BEKREFTET: Herrera drar!

Manchester United bekreftet lørdag at Ander Herrera gir seg i klubben.

I den forbindelse ble denne avskjedshilsenen lagt ut:

– Det er rødt i hjertet mitt. Jeg visste det helt siden første kamp og fra det øyeblikket jeg tok på meg drakta for første gang.

– Det er en klubb med tusenvis av fans som husker og respekterer alle spillerne som ga alt for denne klubben. Jeg følte meg spesiell da de ropte navnet mitt. Jeg var stolt da fansen mente at jeg var en del av klubbens utrolige historie.

– Hver gang jeg representerte denne klubben, i hver kamp, uansett seier eller tap, så forstod jeg hva denne klubben handlet om. Jeg kommer til å huske hver av de nesten 200 kampene jeg har spilt siden det har vært en sann ære å kunne spille for Englands mest fantastiske klubb. Takk for disse fem utrolige årene.

Les også: En større sak om bakgrunnen til Ander Herrera
Les også: Vårt intervju med Herrera før denne sesongen

Ble årets spiller

Ander Herrera kom til United fra Club Athletic i Bilbao sommeren 2014, og var frem til Luke Shaw ble årets spiller denne sesongen den eneste United-spilleren som hadde blitt årets spiller i klubben utenom David de Gea.

Han ble det i José Mourinhos første sesong, da United vant ligacupen og Europa League.

Det spesielle med Herrera er at han fra første stund har vært opptatt av United-fansen og klubben, og han er en av de som oftest stopper opp for fansen – eller gir av sin tid til de som bare ønsker en liten bit av oppmerksomheten hans.

Det er ikke kjent hvor veien videre går, men han er blitt koblet til flere store klubber i Europa, og mest Paris St. Germain.

De fleste blir nok overrasket om han ikke befinner seg i den franske hovedstaden neste sesong.

Det har vært rykter om at United var villig til å gå til cirka 200.000 pund i uka eller også noe mer for å sikre seg den snart 30 år gamle baskeren på ny kontrakt, men samtidig har det også vært rapporter på at franskmennene er villig til å gi ham en langtidskontakt med superlønn, faktisk nærmere 300.000 pund i uka. Hva som er rett i saken får vi kanskje aldri vite, men uansett har altså Herrera valgt å dra fra United.

Han ender på 188 kamper og 20 mål med mindre han kommer på banen mot Cardiff.