– Pogba? Løgner, løgner, løgner

José Mourinho tok et oppgjør med journalistene på fredagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Seansen skulle i utgangspunktet handle om FA-cupoppgjøret mot Huddersfield, men utviklet seg i stedet til en diskusjon om Paul Pogba.

Mourinho karakteriserte ryktene om konflikter og mulig United-exit som «løgner» og greiet ut om hvordan han brukte Pogba i en 4-3-3-formasjon mot Newcastle, noe et fåtall av ekspertene skal ha fått med seg.

Før pressekonferansen bekreftet for øvrig Mourinho overfor MUTV at Eric Bailly er tilbake i trening etter ankeloperasjonen og er klar for spill allerede i helgen.

Ander Herrera og Marcus Rashford er fortsatt ute med skader.

Hvor viktig er det med reaksjon fra spillerne etter et sånt tap (Newcastle)?

– Det er ikke viktig i FA-cupen. Forrige kamp var vanskelig, og motstanderlaget fikk oppfylt en drøm når de møtte Manchester United. Nå møter vi åpenbart et bedre lag, med andre ambisjoner. Huddersfield vil videre i turneringen, så vi må være klare for det. Vi møtte de nylig, og vi vet hvordan de vil spille.

Paul Pogba, hva kan du fortelle om den situasjonen? 

– Du er snill med ordene dine. Du sier spekulasjoner, men du burde si «løgner». Jeg akspepterer, og Paul aksepterer at han ikke har spilt bra de siste kampene. Det er alt. Dere vil snakke om det, spekulasjoner kaller du det, men majoriteten jeg har lest og hørt er rene løgner.

Hvordan har samtalene med Pogba forløpt seg? 

– Det trenger ikke jeg å fortelle deg. Det er en løgn at forholdet vårt ikke er bra. Det er en løgn at vi ikke kommuniserer. Det er en løgn at han ikke kan spille sentral midtbane. Vær objektive, vær så snill: De siste kampene har han ikke spilt bra, det er alt. Nå må vi få opp nivået hans.

Løgner: Mourinho har sett seg lei på «spekulasjoner».

Kan du få det beste ut av Pogba i den posisjonen?

– Det er idiotisk å snakke om, for vi har mange spillere ute for øyeblikket. Og når det gjelder ekspertene her i England, med all deres kunnskap, så skulle jeg gjerne likt å høre fra noen av de akkurat hvilken posisjon Pogba spilte mot Newcastle. Kan noen her fortelle meg det, spør Mourinho de fremmøtte.

Midtbane, prøver en journalist seg: 

– Vi spilte med to åttere og en sekser, eller to seksere og en tier. Matic var sekseren, Lingard på høyresiden der, og Pogba på venstre. Vet dere hva som er favorittposisjonen til Pogba? På venstresiden i en treer, og det var akkurat der han spilte mot Newcastle.

– Jeg leser så mye som ikke er sant. Dere får betalt for å fortelle seerne og leserne sannheten, gjør det!

Ligger det noe bak, skade eller sykdom?

– Han hadde en stor skade, og måtte nesten opereres, som Dembele i Barcelona. Vi bestemte oss for å prøve en annen måte, og det gikk veldig bra. Han spilte veldig bra før og etter det, og så fikk han det røde kortet mot Arsenal i kanskje sin beste kamp. Han var ute lenge, og akkurat nå spiller han ikke bra. Ferdig med saken. Laget trenger han på et høyt nivå, og laget er avhengig av det. Dette skjer med alle lag, store spillere opplever formdupper.

– Dere trenger ikke alt tullet rundt, at han vil dra, at vi har problemer etc. Jeg vet om flere journalister som bærer etternavnet «løgner». Det er ikke bra, men nå er det nok om Paul. Vil dere vite om han spiller i morgen? Ja, det gjør han.

Det var det for denne gang. Andre del av pressekonferansen blir klar senere fredag kveld, slik at avisene skal ha noe å skrive om på lørdag.

Er du bekymret for ryktene rundt fremtiden til Paul Pogba? 🙄🙄🙄

Posted by Manchester United Supporters Club Scandinavia on Friday, February 16, 2018

Powered by Labrador CMS