– Martial har spilt for mye

Ole Gunnar Solskjær tar Anthony Martial i forsvar.

Fansen har vært frustrert over Anthony Martial i spesielt de to siste kampene, og kanskje har ikke Solskjær vert helt fornøyd heller, men uansett tar i alle fall United-manageren franskmannen i forsvar.

– Han gir oss alt han har. Han har nå blitt bedt om å spille… jeg tror han har startet de sju siste kampene denne siste måneden, og han løper sannsynligvis 20% mer enn hva han gjorde da jeg kom hit, siteres nordmannen på av blant andre ESPN, Reuters og Evening Standard.

Solskjær har rett i at Martial har startet de siste sju kampene – mot Norwich, Wolves, Liverpool, Burnley, Tranmere, City og Wolves igjen. På disse kampene har han scoret to mål. I de to sistnevnte kampene har han uansett ikke akkurat fremstått som en løpsmaskin, og han har fått mye kritikk i etterkant.

Ole Gunnar Solskjær hintet nylig på pressekonferansen før Wolves-kampen om at det at han tar en spiller i forsvar offentlig, ikke trenger å bety at han sier de samme tingene bak kulissene, men han har også i andre sammenhenger (når han har blitt spurt om signeringen av Odion Ighalo) snakket om behovet for å gjøre det lettere å gi Martial hvile.

På sensommeren sa også Solskjær at han helst skulle sett at han hadde endt opp med flere offensive spillere, etter at United ikke klarte å få en spiss-signering i boks.

– Vi vil gi ham mer støtte, og gi ham en hvil når han fortjener det. Han har blitt bedt om å spille for mye, spesielt nå som Marcus er skadet – og som spiss, hvis du ikke kommer dit du skal i akkurat riktig øyeblikk, så utgjør det en enorm forskjell.

– Jeg vet at han er sliten, men han har aldri droppet en treningsøkt. Han trener og er tilgjengelig til hver kamp, så jeg er veldig fornøyd med ham.

Så får vi håpe at Martial har godt av både Ighalo-signeringen og vinterpausen, slik at han kan vise seg fra en mer imponerende side i de neste kampene.

SLITEN: Anthony Martial.