget Ander Herrera og Memphis Depay for utklassingssifrene 5-1.

Les også: Festaften og Rashford-scoringer

Og den alle snakket om etterpå, det var naturligvis Marcus Rashford.

Les også: – For en fantastisk opptreden!

“Atmosfæren er det jeg husker aller best fra kampen. Fansen var fantastisk.”

– Marcus Rashford

– For meg ble det starten på alt (som har skjedd siden), så det var et veldig viktig øyeblikk for meg, sier den målhungrige spissen i et intervju med MUTV.

– Og fansen hjalp meg veldig den kvelden, legger han til.

– Uansett hvordan du forestiller deg det på forhånd, så blir det helt annerledes. Atmosfæren er det jeg husker aller best fra kampen. Fansen var fantastisk.

Siden den minneverdige debuten fulgte Rashford opp med to nye scoringer da Arsenal ble beseiret 3-2 tre dager senere, og resten er historie. Han avsluttet sesongen etter åtte fulltreffere og spilte seg inn i den engelske EM-troppen, men til nå har han måttet nøye seg med tre innbytteropptredener under José Mourinho.

Starter mot Feyenoord?

mr
La oss håpe vi får se MARCUS RASHFORD slik som dette også på De Kuip.

Det siste blir det etter alt å dømme en ordning med på De Kuip. Når laget hans løper utpå til Europa League-møtet med den hollandske ligalederen vil det, ifølge Mourinhos egne hint – senest under onsdagens pressekonferanse, være med Marcus Rashford i startelleveren. Og selv er 18-åringen mer enn klar for oppgaven:

– Manageren har gjort det klart for oss at han ønsker å vinne alt, og det samme gjelder oss som spillere. Han har tatt med seg en sterk tropp og vi gleder oss til kampen, sier Rashford, som  har merket seg Feyenoords resultater i hjemlig liga – fem seire på like mange forsøk.

– De har spilt god fotball og de har scoret mål (15), og fansen deres vil forsøke å gjøre det tøft for oss. Likevel, om vi bare jobber hardt nok, er jeg sikker på at vil vil gjøre det bra.

OBS: Du kan se hele intervjuet på MUTV/TV 2 Sumo i ettermiddagens Match Day Live. Sendestart klokken 18, altså en time før kampstart.

Feyenoord v United starter altså klokken 19.00 (merk tiden), og vises på MAX i Norge, Kanal 9 i Sverige, og på 6’eren i Danmark.