Ryktesaker, uke 33

OPPDATERT 19.45: José Mourinho er fortsatt på spissjakt, men avviser at han har tatt kontakt med Wayne Rooney direkte.

Her samler United.no overgangsrykter i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 18. august

19.45: Jose Mourinho har tidligere i sommer uttalt at han er interessert i å hente Wayne Rooney til Chelsea, og United skal i løpet av de siste ukene ha avslått to bud fra London-klubben på angriperen. Etter Chelseas 2-0-seier mot Hull søndag kveld fikk Mourinho på ny spørsmål om Wayne Rooney, og portugiseren kunne bekrefte at Chelsea fortsatt er på spissjakt.

– Vi kommer til å prøve å hente nye spillere helt til transfervinduets siste dag. En spiss. Men for øyeblikket har alle spisser en klubb, kunne Mourinho fortelle etter kampslutt på Stamford Bridge. Han var også opptatt av å understreke at Chelsea ikke har snakket direkte med verken Rooney eller andre transfermål. – Vi snakker ikke til spillere. Vi snakker med klubber. Vi påvirker ikke spillere til å oppføre seg på noen bestemt måte.

09.00 David Moyes fortsetter å kjempe om Marouane Fellaini, skal man tro The Mirror. Avisen skriver at Moyes har hisset på seg sin tidligere klubb med å bare by 18 millioner pund for belgieren, og Moyes kan komme til å måtte kjempe hardt om han skal sikre seg Evertons høyreiste midtbanespiller.

08.15 The Mirror skriver lørdag kveld at Luka Modrić ikke er interessert i å returnere til White Hart Lane, og at han heller ønsker å bli mannen som fyller tomrommet på Manchester Uniteds midtbane. Etter at Cesc Fàbregas aldri ble en realitet for United, har Real Madrids kroatiske midtbanespiller igjen blitt koblet til Old Trafford.

07.45 Ifølge Daily Mail har Wayne Rooney innsett at han ikke vil bli tillat å forlate Manchester United til fordel for Chelsea. Rooney fikk spille en halvtime borte mot Swansea, og ble godt mottatt av United-fansen.

Lørdag 17. august

11.15: Etter at verken Cesc Fàbregas eller Thiago Alcantára fant veien til Old Trafford, skal Moyes angivelig ha rettet blikket mot Evertons Marouane Fellaini. Belgieren hadde en utkjøpsklausul på 23 millioner pund. Selv sier Roberto Martínez at han ønsker å beholde Fellaini, og at han kun vil godta bud som blir ansett ‘for gode til å si nei’.

11.00: Lørdagens rykter handler om to Real Madrid-spillere – Mesut Özil og Ángel Di María. Ifølge lite troverdige Daily Star skal de to ha havnet i andre rekke etter henholdsvis Isco og eventuelt Gareth Bale, og dette får mediene til å spekulere i om de to er på vei bort fra Santiago Bernabéu.

Fredag 16. august:

13.50: The Express melder i dag at Paris Saint Germain skal ha blitt tilbudt Real Madrids Sami KhediraDet er spillerens agent som skal stå bak henvendelsen, med begrunnelse i usikkerhet med hensyn til Khediras posisjon under Reals nye manager, Carlo Ancelotti.

Både Chelsea og Manchester United påstås å ha planer om å kuppe en eventuell overgang for den 26 år gamle tyske landslagsspilleren.

07.25: Anzhi Makhachkalas brasilianske midtbanespiller Willian er tilbake på ryktebørsen etter lengre tids fravær. Det er bare få måneder siden han tok spranget fra ukrainske Shakhtar Donetsk til russiske Dagestan, men allerede nå er han blitt gjort tilgjengelig for salg. Ikke fordi han stinker – langt ifra – men fordi Anzhi-eier og mangemilliardær Suleiman Kerimov har havnet i økonomisk uføre. Han har derfor bestemt bestemt seg for å kutte drastisk ned på utgiftene, noe som blant annet innebærer salg av klubbens største pengesluk – nemlig dyrekjøpte spillere.
Liverpool sies å allerede være i samtaler med representanter for Willian, men også Tottenham er med i feltet. Nå skriver imidlertid flere medier, deriblant The Telegraph, at også Manchester United har kastet seg inn i kampen om brasilianeren. Og Daily Mail følger opp ved å hevde at Old Trafford er Willians foretrukne destinasjon.
Willian, eller Willian Borges da Silva, som er hans fulle navn, har to landskamper for Brasil, og sies å ha en prislapp på £30 millioner.

Torsdag 15. august:

09.20: I den grad det skulle være tvil – Everton-manager Roberto Martinez bekreftet torsdag at Marouane Fellainis utkjøpsklausul gikk ut 31. juli – slik at eventuelt interesserte klubber (United?) må forhandle på normal måte hvis de vil ha ham. Det melder The Times-journalist på twitter.

