– Har fullført legesjekken – bekreftes neste uke?

United-overgangen ser ut til å nærme seg med stormskritt for Daniel James.

Swanseas 21 år gamle hurtigtog, Daniel James, nærmer seg enda mer en overgang til United, hvis torsdagens rapporter er korrekte.

Både The Telegraph, BBC, Manchester Evening News og såkalte Sky Sports-kilder meldte nemlig at han skulle gjennomføre legesjekken på Carrington torsdag.  Like etter skrev Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, det samme, på sosiale medier.

Craig Norwood, som er kjent for å være den som nærmest offentliggjør alle United-overganger, på en eller annen måte, la torsdag også ut følgende Twitter-melding.

Manchester Evening News skrev cirka klokka 16.00 skandinavisk tid torsdag at legesjekken skal være gjennomført, at James var på flyplassen i Liverpool, men at det ikke var ventet at overgangen ble bekreftet før neste uke.

Avisa har også bilder av James fra flyplassen, hvor han har møtt sine walisiske lagkamerater etter at han ble fraktet dit av Uniteds sikkerhetsfolk.

Sky Sports og Daily Mail er også blant avisene som skriver at legesjekken er gjennomført.

Sistnevnte avis skriver ellers at James kommer til å tjene rundt £67 000 i uka i United.

Forlot landslagstroppen

James, som er med i den walisiske landslagstroppen som møter Kroatia på bortebane lørdag ettermiddag, skal onsdag ifølge Telegraph ha fått tillatelse til å reise til Manchester for å gjennomføre legesjekken og fullføre overgangen, før han igjen slutter seg til landslagstroppen slik at han kan være med mot Kroatia.

BBCs Simon Stone skrev klokka 15.10 skandinavisk tid torsdag at James var på legesjekk (nå).

United betaler trolig 15 millioner pund for kantspilleren, men ifølge Sky Sports kan totalsummen bli 18 millioner pund hvis ulike klausuler slår inn. Daily Mail melder om 17 millioner pund, og en totalramme på cirka 20 millioner.

Swansea skal egentlig ha ønsket nærmere 30 millioner pund for spilleren.

Manchester Evening News skriver at de personlige betingelsene ble ferdigforhandlet i mai, og at overgangen kommer til å offentliggjøres fra Uniteds side senere torsdag. Dette omgjorde de så senere – i tweeten som er lagt ved over.

Avisa Evening Standard hadde for lengst da skrevet at overgangen trolig først ble offentliggjort neste uke – selv om den fullføres torsdag.

James, som kan bekle roller på begge kanter offensivt i banen, og ser ut til å være en glimrende kontringsspiller, blir trolig dermed Ole Gunnar Solskjærs første United-kjøp, noe som er greit å merke seg til eventuelt senere fotballquizzer.

Les også: Dette sier ekspertene: – Lynrask, bra motor og rå. Ekstremt spennende

Slo gjennom denne sesongen

Den unge waliseren har egentlig kun en ordentlig sesong bak seg i Championship, før han også slo seg inn på det walisiske landslaget under Ryan Giggs’ ledelse. I mars ble han så matchvinner mot Slovakia allerede i sin andre landskamp.

Les også: – Han scoret og fikk to mann utvist. Noe av det beste jeg har sett

United så ut til å gjennomføre kjøpet for to uker siden, men så døde James’ 60 år gamle far. Faren skal ha vært syk, men dødsfallet kom uansett overraskende på – og dermed ble det stille noen dager.

United skal nemlig ha bedt James og familien ta den tiden de trenger.

SWANSEA, WALES – AUGUST 28: Daniel James of Swansea City is challenged by Jonathan Williams of Crystal Palace during the Carabao Cup Second Round match between Swansea City and Crystal Palace at Liberty Stadium on August 28, 2018 in Swansea, Wales. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

James ringte imidlertid for en liten stund siden til Ryan Giggs for å melde seg klar til landskampene nå i juni, og nå virker det altså som om ting muligens skjer.

Tidligere denne uka ble det meldt at Monaco plutselig hadde kastet seg inn i kampen, men ifølge Sky Sports så var James klar på at det kun var United han ville til.

Les også: Dette leverte James av mål, målgivende, skudd etc i 2018/19.

God kjennskap

James var blant annet veldig god for Swansea i FA-cupkampen mot Manchester City i mars, der de til en viss grad kan føle seg uheldige som røk ut etter et 2-3-tap.

Ole Gunnar Solskjær så nok den kampen, og har også hatt lett for å få rapporter på unggutten, siden James har spilt under Giggs på det walisiske landslaget, og også har fortid fra Hull – der Supporterklubben vet at Mike Phelan jobbet sammen med flere av trenerne som utviklet 21-åringen.

James startet nemlig karrieren i Hull, ble så solgt til Swansea som 16-åring, før han altså nå ser ut til å fortsette karrieren i Ole Gunnar Solskjærs nye United.

Les også: Giggs: – Et stort talent

Les også: Faren døde plutselig – United skal ha bedt James og familien ta den tiden de trenger.