En finalehelt fyller år

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 7. juni


Lou Macari fyller år

I dag er det Lou Macaris 71-årsdag! Vi gratulerer med dagen! Macari er en av heltene fra 1977, da United vant FA-cupfinalen mot Liverpool, og slik hindret Liverpool i å vinne trippelen. Macari var sterkt involvert i vinnermålet, da hans skudd gikk via Jimmy Greenhoff og i mål.

Les vår Lou Macari-profil her.

Disse spillerne har kontrakter som går ut

En greiere situasjon for United enn for en del andre Premier League-klubber. Det er nok sannsynlig at kontraktene vil bli forlenget tilstrekkelig til at de fleste av disse kommer til å fullføre sesongen i sin nåværende klubb.

Lørdag 6. juni


– For noen fantastiske seks år jeg hadde i verdens største klubb!

I går var det 15 år siden Edwin van der Sar ble United-spiller, og i dag la nederlenderen ut denne tweeten:

 

Langlesing: Febian Brandys United-historie

Noen av dere husker sikkert Febian Brandy, som på et tidspunkt var regnet som et stort United-talent (med interesse fra Barcelona), men som aldri ble det helt store.

denne teksten på ManUtd.com forteller han litt om egen historie i United.

– Sorry, David

Det kan se ut som om laget til bl.a. Juan Mata, Scott McTominay, Victor Lindelöf og Fred vant på fredagens trening, etter seiersmål fra Mata!

God stemning her, i alle fall – og De Gea hadde også et svar på lur.

PS. Mata/De Gea-bildet som i skrivende stund er øverst i artikkelen, er ikke fra fredagens trening, men fra en helt annen trening.

Fredag 5. juni


Chelsea mestere, Liverpool rykket ned

Vi har visst en stund at kvinnenes superliga ble avbrutt, og nå er det bekreftet hvordan ligaen faktisk ender.

Chelsea blir ligamestere, selv om de kun lå på 2. plass da fotballen ble stoppet av coronaviruset. Årsaken er at de slår Manchester City på poeng per kamp, siden de hadde en kamp til gode.

Det har hele tiden vært klart at United kom til å beholde sin 4. plass, noe de også gjorde, men nabo Liverpool rykket ned.

Se sluttabellen her.

Torsdag 4. juni


– Har du en sixpack, Marcus? Hvorfor liker du ikke City, Marcus?

Se Rashford svare på spørsmål fra barn uten filter.

En del herlige spørsmål og godfølelse her fra en spiller som virkelig har vist hva han er laget av de siste månedene.

City-anke vil ta tid – kan skape kaos om CL-plass

Court of Arbitration for Sport (CAS) har opplyst at Manchester Citys anke av UEFAs utestengelse av klubben fra Champions League i en periode på to år, kan ta så mye som to måneder å behandle.

Behandlingen av Citys anke starter førstkommende mandag og det er satt av tre dager til saken. 

Avisen Mirror opplyser at kilder i CAS har fortalt dem at en endelig avgjørelse kan ta så mye som to måneder og det kan bety at Premier League vil være ferdigspilt uten at man vet om 5. plassen vil være tilstrekkelig for å spille Champions League neste sesong.

Før Premier League starter opp igjen om knappe to uker er det Manchester United som ligger på 5. plassen som vil gi Champions League-spill dersom Citys utestengelse blir opprettholdt av CAS.

I februar ble Manchester City utestengt i to sesonger fra Champions League og klubben fikk også en bot på 25 millioner pund etter å ha brutt Financial Fair Play-reglene.

Mandag 1. juni


To United-helter ble født på denne dag

1. juni 1926 ble Johnny Berry født i Aldershot, og han spilte hele 276 kamper for Manchester United på 50-tallet. Berry overlevde flylulykken i München, men måtte legge opp på grunn av skadene han pådro seg. Berry døde i 1994.

Berry ble for øvrig nevnt i artikkelen Disse 50 kom ikke med på lista over de 50 største.

En som fortsatt lever, og som også ble født på denne datoen (i 1988), er Javier Hernández. Meksikaneren hadde noen gode sesonger under Ferguson og spilte spesielt en viktig rolle i seriegullet i 2010/11-sesongen, hans første i United.

Gratulerer med 32-årsdagen!

Rashford: – Rettferdighet for George Floyd

De fleste har fått med seg de voldsomme demonstrasjonene i USA etter drapet på George Floyd. Lørdag viste Jadon Sancho frem en undertrøye med påskriften rettferdighet for George Floyd. Nå har Marcus Rashford også engasjert seg, med et innlegg på sin Instagram-side.

Vi har skrevet mer om dette temaet i denne saken.