Ryktesaker, uke 30

Daniel Levy nekter å vurdere verdensrekordbud fra Real Madrid på Gareth Bale – noe som skal frustrere waliseren.

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 27. juli

08.20: The Guardian skriver at Real Madrid har lagt inn et bud på €100 millioner, eller 86 millioner om man regner i britiske pund, på Gareth Bale. Dette er en sum som er £6 millioner høyere enn den Real Madrid betalte for Cristiano Ronaldo i 2009, og ville derfor vært den høyeste prisen som noengang er betalt for en fotballspiller dersom Tottenham aksepterte budet. Tottenham-direktør Daniel Levy, som er kjent som en knallhard mann når det kommer til forhandlinger, skal imidlertid være urokkelig når det gjelder sitt standpunkt om at Bale ikke er til salgs, og har ifølge avisen ikke engang tatt seg bryet med å vurdere Real Madrids bud på waliseren.

Skal man tro The Guardian er Gareth Bale sjokkert og fortvilet over Levys motvilje til å la ham gjennomføre en overgang til den spanske hovedstadsklubben, og det spekuleres i at det nå kan oppstå full kollisjon mellom Bale og Tottenham.

Lørdag 27. juli

19.45: Nani er en av spillerne som har vært ryktet bort fra Old Trafford denne sommeren, og Monaco har vært nevnt som et alternativ for den portugiske vingen. Monaco, som eies av den russiske milliardæren Dmitry Rybolovlev, har tidligere denne sommeren hentet stjerner som Radamel Falcao, João Moutinho, James Rodríguez, Ricardo Carvalho, Éric Abidal og Jérémy Toulalan, og det har vært spekulert i at Nanis navn føyes til denne listen før overgangsvinduet stenger.

Monaco-manager Claudio Ranieri avfeide imidlertid disse ryktene på pressekonferansen i etterkant av Monacos 3-0-seier mot Leicester lørdag kveld.

– Nei, det er bare rykter, fortalte Ranieri ifølge fotballjournalist Miguel Delaney, som rapporterte fra pressekonferansen via sin Twitter-konto. – Foreløpig er vi ferdig med handlingen, men det kan fortsatt skje ting før vinduet stenger. Men ikke noe Nani for øyeblikket.

10.00: Barcelonas nye manager, Gerardo Martino, har gitt klar beskjed om at Cesc Fabregas ikke er til salgs. David Moyes har imidlertid ingen planer om å gi opp midtbanestjernen enda. Ifølge Daily Mail kommer den neste uken til å avgjøre om hvorvidt United får kloa i spanjolen eller ikke, men David Moyes skal være i ferd med å legge inn et tredje bud. Avisen skriver at Fabregas ønsker seg til United, men at han kanskje må be klubben om å bli solgt om en overgang skal skje. Det er det slettes ikke sikkert at Fabregas kommer til å gjøre, skriver avisen.

Fredag 26. juli

15.20 – Cesc Fabregas blir her! Han blir IKKE solgt til Manchester United – han blir ikke solgt for noen pris, sier Barcelonas nyansatte sjef, argentineren Gerardo Martino. I hvert fall hevder The Mirror dette. Avisen går deretter langt i å antyde at United nå gir opp forsøket på å hente den tidligere Arsenal-strategen til Old Trafford.

09.10 Manchester Evening News skriver at Cristiano Ronaldo igjen fremstår som Uniteds fremste overgangsmål.
Men ikke bare det. Avisen hevder nemlig også at Ed Woodward & co. ikke vil la seg avskrekke av Real Madrids forlangende på £80 millioner. Det er for øvrig samme beløp som  for fire år siden førte den portugisiske superstjernen motsatt vei.
Nøkkelen oppi det  hele kan bli Gareth Bale. Dersom den spanske hovedstadsklubben klarer å slå kloen i ham – slik beryktede Marca hevder at den har gjort allerede, vil det sannsynligvis bli lettere for spanjolene å gi etter for presset fra Old Trafford.

08.25 Daily Mails anerkjente fotballjournalist Ian Ladyman, hevder at Cesc Fabregas har lyst til å dra til Old Trafford. Barcelona-stjernen skal ha fortalt venner i England at han ønsker å forlate Camp Nou for å bli lagkamerat med Robin van Persie & co.
Men så er det dette med kontrakten da.
Forhandlingene mellom United og Barcelona pågår fortsatt, selv om katalanerne allerede skal ha avslått to bud på den 26 år gamle midtbanespilleren.
Men, at hovedpersonen selv – angivelig – skal ha innrømmet at han er interessert i en overgang, har neppe svekket Uniteds forhandlingsvilje.

Torsdag 25. juli

19.00: Anderson ønsker seg – ifølge Chesire Today – bort fra Manchester United. Avisen skriver at brasilianeren ønsker å spille VM i Brasil neste år, men at han ikke tror David Moyes kommer til å satse på ham den kommende sesongen. Da gjelder det for Anderson å komme seg bort fra Old Trafford så fort som mulig slik at han kan overbevise Brasils landslagssjef om at han fortjener en plass i troppen. En retur til Porto kan være aktuelt.

08.50: Bébé kom til United fra  Vitória de Guimarães sommeren 2010, men har slitt med tilliten på Old Trafford. Etter å ha fått sju kamper i den røde trøye i sin første sesong i United, har Bébé ikke vært å se i offisielle kamper for førstelaget. 23-åringen har vært utlånt til Besiktas og Rio Ave, og ellers spilt for Uniteds reservelag. Nå kan det se ut som om det kan bli et tredje utlån for Bébé. Ifølge den portugisiske avisen O Jogo skal Pacos de Ferreiras manager Costinha være interessert i å skaffe seg angriperen på lån den kommende sesongen. Pacos de Ferreira havnet på tredjeplass i den portugisiske ligaen i fjor, og skal spille Champions League-kvalifisering denne sesongen.

