Viste spillerne videoer av gamle kontringsmål

Solskjær var svært fornøyd med det United viste på Emirates.

Ole Gunnar Solskjær var en fornøyd mann etter seieren på Emirates.

– Det er fantastisk å gå videre i cupen. Dette er en av de tøffeste kampene du kan få. Jeg har hatt hodebry siden jeg kom her siden stallen er full av gode spillere. Det er opp til oss å velge den riktige taktikken og spillerne [til hver enkelt kamp]. Vi trenger å hvile noen siden det er store kamper som kommer. Men vi har friske bein.

– I dag så vi mer ut som et skikkelig lag. Vi så mer strukturerte ut. Vi har jobbet hardt på forsvarsspill og kontringer. Kontringer er klassisk Manchester United. Det er så mange eksempler på det mot Arsenal – Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Park Ji-Sung – og vi viste [spillerne] de videoene.

– Dagens kamp var et langt skritt fremover. Det var klar fremgang fra Tottenham-kampen. Det er lett å bli begeistret og å snakke om fremtiden, men vi må bare fortsette å jobbe og tenke på den neste kampen.

– Vi måtte grave dypt. Innstillingen og arbeidsinnsatsen var viktig. Mot slutten var det komfortabelt, men det var ikke det gjennom samtlige 90 minutter.

Her er det Solskjær sa da han snakket med Jan Åge Fjørtoft (Viasat 4):

Humøret var definitivt også godt i MUTV-intervjuet da Solskjær først snakket om tidligere kontringsmål mot Arsenal, før han ble spurt om Luke Shaw samtidig som Shaw dukket opp rett ved.

– Møtte et lag i god form

Faktisk var Arsenal-sjef Unai Emery også ganske fornøyd med hvordan spillerne hans gjorde det. Skadene og manglende effektivtet ødela, mener Emery.

– Jeg synes vi jobbet godt. Skadene endret våre muligheter til å gjøre noe annerledes. Da vi lå under 1-2 hadde vi sjansene til å få uavgjort, men vi scoret ikke.

– Vi møtte et lag i godt form. Vi tapte denne kampen, men jeg er fornøyd med hvordan vi jobbet. Supporterne hjalp oss.

– Vi må tenke på Premier League. Vi vant mot Chelsea, og er nær [topp fire]. Vi må presse på i den turneringen, og så har vi en annen viktig turnering i Europa League.