– Paul må betale prisen

MANCHESTER: Mourinho trekker fram banan-episoden med Rojo og skaden på Pogba når han langer ut mot Uniteds kampprogram i ligaen.

Med United.no til stede snakket en oppgitt United-manager om det han opplever som et ødeleggende kampoppsett i den engelske ligaen i over ti minutter etter 1-0-seieren mot Rostov torsdag kveld.

Mourinho kritiserte Premier League spesielt og hevder de rett og slett ikke bryr seg om hvordan engelske lag gjør det i Europa. Portugiseren skjønner ikke hvorfor Manchester Uniteds kamp mot Middlesbrough skal spilles søndag formiddag og ikke senere, og sier at de andre topplagene nå har en stor fordel i forhold til United.

– Vi har spilt elleve kamper de siste seks ukene, og det kommer til å bli verre (for oss) og enklere for de andre fem lagene. Så nå er det åpenbart veldig vanskelig for oss, sa Mourinho, som pekte på det faktum at United er det eneste laget i toppen av Premier League som fortsatt er med i en europacup og dermed må sjonglere med flere baller i luften framover.

– Jeg har sagt dette i mange, mange år, helt fra min første periode i England fra 2004 til 2008. Jeg spør ikke bare for min egen del, jeg spør på vegne av alle. Jeg mener de gir «f» (sier kun bokstaven) i de engelske lagene i Europa. De bryr seg enkelt og greit ikke. De har andre interesser som er viktigere. Alle land prøver å støtte lagene sine, men her er det vanskelig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE FORNØYD: José Mourinho var ikke i veldig godt humør på pressekonferansen torsdag kveld, tross avansement i Europa League. FOTO: EIVIND B. HOLTH

Sliten Pogba skadd

I 2017 har United spilt kamp hver fjerde dag i snitt.

Etter søndagens kamp mot Middlesbrough, venter en landslagspause før Premier League sparkes i gang igjen 1. april mot West Bromwich. Ifølge Manchester Evening News innførte Mourinho portforbud da United-laget sjekket inn på Lowry hotell dagen før Rostov-kampen og ga spillerne beskjed om å komme seg tidlig i seng.

– Vi burde være det siste laget som spiller denne helgen. Vi skulle spilt på mandag eller sist på søndag, ikke klokken 12. La oss i alle fall sove litt søndag morgen. Nå må vi opp klokken sju for å spise og spille kamp, sa Mourinho og sammenlignet hverdagen i England med det han mener er bedre ordninger i Portugal og Italia.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mot Middlesbrough må Mourinho klare seg uten Pogba, som pådro seg en hamstringskade mot Rostov. Som United.no skrev før Europa League-kampen, har franskmannen nå startet 40 av 47 kamper denne sesongen.

– Han kjente noe allerede i første omgang, og i andre omgang merket han umiddelbart at han ikke kunne fortsette. Selv et fysisk monster som han merker det (slitasjen). Paul må betale prisen.

– Marcos kunne ikke løpe 

I over ti minutter snakket Mourinho om at United-laget burde vært beskyttet og trakk fram Marcos Rojo, Phil Jones og Paul Pogba for å illustrere sitt poeng.

– For noen var banan-episoden morsom. For meg er det ikke morsomt. Når jeg ser maraton og andre idretter, synes jeg ikke det er morsomt, sa Mourinho.

– Folk spør hvorfor Jones spilte til venstre? Han spilte til venstre fordi han kunne løpe, og Marcos kunne ikke løpe. Hvis du ikke kan løpe, spiller du i midten hvor du er beskyttet og ikke er nødt til å løpe. Vi har alle disse problemene, så får vi se om vi kan få ett poeng på søndag. Det vil være et godt resultat for oss.

Se hva ansvarlig redaktør Dag Langerød hadde å si om kampen mot Rostov i vinduet under.

Ansvarlig redaktør etter avansement i Europa League

Ansvarlig redaktør Dag Langerød med sin umiddelbare kommentar etter kampen.

Posted by Manchester United Supporters Club Scandinavia on Thursday, March 16, 2017