– Heldige som slapp unna

Den gjengse oppfatningen blant britiske journalister er at United var heldige som sikret seg tre poeng hjemme mot Brighton. Prestasjonen skremmer ikke byrival Manchester City.

Manchester United slo tilbake fra midtuketapet mot Basel, og sikret seg tre poeng hjemme mot Brighton etter det ekspertene fortsatt prøver å finne ut av om var en Young-scoring eller et selvmål av Lewis Dunk.

Mot et nyopprykket lag er en sliteseier der man sågar er litt heldige som vinner, muligens ikke det verken Mourinho eller fansen ønsket å se.

Selv mener portugiseren forklaringen er at han spilte med for mange angripere.

Pressen, eller «Einsteinsene der ute» som Mourinho kaller dem, har imidlertid sin egen oppfatning av hva som skjedde lørdag formiddag.

Jamie Jackson – The Guardian

«Manchester United did what was required by closing the gap to Manchester City to five points, until Sunday afternoon at least. The uneven form of José Mourinho’s side was again evident.»

Manchester United gjorde jobben – men det lugger om dagen for Mourinhos menn.

Det er den oppfatningen The Guardian-journalist Jamie Jackson sitter igjen med etter å ha hatt i oppdrag å dekke United stort sett hele denne sesongen.

De røde djevlene er ikke helt der de skal være, og da var det slik Mourinho også innrømmet risikabelt å stille med et såpass framtungt mannskap.

Portugiseren klagde på dårlige holdninger etter tapet mot Huddersfield, og Jackson mener han så det samme igjen lørdag formiddag – spesielt etter pause.

STO FRAM: Da de offensive sviktet ble Lindelöfs «last ditch tackle» mot Pascal Gross ett av høydepunktene lørdag.

Men da Lukaku ikke sendte United i føringen i første omgang ble det jevnt, og når de offensive fortsatte å svikte i andre omgang ble det opp til forsvarsspillerne å få publikum på beina. Victor Lindelöf får skryt for flere gode inngripener mot Brightons Pascal Gross, mens Young ble avgjørende med flakseskuddet sitt senere i kampen.

Jakcson mener United savnet at Pogba tok mer tak i kampen, mener Mata var anonym, og tror Mourinho iallefall privat er bekymret over at United har scoret syv på sine siste seks PL-matcher.

Neil Moxley – Daily Mirror

«Well-drilled Brighton threatened to cause an upset as they impressed on their first trip to Old Trafford since 1993, only for Young’s strike to loop in via a cruel deflection off Lewis Dunk as United eked out a 1-0»

United slapp unna med skrekken, mener Mirror og Neil Moxley.

De tre poengene var imidlertid essensielle for å potensielt redusere avstanden til city ned til fem poeng, eller mest sannsynlig holde den på fem.

Rekorden på hjemmeseire på rad mot nyopprykkede lag ble opprettholdt, og nå teller rekka 19 kamper på rad.

Et godt organisert Brighton måtte på sin side se ubeseiret-rekka si på fem kamper ryke på smått uheldig vis.

Spillerrangeringer:

Ashley Young belønnes med en åtter og banens beste, primært på grunn av vinnermålet.

Resten: De Gea 6, Valencia 6, Lindelöf 7, Smalling 6, Pogba 6, Matic 6, Martial 5, Mata 5, Rashford 5, Lukaku 5. Innbytterne Mkhitaryan og Zlatan får begge seksere.

Paul Merson – Sky Sports

If United want to win the Premier League, they need seven points from the three big games coming up [away to Watford and Arsenal, and home to Man City]. From what I have seen today, I would be surprised if United won any, even against Watford.»

Artikkelforfatteren er ukjent, men Sky Sports kamprapporter inneholder alltid en «pundit’s opinion». Denne gangen er det Paul Merson som mener noe, og den tidligere Arsenal-spilleren var ikke spesielt imponert.

– United fant en vei igjennom, noe som de fortjener all honnør for. Brighton-spillerne som kom tilbake fra denne kampen, vil imidlertid tenke «hvordan fikk vi ikke noe ut av dette?», de hadde rett og slett uflaks, sier han.

– Så mange ganger ble ballen sendt på tvers av boksen, uten at noen greide å sette ballen i mål. De utfordret virkelig United, sier han videre.

Han mener for øvrig at Zlatans comeback kan vise seg å bli verdifullt.

– Han kom innpå, og United ble et helt annet lag. Brighton-spillerne viste ham respekt, sier Merson, før han serverer salven om at United bare kan glemme å vinne noen av de tre neste kampene dersom de fortsetter slik som i går.

Spillerbørsen:

For ordens skyld understreker vi at denne ikke er satt av Paul Merson, og siden det ikke finnes noen artikkelforfatter antar vi børsen er noe Sky-mannskapet har kommet til felles enighet om.

