Rangnick skapte latter i salen med Haaland-spøk

Ralf Rangnick sjarmerte pressekorpset med en vits om Erling Braut Haaland, Kylian Mbappé og Robert Lewandowski på sin første pressekonferanse.

Ikke overraskende ble den norske stjernespissen et tema da tyskeren møtte de engelske journalistene fredag morgen.

Rangnick var sportsdirektør i RB Salzburg da Haaland ble hentet fra Molde.

– La meg ta en kikk, svarte Rangnick da han ble spurt om det stemmer at han kan få utbetalt bonus dersom han lander enkelte mål på overgangsmarkedet.

Tyskeren dro på smilebåndet og begynte å bla i noen papirer foran seg.

– Ti milioner for Haaland… Ti millioner for Mbappé… Ti millioner for Lewandowski… Ti millioner for Kimmich…

– Dette er «non sense» selvfølgelig. Det er ingen slike klausuler i kontrakten min, sa Rangnick med et smil.

– Haaland er en fantastisk spiss. Det vet jeg godt, for jeg jobbet i Salzburg da han var der. Derfor vet jeg hvilken spiller han er. Men det vet resten av verden nå også. For to år siden var det bare noen som kunne trodd at han skulle utvikle seg som han har gjort.

– Men vi har så mange offensive klassespillere at vi ikke trenger å snakke om noen andre.

SSC Napoli v RB Salzburg: Group E - UEFA Champions League
STJERNESKUDDET: Erling Braut Haaland ble en braksuksess i Salzburg og gikk raskt videre til Dortmund.

Rangnick har tidligere sagt at planen var at Haaland skulle videre til Leipzig fra Salzburg, men at nordmannen lot seg friste av lovnader om fast plass i Dortmund. Han ble den første Salzburg-spilleren som ikke ble hentet til Bundesliga av Leipzig.

– Det er veldig synd for Leipzig, for han ville passet perfekt for spillestilen vår, sa Rangnick – og hentet i stedet Alexander Sørloth.

Manchester United Training and Press Conference
MØTTE MEDIENE: Ralf Rangnick på sin første pressekonferanse som United-manager.

På fredagens pressekonferanse fortalte Rangnick at han og fotballdirektør John Murtough ikke har lagt noen plan for januarvinduet på nåværende tidspunkt.

– Vi har ikke snakket om nye spillere, og dette er ikke tiden for å gjøre det. Fokuset er på det nåværende laget vi har her. Det er definitivt ikke for lite.

– Etter jul kan vi kanskje snakke om mulige overganger i vinter, men etter min erfaring er ikke januarvinduet det beste tidspunktet. I teorien gir det bare mening hvis det er signeringer som garanterer deg bedre kvalitet.

Her kan du lese alt fra pressekonferansen!