 

07.50: Mer om Marouane Fellaini. Daily Mirror skriver torsdag at Everton er KLARE til å forhandle med United om en overgang for den belgiske midtbanespilleren. Onsdag sa manager Roberto Martinez at de trodde United hadde gitt opp Baines, og han vil de heller ikke selge, men ifølge den engelske tabloidavisa skal Everton altså være villig til å selge Fellaini. (Les saken her)

07.40: United har ikke gitt opp Cesc Fabregas, skriver The Telegraphs United-journalist Mark Ogden. Klubben er klar til å by 40 millioner pund, og skal også ha fått indikasjoner fra Barcelona på hvor mye de må by for å få spilleren, selv om det ikke nevnes om dette beløpet er 40 millioner.

Ogden skriver også at United vil returnere til Everton med nye bud på Marouane Fellaini og Leighton Baines en av de neste dagene, at United ikke har lykkes med forsøkene på å hente Cristiano Ronaldo og at de også har skjønt at det blir ekstremt vanskelig å hente Gareth Bale fra Tottenham. Ifølge Ogden er Real Madrids Luka Modric heller et annetvalg enn en spiller de prioriterer, og Mesut Özil er sånn sett kanskje et hetere alternativ hvis de ikke får Fabregas. (Les saken her)

Onsdag 14. august:

15.00: Ikke tro på Özil-historien, påpeker Sport Witness. Radiostasjonen Punto Pelota driver  bare med tøys og tull og ville rykter. (Les mer her.)

12.00: Det rapporteres at Sky Italia har meldt at United har kontaktet Samuel Eto’os agent. Eto’o spiller for tiden i Anzhi, men skal være tilgjengelig på markedet for en ikke altfor dyr penge (men en heftig lønn). Chelsea skal også være i kontakt med Eto’os representanter.

11.00: Det ryktes i Spania at United nå også vurderer Real Madrids Mesut Özil. Det er radiostasjonen Punto Pelota som melder dette, og prisen for Özil skal være 40 millioner pund. Radiostasjonen meldte i sin tid Mourinhos retur til Chelsea før alle andre, og nå hevder de også at spilleren gjerne drar til United. (Les mer her.)

09.00: – United har gitt opp Leighton Baines. Det tror Everton-manager Roberto Martinez, ifølge en sak i Liverpool Echo – skrevet av avisas Everton-ekspert, Greg O’Keeffe.

– Før vi dro til Østerrike ble vi kontaktet av en klubb, men det tilbudet de kom var også et siste tilbud, siteres Martinez på. (Les hele saken i Liverpool Echo)

08.00: Sevilla-spilleren Geoffrey Kondogbia er i vinden for tiden, og imponerte også da spanjolene slo United i Rio Ferdinands testimonial fredag. Tirsdag ble han først koblet til United, før Sevilla-presidenten sa at han vil anse det som et «personlig angrep på ham selv» om noen klubber byr på spilleren. Tirsdag sa også Kondogbia selv dette om situasjonen.

– Jeg er for øyeblikket fortsatt Sevilla-spiller, og jeg vil forberede meg til sesongen med dem. Ting kan imidlertid skje. Det er vanskelig å si om jeg blir i Sevilla hele sesongen. Det er sant, men ting kan skje, sa han på en fransk pressekonferanse tirsdag. 20-åringen er nemlig allerede på det franske A-landslaget.

07.40: The Guardian skrev tirsdag kveld om at United ville avslå alle bud på Wayne Rooney, uansett sum. I samme artikkel skriver United-journalist Daniel Taylor at United fortsatt er interessert i Cesc Fabregas, at spilleren selv er ekstremt usikker på hvilken rolle han får i Barcelona denne sesongen og at han ville reist til United på flekken om Barcelona hadde sagt at han ikke kom til å spille den sentrale rollen han forventer. United aksepterer imidlertid at sjansen for en overgang er liten. Ellers er United fortsatt interessert i Everton-duoen Fellaini og Baines, og de har også andre midtbanespillere i kikkerten. (Les hele saken i The Guardian her.)

Taylor skriver også at David Moyes droppet Thiago, som endte i Bayern München, fordi han ikke var helt overbevist om spillerens kvaliteter. Det er fra før av kjent at Moyes er ekstremt grundig før spillersigneringer, og han så for eksempel Joleon Lescott 24 ganger i aksjon før han i sin tid hentet ham til Everton.

Tirsdag 13. august

22.30 Sevilla-president José Maria del Nido går nå ut med en advarsel til alle som måtte være interessert i å lokke klubbens ettertraktede midtbanespiller Geoffrey Kondogbia bort fra Estádio Rámon Sanchez Pizjuan.
En av disse klubbene påstås å være Manchester United (se under 08.55), mens Arsenal skal være en annen. Ifølge Marca sier Sevilla-presidenten at han vil anse det som et personlig angrep på ham dersom de forsøker å hente Kondogbia ved å utløse utkjøpsklausulen i kontrakten hans.

15.00 Carlo Ancelotti skal visstnok ikke like interessert i å hente Gareth Bale til Madrid som president Florentino Perez. Dermed skal interessen fra spanjolene ha kjølnet og britiske medier spekulerer naturligvis om veien nå ligger åpen for United.

