Lingard til Brighton

United bekrefter overgangen, som gjelder ut inneværende sesong.

Avtalen mellom United og Championship-klubben Brighton, innebærer at 21 år Lingard blir sendt på sitt andre utlån for sesongen.
Han returnerte til Old Trafford i januar etter fire vellykkede måneder i Birmingham. Der skjøt han seg rett inn i Blues-fansens hjerter ved å presentere seg selv med fire scoringer i debuten.

Birmingham-manager Lee Clark har vært svært lysten på å få ham tilbake til St. Andrew’s, men må isteden erklære nederlag i kampen med Brighton-sjef Oscar Garcia.

I en kommentar til overgangen sier Garcia følgende til Brightons hjemmeside:

Brighton and Hove Albion v Reading - FA Cup Third Round

BRIGHTON-SJEF Oscar Garcia

– Vi er henrykt over endelig å ha sikret oss Jesse frem til sesongslutt. Han er en av de mest spennende,  unge spissene i England, og har allerede skapt stor interesse rundt seg selv etter en vellykket periode i Birmingham tidligere i sesongen.

– Det var mange klubber som var interessert i ham, så vi er velig takknemlige overfor David Moyes og alle andre i Manchester United, for å ha latt ham komme hit til oss i Brighton & Hove Albion.

Gjensyn med PiG

Den midlertidige overgangen betyr at Jesse Lingard blir gjenforent med ex-Red Tomasz «PiG» Kuszczak. Den polske sisteskansen er inne i sin andre sesong som Brighton-keeper etter at han forlot Old Trafford vederlagsfritt i 2012.

P.S.: Jesse Lingard fløy sørover allerede onsdag morgen, og gjennomgikk den medisinske sjekken samme kveld. Torsdag formiddag trente han så for første gang sammen med sine nye lagkamerater.  Han vil være tilgjengelig for Brighton til bortemøtet med Millwall kommende søndag.