Preview: Boro – United

Med seier rykker United opp på tabellen.

Nå har United for alvor muligheten til å bevege på seg i Premier League, og det er en mulighet vi ta.

Ubeseiret i seriesammeng på 17 kamper, helt tilbake til oktober.

Søndag er det duket for lunsj-fotball når Middlesbrough venter på Riverside Stadium.

Avspark er kl 13.00 (norsk tid) og kampen kan du se på TV2 Sport Premium i Norge, 6`ern/Viaplay i Danmark og Viasat Sport Premium/Viaplay i Sverige.

Hvordan gikk det sist?

Vel, det var på årets siste dag i 2016, og United vant 2-1 etter mål fra Pogba og Martial. De to franskmennene lot oss sitte på pinebenken etter en tidlig Boro-ledelse, men snudde kampen for oss i det 85. og 86. minutt.

Målet som aldri skulle vært annulert: Zlatan Ibrahimovic.

United har faktisk ikke tapt mot Boro i seriesammenheng siden 2005, og har nå åtte seire på rappen.

LES OGSÅ: Vi er klare for Middlesbrough

Manchester United

Tre kamper på syv dager gjør sitt.

På mandag ble det et kjedelig tap mot Chelsea i FA cupen, før vi slo tilbake mot Rostov på torsdag.

Søndagens kamp har også en ekstra motivasjon over seg, for med seier vil United endelig rykke opp til 5.plass på tabellen.

Skader og karantener:

Ander Herrera og Zlatan Ibrahimovic er begge ute med karantener. Paul Pogba er utelukket med skade, og det er store spørsmålstegn rundt Daley Blind før søndagens oppgjør.

Hva sier Mourinho?

Som vi vet, er vår portugisiske trener ikke spesielt imponert over kampprogrammet i år. Dette lot han pressen få høre etter torsdagens seier mot Rostov.

– Vi har spilt elleve kamper de siste seks ukene, og det kommer til å bli verre (for oss) og enklere for de andre fem lagene. Så nå er det åpenbart veldig vanskelig for oss, sa Mourinho, som pekte på det faktum at United er det eneste laget i toppen av Premier League som fortsatt er med i en europacup og dermed må sjonglere med flere baller i luften framover, sa Mourinho.

Les mer her.

Hvordan stiller United?

Det er ikke så greit å forutse hvordan United kommer til å stille opp, nå som Mourinho de siste ukene har eksperimentert med ulike formasjoner.

At det blir endringer på den sentrale midtbanen er uansett klart, med både Pogba og Herrera ute.

Michael Carrick fikk hvile mot Rostov, og er en sterk kandidat til å gå inn på laget igjen.

Marouane Fellaini er også en liten Mourinho-favoritt, og viste senest mot Rostov at han stadig overrasker:

Vi finner det heller tvilsomt at Bastian Schweinsteiger får muligheten, selv om tyskeren etter sigende er skadefri.

Marcus Rashford hadde ingen enkel jobb alene på topp mot Chelsea, men viste lovende takter de gangene han kom i posisjon.

Det er stor grunn til å tro at den lynhurtige spissen får muligheten igjen på søndag.

Vårt tips:

De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Darmian; Carrick, Fellaini; Martial, Mkhitaryan, Lingard; Rashford.

Middlesbrough

– Jeg mener han fortjente å få sparken, sa Mourinho ironisk på spørsmål om hva han synes om at Boro valgte å gi Aitor Karanka sparken.

Mourinho og Karanka i Real Madrid.

– Året han kom til klubben var laget på vei ned i League One. I det andre året tok han laget til Wembley for å spille playoff-finale. I det tredje året rykket han direkte opp. Jeg mener at han fortjener å få sparken i det fjerde året, avsluttet Mourinho.

Karanka var tidligere Mourinhos assistent i Real Madrid, og det er tydelig hva sjefen mener om tendensen i fotballverdenen i dag.

Hele saken kan du lese her.

Boro står bokført med kun fire seire i Premier League denne sesongen, og det er fire poeng opp til trygg grunn. Laget har faktisk færrest nettkjenninger denne sesongen med 19 mål, og har ikke fått en eneste ball bak motstanderens sisteskanse på de siste fire kampene.

Karankas assistent Steve Agnew er mannen som overtok midlertidig ansvar for klubben, og selv mener han at United er en perfekt start.

– Manchester United kommer på besøk og det blir ikke større enn det. En fantastisk kamp for oss. Atmosfæren burde være fantastisk! (…) Hvis dette er min audition, så føler jeg meg klar, sier Agnew til klubbens offisielle hjemmeside.

  • Boro har nå ikke vunnet i Premier League på ti kamper.
  • På 25 kamper har Boro kun gjort mål i første omgang fem ganger.
  • Hvis United går opp i ledelsen på søndag, så ser det lyst ut. Boro har bare tatt to poeng og scoret fem mål når de ligger under.

Innbyrdes statistikk:

På 103 oppgjør er det, ikke overraskende, United som kommer best ut. 52 seire, 22 uavgjort og 29 tap er ståa før søndagens batalje.

Sist Boro gjorde det helt store og slo United i Premier League, var i 2005.

Manchester United er det laget som har vunnet mest på Riverside Stadium med ni seire, og vi har scoret mål de siste 13 gangene vi har vært på besøk.

Dommeren

Mannen med ansvar for ro og orden på søndag er Jonathan Moss. Det er tredje gangen han dømmer United denne sesongen, og fjerde gang han dømmer Boro. På de fire kampene, har Boro til gode å gjøre mål. La det bli fem i morgen!

På 27 kamper denne sesongen, har den rutinerte dommeren gitt 110 (!) gule kort og tre røde.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.