– Lukaku slipper straff

Flere britiske journalister melder at Romelu Lukaku ikke straffes av det engelske fotballforbundet etter sparkene mot Gaëtan Bong.

Videobilder fra lørdagens kamp mot Brighton viser hvordan Romelu Lukaku regelrett sparker ut mot Gaëtan Bong rett før skuddet til Ashley Young finner veien til nettmaskene via Lewis Dunk.

To ganger forsøker Lukaku å treffe den kamerunske venstrebacken med foten sin.

Mandag mottok FA rapporten fra dommer Neil Swarbrick, som meldte at han ikke hadde fått med seg hendelsen.

Ifølge Daily Mail var imidlertid panelet i FA enige om at Lukaku ikke skulle vært utvist og derfor ikke vil straffes i ettertid.

En straff for voldelig oppførsel kunne gitt betydd at United måtte klart seg uten Lukaku i tre tøffe Premier League-kamper mot Watford, Arsenal og Manchester City.

AVISRUNDEN: – Heldige som slapp unna

Poll: – Ekstrem reaksjon

Tidligere toppdommer Graham Poll konkluderte i Daily Mail at Lukaku burde vært straffet.

– Lukaku ble hindret da hjørnesparket ble slått, men reaksjonen hans var ekstrem. Han sparket først med høyrebeinet og traff deretter med venstre, noe som må ha vært ganske smertefullt (for Bong), mener Poll.

– Det var en voldelig handling som burde gitt rødt kort, dersom dommer Neil Swarbrick hadde sett det. Brigthon-backen verken reagerte eller klaget til dommerne, noe han fortjener ros for.

TV 2-ekspert Brede Hangeland var også kritisk til Lukaku.

– Dette kan du bare ikke gjøre. Det kan godt tenkes at det vil komme en reaksjon fra FA, det er tross alt en forseelse. Hvis dommeren ser dette er det så klart frispark – og det blir avgjørende i forhold til målet, sa Hangeland på lørdag.

(artikkelen fortsetter under videoklippet)


Keown: – Vrak Lukaku!

Tidligere Arsenal-stopper Martin Keown mener på sin side at en formsvak Lukaku bør stå over kampen på Vicarage Road – uansett om han utestenges eller ikke.

Zlatan Ibrahimovic har fått tre strake innhopp mot Newcastle, Basel og Brighton, men før helgen mente José Mourinho at det fortsatt var for tidlig for 36-åringen å spille 90 minutter.

– Det kan være det riktige øyeblikket å vrake ham mot Watford. Lukaku har scoret ett mål på sine ti siste kamper i alle turneringer. Gi ham litt fri og gjør ham sint, så kan han komme tilbake med litt gnist.

– Jeg har beskrevet Lukaku som en kattepus, og det United trenger nå er en løve, sier Keown, som åpenbart spiller på Zlatans sammenligning med en løve.

– Det handler om hvordan du får Lukaku til å prestere på den store scenen. Han ble kjøpt for å lede angrepsrekka, score mål og vinne titler. Det skjer ikke for øyeblikket, konkluderer Arsenal-stopperen, som mener Lukakus spark mot Bong illustrerer poenget om at United-spissen er frustrert.

LES OGSÅ: Vår spillerbørs!