Onsdag 24. juli

20.00 Valencia forbereder seg på å måtte skaffe en erstatter til Roberto Soldado, dersom spissen deres blir solgt til Tottenham i nær fremtid. Spanjolene har i følge SuperDeporte, sett seg ut Javier Hernandez som den perfekte erstatteren.

13.00 Uniteds chilenske angriper, Angelo Henriquez, kan være på vei til spanske Real Zaragoza på lån. Ifølge Daily Mail er han selv interessert i å fortsette livet på utlån i en sesong til. I fjor spilte 19-åringen som kjent for Wigan, hvor han i sesongens siste kamp sikret seg vinnermedalje i FA-cupen.
– Jeg må gjøre mitt beste; ja, kanskje enda mer enn jeg gjorde under U20-VM, sier hovedpersonen selv til Radio ADN, og legger til at han nå ser seg om etter det beste stedet å tilbringe neste sesong. Det kan altså fort vise seg å bli i spansk 2. divisjon med Real Zaragoza, en klubb som i vår rykket ned fra La Liga.

10.45  Sagaen ruller videre, videre, videre og videre. I en såkalt «Exclusive» skriver The Star at United ønsker seg en storsignering (les: Cesc Fabregas) før klubben lar Wayne Rooney få lov til å forlate Old Trafford. Inntil det (eventuelt) skjer, har Chelsea fått beskjed om å holde tilbake bud på scouseren.

07.55 The Sun støtter seg til såkalte «rapporter» når de i dag skriver at David Moyes vurderer å legge inn bud på sin gamle Everton-elev Marouane Fellaini.
Selv om United-manageren først og fremst går for Cesc Fabregas, ønsker han å holde alle muligheter åpne. Men, dersom han skulle bestemme seg for å satse på Fellaini, bør han i så fall gjøre det i løpet av den nærmeste uken. Belgierens utkjøpsklausul på £22 millioner, utløper nemlig ved månedsskiftet.

Tirsdag 23. juli

16.30 Sky melder at Cesc Fabregas «vurderer» sin fremtid. Barcelona har flere ganger gitt uttrykk for at klubben ikke ønsker å selge den tidligere Arsenal-spilleren, men gir heller ingen garantier når det gjelder spilletid for 26-åringen. Nettopp det skal være en av grunnene til at Fabregas nå tenker seg grundig om. Skal, skal ikke?

13.15 Marca hevder Gareth Bale, som er på Uniteds ønskeliste, er enig med Real Madrid. Partene skal ha blitt enige om en overgang allerede i juni, og Real Madrid skal ha holdt av draktnummer elleve til waliseren. Bale skal også ha gitt beskjed til Tottenham-ledelsen om at han ønsker seg bort.

10.45:  Nani skal være i forhandlinger med Monaco om en overgang, ifølge L’Equipe. Manchester United ønsker angivelig mer enn de €10 millionene Ligue 1-klubben skal være villig til å by, men avisen skriver i samme slengen at klubbene kommer til å bli enige.

Nani har Jorge Mendes som agent, samme mann som nylig sørget for at Falcao endte opp i Monaco. Nani har bare ett år igjen av kontrakten med Manchester United.

Mandag 22. juli

19.10: Vanligvis troverdige BBC viser mandag kveld til rapporter i Spania om at Uniteds høynede bud på Cesc Fabregas er blitt avslått, og siterer en kilde i Barcelona på at klubbpresident Sandro Rosell er klar på at midtbanespilleren ikke er til salgs.

–  Fabregas er ikke til salgs. Presidenten har vært veldig klar overfor Manchester United, skal kilden ha sagt.

18.10: David Moyes bekreftet mandag rapportene om at United hadde lagt inn et nytt bud på Barcelonas Cesc Fabregas, denne gang på £30 millioner. Den spanske avisen Sport skriver mandag kveld at Barcelona allerede skal ha avslått dette budet, og at den katalanske storklubben skal være svært motvillige til å selge Fabregas etter at Thiago allerede har forlatt klubben til fordel for Bayern.

Andre rapporter hevder at Barcelona ikke vil ta noen avgjørelse rundt Fabregas’ situasjon før en ny manager er på plass..

14.00: Det har gått rykter om at Manchester United har lagt inn et bud på hele £60 millioner for Gareth Bale, men dette stemmer ikke.

– Nei, vi har ikke mottatt noen bud på Bale. Han er heller ikke til salgs uansett pris, sier Andre Villas-Boas ifølge Click Manchester.

10.00: Cristiano Ronaldo har til gode å skrive under på en ny kontrakt med Real Madrid, og flere troverdige aviser hevder Manchester United ønsker å hente Old trafford-helten tilbake til klubben. José Mourinho har imidlertid ingen tro på at Ronaldo vender tilbake til rødtrøyene.

Portugiseren, som er tilbake i Chelsea etter et opphold i Real Madrid, understreker riktignok at han ikke vet noe mer enn Uniteds påståtte interesse.

– Det jeg imidlertid vet, er at Real Madrid er en rik klubb og at de ikke trenger å selge. De er også så rike at jeg tror de kan knuse et hvilket som helst tilbud som legges på bordet for Ronaldo. Jeg er klar over at Ronaldo elsker United og at han liker Premier League, men jeg tror han blir i Madrid. Det er bare en følelse jeg har, sier han til Independent.