– Det føles herlig å ha ballen i beina igjen

Her samler vi ukas notiser som er relevante for oss United-supportere.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Onsdag 27. mai:


Rashford fornøyd med å kunne trene med ball igjen

– De er med på treningene, og de har gjort alt som de andre spillerne har gjort. De har ikke kjent på noen reaksjoner, og la oss håpe det fortsetter slik. Det kan se ut som om vi har en full stall å velge fra når vi kommer i gang igjen, uttalte Solskjær i går (mer i denne saken), og Rashford koser seg med å kunne trene med ball igjen, som en kan se i Twitter-posten under. 

Mandag 25. mai:


På denne dag i 1963: Uniteds første trofé siden München-ulykken

25. mai 1963 spilte Manchester United mot Leicester City i FA-cupfinalen, og det endte godt!

United hadde ikke klart å bygge opp et storlag ennå etter München-tragedien, og havnet bare tre poeng over nedrykksstreken (Manchester City og Leyton Orient rykket ned), mens Leicester havnet helt oppe på fjerdeplass – revene gikk nok altså inn i finalen med et visst favorittstempel.

Busbys lag hadde uansett ingen planer om å tape denne kampen, og etter en halvtime ga Denis Law United ledelsen – se målet under.

Litt ut i andreomgangen økte David Herd ledelsen for United. Ken Keyworth reduserte for Leicester med rundt ti minutter igjen, men Herd hadde nok et mål på lager, og det ble United som kunne juble på Wembley.

Krever ikke inn utestående lånesummer: – United følte det ville vært urettferdig

Mange fotballklubber sliter tungt økonomisk nå.

United har gjort mye riktig under coronaviruspandemien, og de opparbeider seg nok også litt godvilje ved at de ikke krever inn de utestående lånesummene fra Burton Albion, Bolton Wanderers og Heart of Midlothian, som har lånt henholdsvis Kieran O’Hara, Ethan Hamilton og Joel Pereira.

Det melder troverdige Mike Keegan i Daily Mail.

LES OGSÅ: Slaktes av skotske journalister: – Han mangler grunnleggende keeperferdigheter

Til sammen skal det være snakk om 130 000 pund United velger å ikke kreve inn, og Keegans United-kilder sier at de følte det ville være urettferdig å øke det økonomiske presset de mindre klubbene allerede kjenner på.

Spørsmål/svar med Bruno Fernandes

Bruno Fernandes har svart på en del ganske trivielle spørsmål på ManUtd.com, og ble blant annet spurt om hvilken lagkamerat han helst ville vært i «lockdown» med.

– Jeg ville valgt Juan, for om jeg isolerer meg med Juan kan jeg høre på sangen min hele dagen hver eneste dag, for han synger den alltid til meg! Det er ikke atmosfæren fra Old Trafford, men Juan er den type fyr som synger av hele sitt hjerte, så når han synger for meg er det veldig fint! Vanligvis når jeg kommer inn før ham, og han kommer til frokost, så tar han meg i handa og begynner å synge sangen – Bruno, Bruno, Bruno!