– Kan koste United 50 millioner pund de neste to årene

Hvor mye er Alexis Sánchez og United villig til å ofre?

Hva de skal gjøre med Alexis Sánchez er én av flere store avgjørelser United må ta i sommer.

Ole Gunnar Solskjær sendte chileneren på dør via et utlån til italienske Inter i fjor sommer, men United skal likevel ha betalt om lag 170.000 pund i uka, om lag to millioner norske kroner, av 31-åringens ukelønn i Italia hver eneste uke.

Nå virker det å være en drakamp mellom partene.

Alexis Sánchez har etter coronapausen gjenfunnet litt av sin beste form i italienske Inter, og italienerne skal være interessert i å kjøpe. Sánchez skal også være interessert i å bli.

United krever imidlertid en overgangssum, og Inter kan ikke både betale United 15-30 millioner pund i overgangssum og Sánchez den ville lønna han har hatt i United.

Samtidig vil nok Sánchez gjerne leve videre med mest mulig av den astronomiske lønna han har hatt.

Noen må gi seg, og alle har egentlig grunner til å gjøre det.

Sánchez har fortsatt kontrakt med United frem til sommeren 2022. Grunnlønna skal være på cirka 400.000 pund i uka, men med bonuser og andre ekstrautlegg så har rapportene over flere år vært at United faktisk betaler ham hele 560.000 pund i uka.

Hvis United setter seg helt på bakbeina og nekter å fire på noe som helst av sine krav så kan de altså risikere å måtte betale Alexis Sánchez over 50 millioner pund i lønn de to neste årene før han forsvinner ut av lønnsbudsjettet.

Det er mye penger også for United.

For Sánchez handler dette imidlertid om spilletid OG lønn.

BLI I INTER, DU: Romelu Lukaku og Alexis Sánchez var begge i United, men danner nå et av flere mulige spisspar i Inter.

Han kommer aldri til å få en like bra lønn som i United i en annen klubb, men Inter betaler for eksempel Romelu Lukaku 250.000 pund i uka – i tillegg til bonuser og alt det andre som normalt følger med.

Hvis Sánchez skulle få samme avtale som Lukaku der så betyr det i så fall at chileneren gir avkall på minst 150.000 pund i uka, noe som over ett år blir nærmere åtte millioner pund. Velger han en slik avtale i stedet for å bli i United de neste to årene ofrer han egentlig 16 millioner pund.

Samtidig vil en videre tenkt årslønn på omlag 13 millioner pund fortsatt være mer enn nok til både salt og andre ting i suppa.

United er klare på at de ønsker en overgangssum for chileneren, men samtidig skriver flere engelske medier at United sannsynligvis, på en eller annen måte, må betale Sánchez ut av sin nåværende kontrakt for at han skal dra.

I «verste fall» så må United som nevnt betale 50 millioner pund til Sánchez over to år hvis han blir værende på nåværende kontrakt. Hvor mye ville det da være verdt å bli kvitt ham allerede nå? 10 millioner pund? 20 millioner pund? Mer? Og ikke minst, hva krever chileneren for å gi avkall på drømmelønna?

Det rapporteres altså uansett at United ønsker en overgangssum for å la ham gå, men hvis United selger Sánchez kan mye av den overgangssummen altså forsvinne rett inn i summen det vil koste å kjøpe ham ut av United.

Samtidig vet de fleste at penger betyr veldig mye for de største spillerne, og spørsmålet blir altså hvor man mye Sánchez også er villig til å fire for å få spilletid i Inter.

MERK: United og Inter skal fortsatt ikke være enige om et fortsatt utlån av Alexis Sánchez slik at han får spille i Europa League-sluttspillet i august, der Inter og United faktisk kan møtes.