– Noen ganger er ikke timingen helt riktig

Ander Herrera takker fansen og forklarer hvor vanskelig det blir å forlate klubben han har spilt for i fem år.

I et intervju med Manchester Uniteds offisielle hjemmeside legger ikke spanjolen skjul på at det har vært en tøff avgjørelse han har måttet ta, når han nå forlater United etter sesongen.

– Dette er ikke en lett avgjørelse for meg, men i løpet av livet er man nødt til å ta slike valg. Noen ganger er ikke timingen helt riktig, og da må man videre, forklarer Herrera.

Det var lørdag at United og Herrera selv bekreftet spanjolens avgang, etter å ha lagt ut en avskjedsvideo på sosiale medier.

LES OGSÅ: Herrera forlater United

VIKTIG: Ander Herrera har i løpet av sine fem år i United alltid gått fram som et godt eksempel, både på og utenfor banen.

Trekker fram trofeene

Videre i intervjuet takker han United-fansen, og forsikrer dem om at United alltid kommer til å ha en spesiell plass hos han.

– Det er noe spesielt ved denne klubben. Er du en United-spiller, så kommer du for alltid til å være en United-spiller. Jeg skylder også fansen mye, og jeg kommer til å miste mer enn det dere gjør når jeg forlater United nå, er beskjeden fra publikumsyndlingen.

– Jeg må være ærlig. Jeg ble ikke født som en United-fan, men jeg vil at alle skal vite at en del av hjertet mitt alltid vil være rødt.

I løpet av United-karrieren har Herrera spilt 189 kamper (190 hvis han får spilletid mot Cardiff). Når han blir bedt om å trekke fram de beste øyeblikkene, kommer han ikke utenom trofeene.

DET BESTE: Herrera trekker fram seieren i Europa League som hans beste United-øyeblikk.

– Så klart henger trofeene høyt. Europa League-seieren i 2017 var helt spesielt, men også da vi vant FA-cupen og ligacupen. Men er det én ting jeg aldri kommer til å glemme så er det hvordan fansen har støttet meg, sier Herrera.

– Kampene på Anfield er helt spesielle

– Er det noen enkeltkamper du vil trekke fram?

– Skulle jeg valgt én så måtte det vært Europa League-finalen mot Ajax. Vi sikret oss et trofé i Europa og kom oss samtidig inn i Champions League som var viktig for oss.

– Jeg må også trekke fram seierne vi har hatt på Anfield. Jeg vet det ikke er trofeer, men for fansen betyr det like mye. Stemningen som de lager hver gang vi spiller på Anfield. Det å se det røde hjørnet fullt av United-fans kommer jeg ikke til å glemme, fortsetter 29-åringen.

Søndag skal altså spanjolen takke for seg på Old Trafford, i det som kan bli en følelsesladet avskjed.

– Ja, så klart blir det mange følelser. Det blir tøft fordi jeg vet nå at jeg ikke kommer til å spille for denne klubben og for fansen noe mer. Men jeg forlater klubben med stolthet, fordi jeg vet med meg selv at jeg prøvd å gitt alt jeg har for United, avslutter Ander Herrera.