De Gea (7), Valencia (7), Lindelof (7), Smalling (7), Young (7), Matic (7), Pogba (7), Mata (6), Martial (6), Rashford (7), Lukaku (6)

Innbyttere: Fellaini (6), Ibrahimovic (7), Mkhitaryan (6)

Banens beste: Ashley Young.

Sky slet med å finne en MOTM på en middels dag, men mener Young var en konstant trussel mot Brighton-forsvaret. Backen hadde selvtillit og utfordret med sin direkte stil, kom til flere innlegg og fikk belønning da skuddet hans via Lewis Dunk dalte ned i krysset.

Jack Austin – Independent

«Manchester United kept the heat up on Manchester City at the top as a fortunate Ashley Young strike edged them past a find Brighton side at Old Trafford.»

Independent og Jack Austin trekker fram fem konkrete ting de sitter igjen med etter lørdagens kamp.

Mourinhos åpenbaring: I andre PL-kamp på rad forlater Mourinho sine defensive røtter og stilte med både Rasfhord og Martial bak Lukaku, samt med Mata inne i miksen også. Problemet er imidlertid at både Rashford og Martial ser ut til å foretrekke venstrekanten, slik at det endte med at en av dem trakk inn i midten der de ikke fikk utnyttet sin enorme hurtighet.

Trygge hjemme: Inn mot kampen sto United med 38 hjemmekamper på rad uten tap. Med seieren mot Brighton ble det 39 og dermed ble også den gamle rekorden slått. Mourinho viser igjen at han gjør hjemmebanene sine til litt av et fort.

Brighton lar seg ikke pille på nesa: Gitt antallet lag som har fått fire mål i sekken på Old Trafford denne sesongen, var det lett å tro at også Brighton skulle få unngjelde lørdag ettermiddag. Men, de viste at de har kvaliteter og var det beste laget i deler av kampen. Glenn Murray hadde noen gode sjanser, og Knockaert viser hvorfor han vant årets spiller i Championship forrige sesong. Ryan er en god keeper, og sørkyst-laget viste at de sannsynligvis er for gode for å havne i nedrykksstriden i år.

Ingen plan B: Uansett hvor imponerende Brighton var i første omgang, slet de imidlertid med å komme seg ut av egen halvdel når United først begynte å presse dem bakover i andre. Ofte havnet gjestene med 11 mann bak ballen, og da ble det til slutt klabb og babb i boksen som også førte til Uniteds scoring.

Lukaku-Ibrahimovic-problemet: For tredje gang på rad denne uka kom Zlatan inn fra benken, for å spille på topp i en duo med Lukaku. Det var den tredje varianten Mourinho har prøvd for å få på begge samtidig. Mot Newcastle sist ble Lukaku dyttet ut til venstre, mens mot Basel havnet Zlatan i en slags tierrolle bak spissen.

Mot Brighton var Zlatan tydelig en av to spisser, men svensken fikk ansvaret med å komme dypt for å hente ballen. Men heller ikke denne gangen viste de noe som tyder på at det er en langsiktig løsning. Dermed blir Mourinhos store utfordring akkurat nå å spekulere fram en løsning på hvordan begge to kan holdes fornøyde.

Independents spillerbørs: De Gea 6; Valencia 6, Lindelof 7, Smalling 6, Young 7; Pogba 7, Matic 6; Mata 5 (Ibrahimovic 62, 8), Rashford 5 (Fellaini 79, 6), Martial 5 (Mkhitaryan 70, 6); Lukaku 6.

Neil Johnston – BBC

«Manager Jose Mourinho said Brighton provided his Manchester United side with «probably the hardest match we’ve had this season» after a narrow win for the hosts at Old Trafford».

Er det noe man har lært denne sesongen, er det at det ikke finnes enkle kamper i Premier League. United er knallsterke hjemme og klare favoritter mot nyopprykkede Brighton, men igjen og igjen viser de nyopprykkede lagene at det ikke bare er å plukke poeng mot dem.

Brighton var ifølge Neil Johnston det beste laget helt fram til Youngs flaksemål gikk inn i det 66. minutt, selv om United kanskje var hakket vassere på å skape de virkelig store sjansene.

Matthew Ryan får skryt for en strålende redning på Lukakus heading fra kloss hold, og United får skryt for å skrape sammen en seier på en dårlig dag.

NÆRE: Glenn Murray fikk et par halvsjanser, og kunne med litt hell vippet kampen i gjestenes favør.

Dette var den dag der de røde djevlene trengte flaks for å trenge gjennom, og denne flaksen fikk de.

BBC setter ingen spillerbørs, men vurderer gjestenes Pascal Gross som kampens beste spiller.

Hva mener du om Uniteds sliteseier mot Brighton? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!