Lukaku-tall bryr ikke Mourinho

José Mourinho hyller mentaliteten til formsvake Romelu Lukaku.

Mot Newcastle endte Lukaku en måltørke på sju kamper med sin 4-1-scoring, men etter nye 90 minutter uten nettkjenning mot Brighton, har blant andre Martin Keown argumentert for at United-spissen må vrakes til fordel for Zlatan Ibrahimovic i tirsdagens kamp mot Watford.

– Jeg har beskrevet Lukaku som en kattepus, og det United trenger nå er en løve, uttaler Keown, som åpenbart spiller på Zlatans sammenligning med en løve i sin spalte i Daily Mail.

Lukaku fikk også oppmerksomhet med negativt fortegn mot Brighton etter at han sparket ut mot Gaëtan Bong, noe som kan bety at José Mourinho uansett må klare seg uten sin nummer ni.

LES OGSÅ: Lukaku kan miste Manchester-derbyet

– Handler om mentalitet

På pressekonferansen etter 1-0-seieren mot Brighton ga United-manageren Lukaku sin fulle støtte og konkluderte med at han ikke bryr seg om hvor mange baller den belgiske spissen setter i mål.

– Han kjempet og jobbet i det siste minuttet som om det var det første, så jeg mener det handler om riktig mentalitet, sa Mourinho, ifølge Manchester Evening News.

– Måten Romelu skaffer hjørnesparket før scoringen og avslutter kampen med taklinger i posisjonen til en venstreback – det er mentaliteten jeg ønsker meg, og dessverre er ikke alle spillere slik.

– Spillerne er menn, og menn er forskjellige. Noen er unike og er kapable til å yte maksimalt av det de evner, mens andre ikke makter det, selv om de har masse talent.

– Så for meg, er Romelu fantastisk. Han scoret ikke, men jeg bryr meg ikke.

LESERNES BØRS: Spissene sviktet!

Forklarer Watford-raseri

Forrige sesong tapte United 1-3 på Vicarage Road uten daværende Everton-spiss Romelu Lukaku.

Nederlaget mot Watford inneholdt blant annet et kontroversielt baklengsmål etter en takling på Anthony Martial ved Uniteds 16-meter og Mourinhos kritikk rettet mot Luke Shaw i etterkant.

– Jeg var veldig opprørt over Watfords første mål etter at en motspiller hadde sendt Martial til sykehuset og dommeren lot det passere, forklarer Mourinho.

Heller ikke denne gangen kan kampen mot Watford regnes som noen tur i parken for portugiseren, som får et nytt gjensyn med landsmann Marco Silva.

Den tidligere Hull-manageren har ledet Watford til foreløpig 8.-plass på Premier League-tabellen.

– Jeg synes Watford har utviklet seg. De har et uvanlig lag for en klubb som ligger midt på tabellen. Jeg synes de har en tropp med veldig gode spillere som vanligvis ville vært i bedre klubber. De har en god trener, og de har forbedret seg masse fra forrige sesong, sier Mourinho.

United-manageren har uttalt seg kritisk til United-fansen tidligere denne sesongen, men kom med rosende omtale etter Brighton-møtet.

– Mot Brighton sto de bak laget og støttet spillerne da det fortsatt var 0-0 og da vi hadde problemer i avslutningen.

LES OGSÅ: – United heldige som slapp unna