DeGeaRegn

United rotet bort seieren i siste sekund – spilte uavgjort mot Villa

United startet bra og ledet 2-0 etter scoring fra Jadon Sancho og et selvmål fra Matty Cash, men falt sammen i den andre omgangen og kampen endte 2-2 etter en sen cornerscoring fra Calum Chambers.

Foran 58 228 tilskuere i Perth rotet United bort en 2-0 ledelse i siste sekund og spilte 2-2 mot Aston Villa.

I et vær som kunne minne litt om en høstdag i Manchester, men på en gressmatte som ikke var i nærheten av Old Trafford-standard, viste United i den første omgangen gryende form, men ble satt på store prøvelser etter pause og fikk som fortjent da Aston Villa utliknet på kampens siste berøring etter en scoring av Calum Chambers.

Store sjanser innledningsvis

Erik Ten Hag gjorde to endringer på laget som slo Crystal Palace 3-1 tirsdag. Luke Shaw kom inn for Tyrell Malacia, mens Donny van de Beek fikk sjansen fra start grunnet en liten skade på Scott McTominay.

Nederlenderen sa før kampen at baneforholdene fort kunne skape utfordringer med tanke på å levere på nivået han forventer og at Villa er den største utfordringen til nå i oppkjøringen.

United skapte flere store sjanser i starten av kampen. Harry Magiure var farlig frempå allerede etter fem minutter og fikk gå opp fritt på en corner fra Luke Shaw. United-kapteinen headet mot mål og tvang frem en strålende redning fra Martinez. En ballvinning høyt i banen like etterpå gjorde at Sancho kunne gå på mål og avslutte, men enda en gang var Martinez på pletten og reddet.

Aston Villa hadde lite å stille opp med og skapte kun én sjanse i den første omgangen. Matty Cash plukket opp en ball i returrom og klemte til fra 20 meter. Skuddet strøk stolpen og kunne fort sneket seg i mål om den hadde gått mellom stengene. David de Gea mistet fotfestet og rakk ikke bort i hjørnet. United slapp med skrekken.

Fortsatte storspillet

United tok ledelsen etter et nydelig angrep ute på venstresiden. Marcus Rashford fikk ballen, utfordret Matty Cash før han slapp perfekt til Luke Shaw som kom fossende på overlapp. Shaw slo ballen inn til en totalt umarkert Jadon Sancho som hamret ballen i mål på volley og scoret sitt tredje mål på fire kamper.

Like før pause spilte Fred en strålende pasning i bakrom mot Sancho som startet perfekt i bakrom. Sancho tok ballen utsøkt ned før han spilte til Marcus Rashford som var enda bedre plassert foran mål. Rashford sleivet med avslutningen i det voldsomme regnværet som åpent seg like før scoringen og satte ballen i kroppen på Cash som var uheldig og satte ballen i eget mål.

Totalforandring i kampbildet

I den andre omgangen kom Aston Villa ut i hundre og sjokkerte United. Leon Bailey herjet til tider med Luke Shaw og reduserte til 2-1 tidlig i andre omgang etter en strålende enkeltmannsprestasjon. Jamaikaneren rykket seg forbi Uniteds venstreback og innover i banen før han skrudde ballen utakbart bort i lengste hjørne.

Birmingham-laget fortsatte å trykke på for utlikning og skapte flere store sjanser. David de Gea gjorde en strålende redning etter et langskudd fra målscorer Bailey og etter timen var United veldig heldige som ikke fikk 2-2 i fleisen. Leon Bailey fortsatte å herje med Luke Shaw og parkerte backen, forserte mot De Gea og rundet United-keeperen, før han forsøkte å trille ballen i mål til 2-2, men da kom Uniteds kaptein i full fart og reddet mesterlig på streken.

Etter 66 minutter gjorde Ten Hag ti spillerbytter. Inn kom Wan-Bissaka, Bailly, Varane, Malacia, Garner, Telles, Iqbal, Chong, Elanga og Hannibal.

Det gjorde likevel lite med kampbildet og Aston Villa fortsatte å sette Ten Hags menn på flere prøvelser. En god redning fra De Gea på et innlegg fra Douglas Luis gjorde at United holdt unna.

På kampens siste berøring fikk Calum Chambers stige til værs og stange inn 2-2. Ten Hag vil nok være alt annet enn fornøyd med Uniteds prestasjoner i andre omgang.

MER: Her er vår spillerbørs fra kampen