PREVIEW: WBA – United

Alt du trenger å vite før oppgjøret på The Hawthorns lørdag kveld.

1-0 mot Tottenham og 2-1 mot Crystal Palce har gitt en perfekt åpning på juleprogrammet, men det står fortsatt en rekke potensielle bananskall for tur før United-spillerne kan se seg tilbake og vurdere tabellsituasjonen inn mot andre halvdel av sesongen.

Manchester United må nemlig passe seg lørdag kveld så de ikke blir tatt igjen av West Bromwich og fraseilet av de andre topplagene.

Med seier er Tony Pulis’ menn bare ett poeng bak United, mens de røde djevlene kan komme opp på lik poengsum som Spurs.

Kampstart er klokken 18.30, og den sendes på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Sumo her i Norge, Viasat Sport Premium eller Viaplay i Sverige, eller på 6’eren, Dplay eller Viaplay i Danmark.

Den kan også følges Live her på United.no.

Manchester United

Skader og Karantener: På fredagens pressekonferanse kunne José Mourinho opplyse at Chris Smalling er tilbake og klar for spill. Antonio Valencia er tilbake etter å ha sonet karantene mot Crystal Palace.

Blant er usikre finner vi Henrikh Mkhitaryan, som Mourinho ikke ga noen oppdatering på etter å ha sagt at han muligens måtte stå over mot WBA på pressekonferansen etter seieren mot Tottenham.

De som definitvt er ute er Luke Shaw og Eric Bailly.

Det betyr at Mourinho har en rekke spillere å velge mellom til kampen mot West Bromwich. Med tanke på det tette kampprogrammet er det desto vanskeligere å forsøke å spå hvem han kommer til å bruke.

Mourinho har nok likt det han har sett i det siste, og vil ikke ønske å gjøre særlig mange endringer av rent formmessige eller taktiske grunner. Dermed kommer det nok primært an på den fysiske tilstanden til de skadefrie spillerne hvorvidt han gjør særlig omfattende endringer fra elleveren som slo Palace.

Antonio Valencia har fått seg en hvil, og er nok tilbake på høyrebacken. Henrikh Mkhitaryan er sannsynligvis tilbake på banen hvis han er skadefri, men dette er nok dessverre bare ønsketenkning.

MULIG START: Det tette kampprogrammet kan bety spilletid for stortalentet Marcus Rashford.
MULIG START: Det tette kampprogrammet kan bety spilletid for stortalentet Marcus Rashford.

Juan Mata forsvant noe ut av kampen mot Palace, og det kan tenkes at Jesse Lingard eller Marcus Rashford får

seg en etterlengtet start mot WBA for å få hurtighet på kanten. I så fall vil det også være naturlig å hente inn igjen Anthony Martial på den andre siden.

Så er det store spørsmålet hvorvidt Mourinho kaster Chris Smalling rett tilbake i aksjon, eller om han fortsetter med en velfungerende Jones/Rojo-duo i midtforsvaret. På venstrebacken er det også spørsmålstegn; får Blind sjansen igjen, eller har Darmian spilt seg inn som Mourinhos førstevalg i den posisjonen?

United i forrige kamp: De Gea; Bailly (Darmian), Jones, Rojo, Blind; Carrick, Herrera; Rooney (Rashford), Pogba, Mata (Lingard); Ibrahimovic.

Mulig XI mot WBA (må tas med enorme bøtter salt): De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Darmian; Carrick, Herrera; Lingard, Mata, Martial; Zlatan.

West Bromwich:

“United kommer definitivt til å havne blant topp 4 denne sesongen. De burde ligget på 1. eller 2. plass.”

– Tony Pulis

Skader og karantener: Tony Pulis har ikke verdens bredeste stall å velge fra, men waliseren har vært heldig med skader så langt denne sesongen. Den eneste navngitte spilleren som er tvilsom til oppgjøret er Johnny Evans, som skal testes på trening fredag kveld.

Ellers nevner Pulis at det er én spiller til som har fått en smell, uten at han sa hvem. Craig Dawson måtte stå over forrige kamp grunnet karantene, men er tilbake til oppgjøret mot United.

West Bromwich i forrige kamp (3-1 mot Swansea): Foster; Nyom, McAuley, Olsson, Brunt; Fletcher, Yacob,

Chadli (McClean), Morrison (Gardner), Phillips; Rondon (Robson-Kanu).

Se opp for: Salomon Rondón. WBAs rekordsignering (inntil Chadli-kjøpet i sommer) og

FORMSPILLER: Salomon Rondon var ustoppelig i WBAs forrige kamp.
FORMSPILLER: Salomon Rondon var ustoppelig i WBAs forrige kamp.

spissjuvel har nettet syv i Premier League denne sesongen.

Tre av dem kom i deres siste kamp mot Swansea, en kamp de vant 3-1. Siden overgangen har han scoret 16 mål, og ett av dem senket Manchester United sist de to lagene møttes.

– Han minner ikke om noen annen spiller. Han er Salomon Rondon. Han er rask, sterk, og han er målfarlig. For spisser handler det meste om selvtillit, og det har han massevis av denne sesongen. Alt klaffer, han er vant til England og Premier League, kona trives bedre i Birmingham, og barna trives bedre på skolen, sa Pulis om Rondon på pressekonferansen før United-kampen.

Ellers kan vi forøvrig forvente oss et gjensyn med ex-red Darren Fletcher, som har blitt en svært viktig spiller for WBA etter overgangen fra United.

Statistikk:

Dersom du ønsker å lese deg opp på litt interessant statistikk før oppgjøret mot West Bromwich, anbefaler vi deg å klikke på saken til venstre.

Der kan du blant annet lese at West Bromwich har overtaket på United i de siste kampene, samt hvilken United-spiller som vanligvis scorer mest mot lørdagens motstander.

Vi kan forøvrig også dele en aldri så liten annen artig kuriosa: Begge lag ble grunnlagt i samme år – 1878 – av arbeidere fra lokalindustrien. United av arbeidere ved et jernbanedepot, og WBA av arbeidere ved en fabrikk som produserte vekter.

United kan for øvrig også score sitt 100. bortemål mot WBA. Foreløpig står de med 99.

Dommeren:

Anthony Taylor
Anthony Taylor

Anthony Taylor dømmer oppgjøret på the Hawthorns.

Mourinho ble nylig straffet av FA for uttalelser om lørdagens dommer i forkant av lokaloppgjøret mot Liverpool tidligere denne sesongen, og kan nok ikke vente seg noen kompistjenester.

Dette er tredje gang Taylor dømmer United denne sesongen. United har vunnet mot Southampton og spilt uavgjort mot Liverpool ved de to andre anledningene han har dømt.

På de kampene har han delt ut totalt fire gule kort, null mot Southampton og fire mot Liverpool.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

God kamp!