Klaget på United etter tapet: – Skjønner ikke hvordan det er mulig

Om noen skulle trenge enda et bevis på om United er nærmere toppen enn på ganske så lenge så trenger man ikke se lengre enn til Jürgen Klopp etter mandagens tap mot Southampton.

Etter tapet i sør klarte Liverpool-manageren nemlig å dra inn United.

Etter tapet i sør så klaget Liverpool-manageren på alle Uniteds straffer de siste to årene, selv om forskjellen i antall straffer denne sesongen er én.

– Handsen(til en Southampton-spiller) så ut som en klar straffe, men da jeg snudde meg for å spørre fjerdedommeren så sa han at de allerede hadde sjekket. Ett sekund etter – ingen straffe, begynte Klopp.

Det skal også sies at såkalte dommer-eksperter etterpå sa at slik handsreglene nå skal praktiseres så var ikke handsen et straffespark.

– Det Andre Marriner gjorde med Sadio Mané i kveld også. Jeg er ikke sikker på om det er ok, heller, for å være ærlig, fortsatte Liverpool-manageren.

– Så hører jeg nå at United har hatt flere straffer de siste to årene enn jeg har hatt på fem og et halvt år i England. Jeg aner ikke om det er min feil, eller hvordan det kan skje, sa Klopp etter kampen ifølge BBC.

40-30 i straffer

Så skal det sies at Liverpool-manageren har rett i det han sier.

Denne sesongen er det riktignok jevnt, United har hatt seks straffer mot Liverpools fem, men Liverpool har hatt henholdsvis fem (2020/21), fem, sju, tre, åtte og to straffer i Premier League hvis man ser på Klopps tid i Liverpool siden 8. oktober 2015 . Det gir 30 straffer totalt sett.

United har hatt seks (2020/21), 14, tolv, tre, fire og to, noe som gir totalt 40 straffer i samme periode.

LES OGSÅ: Straffemyten som nå klistres på United

SCORET MOT VILLA: Bruno Fernandes-straffen som ga United 2-1-seier mot Aston Villa fredag kveld.

United har imidlertid hatt 32 av sine 40 straffer siden sesongstart 2018/19-sesongen.

Den store forskjellen var imidlertid de to forrige sesongene før denne. Det var altså egentlig det Liverpool-manageren valgte å klage på mandag kveld.

I en sesong hvor det ene laget har hatt seks straffer mot fem til det andre så vitner det veldig mye om såkalt mind games at Liverpool-manageren trekker frem dette før storkampen på Anfield om snaue to uker.

Det sier også en del om at United nå omsider er i en posisjon hvor de aller beste i ligaen de siste par årene nå tar hensyn til og følger med på det som skjer i United på en helt annen måte enn før.