Involvert i det avgjørende målet mot Irland

Det var bare to av våre landslagsspillere som fikk spilletid denne søndagen, til tross for kamper for Skottland, England, Wales, Nord-Irland og Nederland.

Her er litt om hver av de kampene.

Slovakia 1-0 Skottland

Fredag den 13. november ble en lykkens dag for Scott McTominay og alle andre med skotske hjerter. Da slo nemlig skottene Serbia i kampen om en EM-billett, og sikret seg plass i neste sommers sluttspill.

McTominay spilte midtstopper, og fikk gode skussmål etter kampen.

Søndag ettermiddag spilte skottene igjen, denne gangen i Nations League borte mot Slovakia, og landslagssjef Steve Clarke gjorde mange endringer på laget etter at Serbia-kampen jo gikk til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. McTominay startet på benken, og der ble han sittende hele kampen.

Slovakia vant 1-0.

Skottland topper gruppe B2 i Nations League før den siste kampen, ett poeng foran Tsjekkia. Skottland møter Israel i siste kamp, og med seier der er gruppeseieren sikret. Hvis Tsjekkia ikke vinner hjemme mot Slovakia, så vinner Skottland gruppa uansett resultat mot Israel.

En gruppeseier vil i så fall vil føre dem ett steg nærmere VM-sluttspillet i 2022, i tillegg til at de rykker opp i A-ligaen av Nations League.

IKKE I AKSJON: Scott McTominay fikk hvile.

Wales 1–0 Irland

Daniel James spilte hele kampen for Wales mot Irland søndag kveld. Dylan Levitt, som i motsetning til James startet midtukeprivatlandskampen mot USA, var ikke med verken i startelleveren eller på benken denne gangen.

Det stod lenge målløst, og samtidig ledet Finland borte mot Bulgaria, så Wales trengte et mål for å beholde gruppeledelsen før gruppefinalen mot Finland.

I det 67. minutt kom det målet, og James var involvert: 23-åringen fikk slått inn etter et fint løp på høyresiden (som han hadde flyttet seg over til), og Irland fikk ikke klarert innlegget skikkelig, og Gareth Bale fikk headet det inn igjen i feltet. Der var David Brooks våken, og han sendte Wales i ledelsen fra kort hold.

Noen minutter senere fikk Brooks en ny sjanse, igjen etter forarbeid fra James, men godt keeperspill hindret 2-0. Generelt var James god mot slutten av kampen, etter at han hadde vært mer usynlig frem til målet.

Wales vant 1-0, og topper dermed gruppa (B4) før siste kamp, ett poeng foran Finland. Den siste kampen er hjemme mot finnene, og der holder det altså med uavgjort.

INVOLVERT I VINNERMÅLET: Gareth Bale og Daniel James, her fra før kampen.

Nederland 3–1 Bosnia-Hercegovina

Donny van de Beek scoret da nederlenderne møtte Spania til privatlandskamp onsdag, men startet på benken i denne Nations League-kampen mot Bosnia-Hercegovina.

Van de Beek spilte hele kampen mot spanjolene, og i en travel landslagspause med tre kamper så er det jo egentlig bra å se at spillerne blir tatt vare på, og ikke starter hver kamp.

I det 65. minutt kom Van de Beek inn, noen minutter etter kampens siste mål. Nederland var ganske komfortable med 3-1-ledelsen, og det skjedde ikke veldig mye mot slutten, og Van de Beek fikk ikke påvirket kampen så mye. Han kom seg i noen gode posisjoner, men bosnierne fikk gjerne blokkert pasningene de gangene han befant seg i farlige posisjoner, slik at han ikke fikk de sjansene han håpet på. Han spilte i en slags tierrolle.

Wijnaldum (x2) og ex-red Depay scoret Nederlands to mål, og Smail Prevljak scoret for bosnierne.

Nederland ligger på andreplass på tabellen, men Italia er foran, og italienerne vinner gruppa om de klarer å slå Bosnia-Hercegovina borte i den siste kampen. Hvis de ikke gjør det, så går Nederland forbi om de vinner borte mot Polen i siste kamp.

HADDE ET HELT OK INNHOPP: Donny van de Beek.

Belgia 2–0 England

Marcus Rashford måtte melde forfall, og Harry Maguire er suspendert, så Dean Henderson var den eneste United-spilleren som potensielt kunne blitt involvert her.

Det ble han ikke – Jordan Pickford ble valgt av Gareth Southgate, og Henderson ble ikke uventet sittende på benken hele kampen.

I kampens 10. minutt sendte Youri Tielemans Belgia i ledelsen, før Dries Mertens doblet ledelsen etter 23 minutter med et finfint frispark. Flere mål ble det ikke.

England kan nå uansett ikke komme på noen av de to første plassene i gruppe A2 i Nations League. Det blir tredjeplass, mens Belgia og Danmark kjemper om førsteplassen.

Østerrike 2–1 Nord-Irland

Ethan Galbraith fikk ikke spilletid i denne Nations League-kampen mot Østerrike i Wien.

Det var lenge målløst, og Østerrike presset på, men med et kvarter igjen av kampen tok nordirene ledelsen ved innbytter Magennis. Dessverre for Ian Baracloughs mannskap så snudde Østerrike kampen på slutten, og det ble dermed 2-1 og 0 poeng til Galbraith og hans landslagskolleger.

Det resultatet er ikke bra for Norge, og for Nord-Irlands del betyr det at de havner nederst i gruppa uansett hvis Romania får poeng fra den avlyste kampen mot Norge.