Nå trenger vi din hjelp

Slik er situasjonen for Supporterklubben akkurat nå.

Kanskje blir det kamper igjen fra juni, men ingenting tyder på at det blir kamper med tilskuere.

Vi aner ikke når det blir mulighet for å reise tilbake til Old Trafford.

Det får konsekvenser også for Supporterklubben, og derfor er det som nå kommer en liten bønn om at du som bruker united.no, du som har reist på tur med oss, du som bare er glad i United og setter pris på at vi har forsøkt å lage noe spesielt og samle skandinaviske supportere siden 1981 – at du fornyer medlemskapet ditt eller blir medlem i Supporterklubben også det neste året.

Man trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at det at vi ikke får sendt over 10.000 mennesker til Old Trafford i løpet av sesongen – det fører til et inntektstap selv om det for oss handler om at vi billigst mulig – og billigere enn alle andre – skal la folk få oppleve drømmen om Old Trafford.

Det er også viktig å understreke at et eventuelt overskudd går rett tilbake til å lage enda flere og bedre tilbud i hele Supporterklubben – eller til å gjøre turer og billetter enda billigere når det er mulig.

Siden det er usikkerhet rundt neste sesong så er det også usikkerhet når neste sesongs drakter kan selges, noe som ikke gjør situasjonen enklere.

Nå blir medlemskapet ditt også helt avgjørende for oss.

Fra mai nå og gjennom sommeren er det 24.000 av dere som er på «utgående kontrakt», for å bruke fotballuttrykket, altså, vi trenger at dere fornyer medlemskapene deres.

Hvis bare ti prosent av de 24.000, bare 2.400 av dere, glemmer eller dropper medlemskapet sitt på grunn av coronasituasjonen så forsvinner 600-700.000 kroner fra inntektssiden.

Dropper 20 prosent det så har nærmere halvannen million kroner forsvunnet fra inntektssiden.

Hvis 30 prosent….ja, dere skjønner regnestykket.

Siden reisedelen av driften nå ligger brakk så er det slike scenarioer vi i Supporterklubben nå har måttet diskutere og planlegge for. Det er ikke hyggelige scenarioer.

Vi trenger derfor at de av dere som bruker united.no og Supporterklubben blir med videre. Selv om situasjonen er usikker.

Daglig leder Bernt Hjørnevik med det nyeste medlemsbladet.

Vi vil også understreke at alle inntekter vi har, hver eneste krone som kommer inn, går til å lage et enda bedre united.no, et bedre reisetilbud, en bedre nettbutikk og bedre medlemsoppfølging.

Ingen av oss har kunnet reise til Old Trafford etter den deilige 2-0-seieren mot City 8. mars, men vi i Supporterklubben har foreløpig kommet oss ok unna coronaviruset.

Dere som hadde planlagt reise til Old Trafford med oss skal ha fått tilbake pengene deres, og vi har selv også unngått særlige tap på grunn av kampene det ikke ble noe av.

En del av dere benytter dere fortsatt også av tilbudene og alternativene våre i nettbutikken, slik at den delen av driften går ok.

Vi er noen færre på united.no enn vi var før coronakrisen, men trafikken på nettsiden vår ligger relativt stabilt på drøyt 30.000 unike brukere hver ukedag, selv om dere leser en del mindre enn før.

Det virker som om en del av dere er innom mest for å se om det har skjedd noe som dere må få med dere.

Likevel er vi altså litt bekymret.

Desto lengre tid det blir uten fotballkamper og jo lengre tid det blir uten kamper som vi kan reise på så forstår vi at det kan være lett å glemme oss eller tenke at de 250,- (digitalt medlemskap) eller 350,- kronene (Premium medlemskap) kanskje ikke er så nøye.

For oss er de kronene imidlertid veldig viktige.

Som vi skrev: Hvis vi ikke kan sende noen av dere til Old Trafford så er det ugunstig, både for dere og oss. Hvis for mange tenker at det ikke er så viktig å være medlem i Supporterklubben forsvinner det fort et altfor stort tall også der.

Supporterklubbens kveld med Juan Mata i Manchester.

 

Vi har hatt alt av saker åpent for alle å lese den siste måneden, men ser nå at litt flere enn vanlig har glemt (eller droppet) å fornye medlemskapet sitt de siste par ukene.

Derfor skifter vi nå tilbake til «vanlige» united.no, med såkalte pluss-saker, saker bare for medlemmer.

Siden det ikke har vært noe fotball eller reiser og veldig mye vanskeligere arbeidsforhold for å kunne intervjue spillere og ledere i engelsk fotball så produserer vi ikke som planlagt sesongens siste utgave av medlemsbladet United-Supporteren.

Redaksjonen er altså allerede slanket litt, og vi har bestemt at det er united.no som skal prioriteres slik situasjonen er akkurat nå.

Hvis noen lurer på hvorfor vi faktisk kutter ett blad så handler det om en ekstraordinær situasjon og å være litt føre var. Veldig enkelt oppsummert kan man si at det å produsere og sende ut et blad koster oss 250-300.000 kroner.

Så lover vi at de sidene du mister i medlemsbladet nå – de får du tilbake i ekstra lange blader eller også et spesialnummer i løpet av neste sesong – når fotballen er tilbake. Når normalen er tilbake.

Vi trenger imidlertid DEG som bruker united.no og Supporterklubben med på laget også videre.

Derfor, hvis du ikke er medlem, men bryr deg om oss – vær så snill, meld deg inn.

Hvis du er medlem, sjekk på «min side» at du har et fungerende kredittkort, når medlemskapet forfaller og pass på at det blir fornyet.

Vi har vært der hele veien i Uniteds historie de siste 39 årene nå, og har som mål å kunne være like gode eller bedre de neste 39 årene.

Vi har drevet sunt i mange år og tåler også en del, men det sier seg selv at stor inntektssvikt kan bety at united.no og andre deler av driften kanskje ikke kan fortsette som før. Men: Hvis hver eneste av dere som bruker oss jevnlig blir medlem eller fornyer medlemskapet så kan vi det.

Da kan vi faktisk også bli bedre.

Det jobber vi selvsagt allerede med, hver eneste dag. Målet er at du som medlem skal få en enda bedre Supporterklubb i 2020. Det ligger i bunn. Uansett.

Men vi ønsker og trenger deg med på laget når vi skal gjøre det.

Ønsker du å bli medlem? Klikk her for å bli det.

Mvh:
Supporterklubben