09.05 Unge Federico Macheda har kun ett år igjen av kontrakten i Manchester United og det skal nok mye til for at italieneren får et nytt tilbud. Derfor er et nytt utlån på trappene for Macheda og ifølge Daily Mail skal Doncaster være interessert. 21-åringen tilbrakte siste halvdel av forrige sesong i Stuttgart hvor han spilte 18 kamper uten å score ett eneste mål.

08.55 Hittil har Cesc Fabregas, Marouane Fellaini og Luka Modric vært sommerens heteste overgangsobjekter linket til United, men ennå har ingen ny midtbanespiller kommet inn portene på Old Trafford. Nå mener MEN at David Moyes har gitt opp de tre førstevalgene og nå går for et billigere alternativ i Geoffrey Kondogbia. Den franske 20-åringen spiller til daglig på midtbanen til Sevilla og skal også være sterkt ønsket av Real Madrid.

08.45 Det har vært en usikker sommer for Nani og det faktum at vingen har gjennomgått en neseoperasjon og dermed gått glipp av muligheten til å overbevise David Moyes om at han fortjener å bli har nok ikke gjort saken enklere for portugiseren. The Guardian melder i dag at Nani ønsker å bli værende på Old Trafford og at Moyes gledelig gir ham sjansen.

Mandag 12. august

21.35 Mandag kveld skal Paddy Crerand, som ikke akkurat er den mest troverdige kilden, ha bekreftet til MUTV at Cristiano Ronaldo var ankommet Manchester tidligere samme dag. Det tok ikke lang tid for det oppstod en ryktestorm på Twitter, og Manchester Airport tweetret senere at Ronaldo ikke hadde landet. Ronaldo skal være opptatt med trening til onsdagens privatlandskamp mot Nederland, og derfor lite trolig at han skulle befinne seg i Manchester, dessverre.

18.30 Ifølge Daily Star skal Manchester United være villige til å gi et bud samt United-spiller Javier Hernanez mot Tottenhams Gareth Bale. Avisen er ikke kjent for å være den mest troverdige aktøren og disse uttalelsene bør tas med en stor klype salt. Samtidig melder Soccerlens at Hernandez ikke skal være fornøyd med spilletiden han har fått i klubben, og han skulle ønsket å spille fra start oftere. United-spissen har kontrakt frem til 2016, men i følge flere rykter vil spissen forsvinne før den tid.  (Les saken her)

14.45 talkSPORT melder at ex-Red Mame Biram Diouf trolig er på vei til Stoke. Klubbens nye manager – den gamle United-helten Mark Hughes, skal helt siden han ble ansatt, ha prøvd å hente senegaleren til Britannia. Dioufs tyske klubb, Hannover, har inntil nå klart å holde unna, men nå ser festningen ut til å ryke. Etter at Hughes i forrige uke sendte to representanter avgårde til Tyskland for å forhandle, er det mye som tyder på at Stoke fikk den avtalen klubben var ute etter. Det er nå ventet at Diouff vil skrive under på en 4-årskontrakt med «pottemakerne» på fredag, etter først å ha gjennomført den medisinske testen. I så fall vil han trolig rekke helgens ligaåpning.
Da United solgte Diouf til Hannover i januar 2012, fikk klubben med en klausul i kontrakten som gjaldt eventuelt videresalg. Denne vil bli utløst dersom overgangen til Stoke går i orden. Det betyr at United vil ha krav på en del av overgangssummen.

14.00 Tidligere i sommer var Benfica-forsvarer Ezequiel Garay stadig vekk omgitt av rykter om en overgang til Manchester United. Så plutselig stoppet rykteflommen opp. Men nå nøres visstnok det gamle bålet opp på ny. Ifølge SportDirectNews skal den 26 år gamle argentineren selv være svært interessert i en overgang til Old Trafford, og ønsker å diskutere saken med Benfica-ledelsen.
Problemet så langt skal ifølge kilden være at portugiserne forlanger £21.5 millioner umiddelbart for å slippe ham, mens United ikke er villige til å strekke seg lenger enn til £12.9 til å begynne med, og betale det resterende beløpet etterhvert.
Også Napoli-manager Rafael Benitez skal ha kastet seg inn i kampen om den argentinske landslagsspilleren.

08.00 Den irske utgaven av The Independent skriver i dag at Manchester United denne uken er forventet å gi Real Madrid kamp om Gareth Bale. Tottenham skal ha blitt stadig mer oppgitt over forhandlingene med Real-ledelsen, noe som skal ha gjort dem innstilt på å lytte til det de oppfatter som mer seriøse toner, fra Premier League-rival United.
Det er ifølge kilden uklart om United allerede har lagt inn et bud på den 24 år gamle waliseren. I utgangspunktet er han angivelig blitt utstyrt med en prislapp på £110 millioner(!), men et slikt beløp må nok justeres kraftig ned før United eventuelt bestemmer seg for å satse på ham.