Premier League utsatt til tidligst 30. april

Det blir altså ikke Premier League-fotball før tidligst 30. april. Likevel holdes det foreløpig fast på at sesongen skal fullføres.

Det skriver Premier League i en pressemelding torsdag ettermiddag. 

– Vi er forent i vår forpliktelse til å finne måter å gjenoppta fotballsesongen 2019/20 og sikre at alle nasjonale og europeiske klubbliga- og cupkamper spilles så snart det er trygt og mulig å gjøre det.

– FAs regler og forskrifter sier at «sesongen skal avsluttes senest 1. juni» og «hver konkurranse skal, innenfor grensen fastsatt av FA, bestemme lengden på sin egen spillesesong».

– FAs styre har imidlertid blitt enige om at denne grensen skal utvides på ubestemt tid for sesongen 2019/20.

– I tillegg har vi samlet blitt enige om at alle profesjonelle kamper i England vil bli utsatt ytterligere til tidligst 30. april.

Med andre ord holder Premier League fortsatt fast ved å fullføre sesongen, men profesjonelle kamper vil altså ikke spilles før tidligst 30. april. Det betyr at kampene mot Bournemouth (H), Aston Villa (B) og Southhampton (H) nå også er utsatt på grunn av spredningen av coronaviruset.

– Vi har samlet støttet UEFA i å utsette EURO 2020 for å skape plass i kalenderen for å sikre at nasjonale og europeiske klubbliga- og cupkamper har en økt mulighet til å bli spilt, og på den måten opprettholde integriteten til hver konkurranse.

LES OGSÅ: Derfor ser UEFAs drøm ut som utopi

Før møtet håpte de fleste fotballfans på en endelig avgjørelse om hva som skulle skje med fotballsesongen, men vi må altså sitte noe lengre på gjerdet og vente i spenning.

I pressemeldingen til Premier League sies det altså at de støtter vedtaket til UEFA om å utsette EM til 2021, slik at både cup- og ligakamper har en økt mulighet for å bli spilt. 

Med denne formuleringen avventer vi altså fortsatt på en endelig klargjøring på hvordan serien skal kunne avsluttes.

Vi vet altså at det planlegges å sette igang Premier League tidligst 30. april, og det er foreløpig fortsatt uvisst når sesongen kan avsluttes. Premier League tar likevel utgangspunkt i at målet er å fullføre sesongen. 

UVISS FREMTID: Solskjær sitter trygt som manager, men det er vanskelig å si hvor sesongen 2019/20 vil ende. Torsdagens pressemelding fra Premier League sier altså at de fortsatt er åpne for å fullføre sesongen, men siste dato for sesongslutt er nå uvisst.

Avslutningsvis skriver Premier League i samme pressemelding:

– Utviklingen av COVID-19 er fortsatt uklar, og vi kan forsikre alle om at helse og velferd for spillere, ansatte og supportere er vår prioritet. Vi vil fortsette å følge myndighetenes råd og samarbeide for å holde situasjonen under mest mulig kontroll og utforske alle tilgjengelige alternativer for å finne måter å gjenoppta sesongen på når forholdene tillater det.

– Vi vil alle understreke at tankene våre er hos alle berørt av COVID-19.