– Ønsker å se forsvarsspillere som forsvarer seg som om de kjemper for livet

Solskjær er opptatt av å få jobbet med Uniteds spillestil i sommer – men er også opptatt av at spillerne skal ha riktig innstilling.

I Manchester United-appen har det de siste dagene blitt postet et Solskjær-intervju i tre deler. Les det viktigste fra del én her og fra del to her.

Nå er siste del av intervjuet her, og der ble blant annet Solskjær spurt om hva som er hans ideelle fremtidige spiller for klubben.

Solskjær snakket da om verdien av å være gode mennesker i tillegg til gode spillere, og fortsatte med å snakke om hvor viktig riktig innstilling er:

– Du må ha et verdisystem og en bestemt type innstilling for å bli en Manchester United-spiller. Du må ha kvalitetene, og fansen ønsker å se spennende spillere, spillere som får oss opp fra setene våre. Vi ønsker å se forsvarsspillere som forsvarer seg som om de kjemper for livet sitt – det er det viktigste, sier Solskjær – som blant annet rakk å spille halvannen sesong sammen med Nemanja Vidic – som kanskje er selve personifiseringen av slikt forsvarsspill.

GLAD I GODE FORSVARSSPILLERE: Ole Gunnar Solskjær.

Samtidig starter det hele i angrep med den riktige innstillingen der, med å kunne gå i høyt press.

– Når vi presser høyt med Jesse og Marcus mot Barcelona, PSG, Liverpool og Chelsea, så applauderer fansen spisser som takler. Det har alltid vært i vår kultur – en må ha den arbeidsmoralen, og vi speider markedet og prøver å finne de riktige spillerne.

Synes du det er spennende å lede denne gjenoppbyggingsprosessen?

– Ja, selvsagt! Jeg synes hele prosjektet er spennende. Jeg vet det er et stort ansvar å lede denne fantastiske klubben, men det eneste jeg kan love er at jeg vil gjøre mitt beste.

Hvor mye ser du frem til pre-season-treningen og kampene?

– Jeg kan ikke vente, for det er en ny start. Vi setter oss mål, samkjører ambisjonene våre og vi vil jobbe sammen med å bli enige om visse prinsipper. Det er alltid en veldig viktig måned, eller seks uker, til å bli enige om hvordan vi skal gjøre det for å få den riktige kulturen.

– Det er på tide for oss å få på plass noen prinsipper, uten å måtte tenke på resultater og resultatpress. Da jeg kom inn, så ringte Ed meg og sa at han ville få smilene på plass i ansiktene igjen, og å få dem til å nyte fotballen, og å få på plass en spillestil, og i pre-season trenger du ikke å spille om poeng slik du må i desember, januar og februar.

Videre sa Solskjær også at det er viktigste i pre-season blir å få alle spilleklare til sesongen, i tillegg til det å få på plass noen prinsipper om spillestil som spillere og klubb føler seg komfortable med.

Les (eller se) hele intervjuet i Uniteds offisielle app.