– Rashford er en veldig spennende spiller å jobbe med

Ole Gunnar Solskjær tror Marcus Rashford kan komme seg opp det nivået Harry Kane er på.

torsdagens pressekonferanse ble – ikke overraskende – temaet Harry Kane tatt opp av journalistene.

Ole Gunnar Solskjær responderte da slik på hva han synes om Kane:

– En av de beste målscorerne i verden, han er veldig god. Heldigvis har jeg et par av de jeg og, sa Solskjær med et smil.

– Han bommer aldri på sjanser, så vi må ikke gi han noen.

Nordmannen minnet altså om at United også har noen gode spillere, og det gjorde han mer av. Det har nå nemlig blitt sluppet flere sitater fra pressekonferansen, og der fortsetter Solskjær med å snakke opp sine egne – i dette tilfellet Marcus Rashford.

– Han kan bli en topp, topp spiss. Vi kan snakke om Harry Kanes og hans klasse, men jeg er sikker på [at vi kan snakke om] Marcus også. Han har potensialet til å komme seg opp der [på det nivået].

– Han har et skremmende tempo, og han blir nå sterkere, og kan holde oppe ballen for oss. Han er en strålende bindeleddsspiller.

– Han har vokst opp her. Det var noen treningsøkter her [på treningsleiren] med unggutta – Chongy, Angel, Marcus og Jesse – og de spilte sammen på en helt bestemt måte. Han er en veldig spennende spiller å jobbe med.

– Har ikke hatt den samtalen

Gode Solskjær-prestasjoner fører naturlig nok til spekulasjoner om at han kan fortsette lenger enn den planlagte avtalen – ut sesongen.

Akkurat den samtalen har uansett ikke Solskjær hatt med Ed Woodward ennå, sier Solskjær selv.

– Nei, vi har ikke hatt den samtalen. Du planlegger ikke fem eller seks måneder fremover, og så plutselig etter to uker forandrer den [planen]. Ingenting har forandret seg.

– Vi fortsetter bare å jobbe hver eneste dag med å forbedre laget her. Jeg jobber med et fantastisk trenerapparat, må jeg si, for å planlegge sammen hvordan vi ønsker å se ut de neste månedene.

Søndagens motstandermanager – Mauricio Pochettino – er utenom Solskjær den det snakkes mest om som en mulig manager for klubben når neste sesong starter.

På den åpne delen av pressekonferansen var Solskjær tydelig på at han er imponert over jobben Pochettino har gjort i Tottenham, og han ble også spurt om hva han synes om argentinerens spillestil.

– Han har gode spillere, slik jeg har. Det er lettere å spille på en offensiv måte, på sin måte, når en har gode spillere.

PS! På denne dag (12. januar) i 1997, så scoret Ole Gunnar Solskjær kampens første mål da United vant 2-1 mot Tottenham på White Hart Lane.