– Å spille på Old Trafford var guttedrømmen min

– Det er noe helt spesielt å løpe ut på Old Trafford.  Det føles fantastisk å vite at dette nå er min hjemmebane, sier Harry Maguire etter overgangen til United.

Tidlig mandag ettermiddag ble Harry Maguire presentert som Manchester United-spiller.

Dyr, men langt fra den dyreste: De mest kostbare United-stjernene målt i forhold til klubbens omsetning.

Den solide stopperen blir verdens dyreste forsvarsspiller med en prislapp på 80 millioner pund, og kun Paul Pogba har kostet mer for United da franskmannen vendte tilbake til Old Trafford fra Juventus sommeren 2016.

– Utrolig stort øyeblikk

Han måtte vente tålmodig på å få oppfylt drømmen, men nå som Harry Maguire endelig er United-spiller har han hastverk.

Han vil vinne troféer, ta United tilbake til gamle høyder og melder seg til tjeneste allerede til åpningskampen mot Chelsea.

PÅ PLASS: Harry Maguire er på plass i vektrommet på Carrington. Stopperkjempen blir verdens dyreste forsvarsspiller med en prislapp på 80 millioner pund.

– Preseason har vært bra. Jeg har jobbet hardt, spilt de fleste kampene for Leicester og tatt del i alle treningsøktene så det fysiske nivået er der. Jeg er klar, men det er manageren som bestemmer, sier nykommeren diplomatisk til MUTV.

Mye tyder imidlertid på at United-manager Ole Gunnar Solskjær kaster Maguire rett inn på laget som møter Chelsea i serieåpningen.

United har jaktet på den engelske landslagsstopperen i lang tid og både Solskjær og ikke minst Maguire selv er åpenbart glad for at overgangen nå er i boks.

Det er i alle fall ingen tvil om at Harry Maguires mor, Zoe, er stolt av sønnen nå: 

– Det er utrolig og et veldig stolt øyeblikk for meg å bli en del av denne fantastiske klubben og jeg kan knapt vente med å komme i gang, sier Maguire i det første intervjuet som United-spiller.

– Så alltid etter United i terminlisten

Maguire har spilt på Old Trafford før for Sheffield United, Hull og Leicester og møtene med Uniteds storstue har vært akkurat så magiske som det Maguire drømte om som liten gutt.

– Sist sesong var den første ligakampen mot United på Old Trafford og United på Old Trafford var alltid blant kampen jeg så etter på terminlisten. Nå er det min nye hjemmebane. Jeg ser virkelig frem til å spille her, sier han.

Harry Maguire startet karrieren i akademiet til den nyopprykkede Premier League-klubben Sheffield United og gleder seg til møtet med gamle lagkamerater.

Og møtet vil garantert frembringe gode minner.

For åtte år siden fikk Maguire nemlig sitt første møte med Old Trafford da han som Sheffield United-spiller møtte nettopp Manchester United i finalen i FA Youth Cup.

– Det var en fantastisk erfaring å ta med seg å spille på Old Trafford. Atmosfæren og stemningen var unik. Jeg kan knapt vente med å ta fatt på karrieren min her og få dette som min hjemmebane, sier Maguire.

Gjenforent med Phelan

Uniteds nye stopperkjempe sier han ser frem til å møte både spillere og trenerstaben i United. Selv om det blir mange nye ansikter å forholde seg til, er det i det minste én mann han kjenner godt fra før i tillegg til kollegene fra det enkelske landslaget.

Uniteds assistentmanager, Mike Phelan, var nemlig Hull-manageren som ga Maguire fast plass på laget.

GJENFORENING: Harry Maguire har tidligere spilt under Mike Phelan da Ole Gunnar Solskjærs assistent var manager i Hull. Her har Maguire scoret mot Stoke og gratuleres av jublende lagkamerater.

– Mike ga meg alltid gode tips og delte erfaringer fra toppspillere han hadde jobbet med tidligere. Han hadde erfaring fra nivået og lærte meg mye. Jeg har alltid hatt et veldig bra forhold til Mike. Jeg skylder ham mye. Det var han som ga meg sjansen regelmessig. Både Mike og Steve Bruce lærte meg mye, sier han.

Med en knapp uke igjen til Premier League-sesongen starter har Maguire følgende melding til United-fansen:

– Jeg er stolt av å være her, og spille for denne store klubben. Jeg håper det vil bli en suksessfylt sesong og jeg skal gi alt for Manchester United.