Mener De Ligt bør til Manchester – men til feil side av byen

Ex-red Louis van Gaal har uttalt seg om hvor Matthijs de Ligt bør dra.

Hvor ender Matthijs de Ligt opp?

United skal være interesserte, men til tross for spanske rapporter om at United ligger godt an, så virker de engelske journalistene å være nokså samkjørte i at United-hierarkiet ikke tror United vil klare å skaffe seg nederlenderen.

Mye tyder på at han havner i Barcelona, men det er grunn til å tro at mange andre vil være interesserte også.

I Nederland er de selvsagt svært spente på hvor deres mest spennende spiller ender opp, og to tidligere Ajax-sjefer snakket med Fox Sports om hvor Ajax-spilleren bør dra.

Peter Bosz mente at De Ligt ville passet inn i City, og da hadde det jo vært hyggelig om Louis van Gaal hadde sagt United – men det gjorde han ikke.

Den tidligere United-sjefen mener at stopperen ville fått spille for både City og Barcelona (United ble ikke nevnt), og at han da ville valgt City.

– Jeg mener eksakt det samme [at De Ligt ville passet i City, slik Bosz sa]. Men De Ligt kan gå til Barcelona også, for jeg liker ikke deres midtstoppere heller, sa Van Gaal.

– I så fall ville jeg valgt Pep Guardiola heller enn Lionel Messi. 

Van Gaal har vært Guardiolas manager, og skal være stor fan av City-sjefen, og båndene til United er nok svakere enn de ville vært om det ikke var for at han han føler at han ble urettferdig behandlet på av United-ledelsen. Uansett er nok ikke det det mest relevante i denne sammenhengen – her handlet det nemlig om hva som ville være best for De Ligt, og dermed for nederlandsk fotball.