– Det er ingenting som heter «pause» når du jobber med fotball

Ole Gunnar Solskjær har gjort et lengre intervju med klubben. Han forteller om akademispillerne, og håper på en liten ferie i sommer.

I kjølevannet av sesongen har Manchester United gjort et lengre intervju med Ole Gunnar Solskjær. Intervjuet deles opp og legges ut i tre deler. På onsdag morgen kom del to ut.

Intervjuet kan sees i Manchester Uniteds offisielle app.

Her er deler av det Solskjær sa:

– Chong, Garner, Gomes og Greenwood har alle trent med førstelaget denne sesongen, kan du snakke litt om det? 

– En del av det å være i denne klubben er at du vet at du vil få en sjanse når du har et talent som det de har. Supporterne har sett mer til dem mot slutten av sesongen, og jeg tror de skjønner at disse spillerne kan være en del av fremtiden vår. At unge spillere får sjansen er inngravert i historien vår, og de kan være trygge på at de får den støtten de trenger. Det er selvsagt forventninger til dem, og derfor er det viktig for oss å være kloke når det kommer til bruken av dem i kamper i starten, sier Solskjær. 

DE UNGE VIL FÅ MULIGHETEN: – Det er en del av det å spille for Manchester United, sier Solskjær.

Manageren blir raskt spurt om muligheten for å sende noen av unggutta på lån.

– Det er klart at det vil være bra for dem å få en full sesong med mye spilletid et sted, men samtidig, om vi har dem her kan vi se dem hver dag og de får trent sammen med noen av de beste spillerne i verden. Så vi får se hva den nærmeste tiden bringer for disse gutta. Kanskje blir de her og får flere sjanser neste år.

– Du er selvfølgelig opptatt med førstelaget, men du tar deg alltid tid til å se kampene til de unge spillerne. Hvor viktig er det for deg? 

– Jeg elsker det. Jeg elsker å se de unge spillerne uttrykke seg. Jeg vil se det på Old Trafford når de kommer så dit, og jeg vil se hvem som uttrykker seg på den riktige måten, og ikke «showboater». Det er en hårfin balanse når man er en ung spiller. Om vi leder 5-0, eller om vi ligger under 1-0 vil jeg at de skal gjøre det samme: det riktige. Det handler ikke om dem, men om laget. Hvis du har den mentaliteten når du er 16-17, så har du den når du spiller for førstelaget òg. 

Solskjær forklarer akademiet som et kvalitetsstempel på spillere. Selv de som ikke har representert klubbens førstelag.

– De er United. Man hører det fra flere trenere som har spillere fra United-systemet. De er skikkelige folk. De jobber hardt, og er selvfølgelig talentfulle. Man blir ikke valgt av Manchester United om man ikke har talent. Noen klarte ikke å bryte gjennom til førstelaget, men har store karrierer andre steder.

DEN ANDRE EVANS: Corry Evans, bror til Jonny, var kaptein på reservelaget da de ble mestre underSolskjær i 2010. Selv om Cory ikke fikk noen stor karriere i Manchester United, har han levert godt for Blackburn, og Hull før det.

Solskjær kom inn i hui og hast etter at José Mourinho fikk fyken, og det har et hektisk halvår for nordmannen.

– Det er ingenting som heter «pause» når man jobber med fotball, sier Solskjær lattermild, og fortsetter: – Ungene mine er snart ferdig på skolen og kan komme til Manchester, det hjelper på. Vi skal prøve å få signert noen spillere, og så kanskje jeg får ti dager med avslapping et sted som ikke er i Norge eller England. 

– Hvordan er det å være tilbake i Manchester, og igjen være en aktiv del av United-kulturen?

– Klubben har bare vokst og vokst, og er nå enda større enn sist jeg var her. Da jeg dro fra United var det verdens største klubb, og nå er den enda større. Det er vanskelig å tro. Selve byen er jeg også veldig glad i. Jeg kommer fra en liten by i Norge, så størrelsen på Manchester passer meg perfekt. Jeg er også vant til litt regn, sier Solskjær og ler.

SMØRBLID: Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med tilværelsen i både klubb og by.

Som nevnt over er intervjuet hentet fra «»Manchester Uniteds offisielle app. Der kan du se hele seansen.

Om du vil lese del én av intervjuet kan du gjøre det her: – Kan ikke bare kjøpe troféer – en må gjøre seg fortjent til dem