Lyse tider for Michael Keane

DE UTLÅNTE: Michael Keane ble banens beste på lørdag, mens Angelo Henriquez kun fikk et inhopp i Kroatia.

Lørdag 13. desember

Burnley 1-0 Southampton (Michael Keane)

Etter en tøff start på sin Burnley-karriere, har Michael Keane spilt seg inn i førsteelleveren til det nyopprykkede laget. Lørdag bidro han sterkt til at 21-åringens Burnley-lag klatret over streken med en viktig seier mot Southampton. Keane og co holdt nullen på eget gress, og rodde i land seieren mot formsvake Saints.

Den utlånte United-stopperen og hans lagkamerater må rette en stor takk til Tom Heaton, som reddet straffespark etter at George Boyd hadde lagt Ryan Bertrand i bakken innenfor sekstenmeteren på stillingen 0-0. Da benyttet Ashley Barnes muligheten til å bli matchvinneren, og fant veien til nettmaskene i det 73. spilleminutt.

Crystal Palace 1-1 Stoke City (Wilfried Zaha)

Det har blitt knyttet store forventninger til Wilfried Zaha, men den teknisk begavede kantspilleren har slitt med å innfri. Lørdag var han, sammen med Yannick Bolasie, et konstant uromoment for Stoke-forsvaret i den første omgangen. Erik Pieters fikk kjørt seg voldsomt på Zaha sin side, da 22-åringen slapp seg løs på Selhurst Park.

Det var imidlertid James McArthur som sendte hjemmelaget i føringen, etter forarbeid av nevnte Bolasie. Gleden var ikke langvarig, for allerede i neste spilleminutt sørget Peter Crouch for balanse i regnskapet med en enkel avslutning fra kloss hold. Zaha klarte ikke å fortette storspillet i andre omgang,  og ble erstattet av Jason Puncheon etter 61 minutter.

Crystal Palace v Aston Villa - Premier League
LOVENDE TAKTER: Wilfried Zaha viste seg frem i den første omgangen på Selhurst Park. Kan han endelig slå skikkelig igjennom i Premier League denne sesongen?

Leicester City 0-1 Manchester City (Nick Powell)

Manchester City fikk seg et hardt slag i trynet da Sergio Agüero forlot banen med tårer i øynene mot Everton forrige helg, og lørdag dro Uniteds lyseblå byrival på besøk til Nick Powell og co. Heller ikke Edin Dzeko eller Stevan Jovetic var spilleklare, og dermed fikk unggutten Pozo sjansen på topp for gjestene. Nick Powell satt på benken da ringreven Frank Lampard fant veien til nettmaskene i første omgang, men fikk muligheten til å rekke United en hjelpende hånd, da han ble byttet inn 18 minutter før slutt.

Powell klarte imidlertid ikke å gjøre som blant andre Darron Gibson har gjort før ham, og dermed endte det med knapp seier til gjestene. Dette var Nick Powells tredje innhopp i Premier League denne sesongen, og 20-åringen står bokført med fattige 43 minutter så langt.

West Bromwich Albion 1-0 Aston Villa (Tom Cleverley)

Det var duket for nok et West Midlands-derby da et formsterkt Aston Villa gjestet The Hawthorns lørdag ettermiddag. Tom Cleverley startet på midtbanen til bortelaget, som ble redusert til ti mann da Kieran Richardson valgte å fullføre et dårlig touch med en susende takling med knottene først. Den tidligere United-spilleren ble belønnet med direkte rødt kort, og derfra ut tok West Bromwich over initiativet.

Craig Gardner ble matchvinner med sin scoring i andre omgang, og til tross for to gode muligheter for Aston Villas Christian Benteke, endte det med en knapp seier til vertene. Cleverley spilte hele kampen, men pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen. Han blir uansett ikke å se på banen når Aston Villa tar imot United på Villa Park 20. desember.

Cleverley v Southampton
SUSPENDERT: Tom Cleverley får spillefri til 26. desember, ettersom Aston Villa møter laget han er utlånt fra.

Rotherham United 0-0 Nottingham Forest (Reece James)

Reece James spilte hele kampen da Rotherham United mislyktes i å ta tre poeng for niende kamp på rad. Den utlånte United-unggutten var nære på å avgjøre kampen til vertenes fordel, men Forest-keeper Karl Darlow sørget for at det endte målløst med en fin redning.

Real Madrid Castilla 3-1 Real Sociedad II (Guillermo Varela)

Guillermo Varela spiller regelmessig for Real Madrids andrelag. Han stakk seg imidlertid ikke nevneverdig ut vertene trakk det lengste strået i oppgjøret mot Real Sociedads nest beste. I stedet var det Lucas Torró, De Tomas og Javi Muñoz som scoret målene til hjemmelaget, da andrelaget til La Real ble slått ble slått i Segunda B Grupo 2.

Søndag 14. desember

Dinamo Zagreb 3-2 Slaven Koprivnica (Ángelo Henríquez)

Ángelo Henríquez skal etter rapportene være mer enn god nok for kroatisk fotball, men da Slaven Koprivnica kom på besøk samme tid som United smadret Liverpool på Old Trafford satt spissen på benken. Han kom inn for målscorer Marko Pjaca på stillingen 3-1 etter 73 minutter. Chileneren hadde et skudd i sluttminuttene, men markerte seg ikke mer enn det.

19.00: Sporting Lisboa 1-1 Moreirense (Nani)

Nani mistet Chelsea-kampen i midtuken grunnet skade og var heller ikke i troppen da Sporting Lisboa møtte Moreirense søndag kveld.