Kjapttenkende chilener fullbyrdet forvandlingen

Alexis Sánchez dyttet Anthony Martial av veien og headet inn vinnermålet i sluttminuttene da United snudde 0-2 til 3-2 mot Newcastle. Og endelig tok Paul Pogba tak da United trengte ham som mest.

Manchester United leverte en strålende snuoperasjon da 0-2 ble til 3-2 og en særdeles viktig seier for en hardt presset José Mourinho.

Her er vår vurdering av United-guttas innsats mot Newcastle, i en kamp der 2. omgang heldigvis var av et helt annet kaliber enn de første 45 minuttene.

David de Gea – 6
Kan ikke lasts for de to baklengsmålene selv om vi har sett ham redde slike avslutninger før. Bra redning på headingen fra målscorer Muto før pause og har et par andre brukbare redninger som var viktige. Burde imidlertid vært mer autoritær med forsvaret foran seg.

Ashley Young – 4,5
Fikk både kapteinsbindet og en plass på høyrebacken av José Mourinho. Takket for tilliten med to meget svake involveringer på Newcastles to første scoringer. Brukbare innlegg, men hang ikke med på notene i det hele tatt bakover før hvilen. Kunne fort fått straffe mot like før pause da ballen traff armen hans. Retter opp en del av et meget slett inntrykk med målgivende pasning til Alexis Sánchez på tampen. Hans viktigste pasning i United-trøyen?

Scott McTominay – 4
Startet på midten, flyttet ned som stopper og byttet til pause. Gjorde få direkte feil, men hadde egentlig ingen positive bidrag å komme med. Han oppsummerer egentlig Mourinhos famling på jakt etter sin beste ellever.

Mourinho-hyllest etter kampen:

Chris Smalling – 4,5
Skulle være forsvarssjefen, men spredte usikkerhet med sin passivitet og svake klareringer. Lyktes ikke med å styre de fire bak i det hele tatt. Hadde en fantastisk sjanse til å utligne, men skuddet gikk rett på keeper Dubravka.

Luke Shaw – 5
Den minst dårlige av de bak uten å briljere på noen måte. Angrepsvillig da United jaktet mål, men også Shaw hadde sine vanskeligheter bakover. Fikk innvilget en glimrende søknad om gult kort like før pause da han stanset en Newcastle overgang med brytetak.

Nemanja Matic – 3,5
Veldig passiv i forkant av 0-1 og slurvete både i press og med ball. Misbrukte en eventyrlig mulighet til å redusere i starten av 2. omgang. Uvanlig rufsete i alt han foretok seg og dette var hans svakeste kamp i United-trøyen på en dag da laget trengte ham som mest. Heldigvis var det andre som tok tak.

Paul Pogba – 7,5
Veldig tafatt i presset i forkant av 0-2 og kjælte mye med ballen fremfor å sette fart før pause. Var likevel den spilleren som skapte noe i en helsvart 1. omgang og styrte kampen etter hvilen. Målgivende på 2-2 og arkitekten bak 3-2. Viste en klasse som ingen andre har. Endelig så vi en Pogba som tok tak da United virkelig trengte det.

Antony Martial – 7
Fikk sjelden de rommene han trenger for å briljere. Usynlig gjennom hele 1. omgang med unntak av noen få halvhjertede forsøk. Etter hvilen så vi en helt annen utgave av franskmannen. Utfordret gang på gang og skapte mange farligheten på venstrekanten. God avslutning som besørger utligningen. Har spilt seg inn på laget nå.

Marcus Rashford – 4
Brant en strålende mulighet til å redusere etter halvspilt 1. omgang da han headet utenfor fra seks-syv meter. Prøvde mye, men lyktes ikke med noe. Meget svak kamp og forståelig bytte.

Romelu Lukaku – 5
Fint innlegg til Rashford som burde scoret. Innsats og vilje som dessverre ikke på noen som helst måte ble matchet med ferdigheter og kvalitet i spillet. Bommer på enkle mottak og enda enklere pasninger. Reddet på streken i 2. omgang, men var påfallende sjelden inne i Newcastles 16-meter da United presset på. Innstillingen hans vitner imidlertid om en spiller som prøver, men belgieren har høye skuldre om dagen.

Ansvarlig redaktør Dag Langerød og united.no-journalist Eivind Brennhovd Holth om kampen:

Juan Mata- 7
Nydelig frispark som ga United den viktige reduseringen og får pluss for det. Spilte med en intensitet vi sjelden har sett før, selv om han også hadde visse problemer før pause. Viste at Mourinhos bytte etter bare 19 minutter faktisk var berettiget.

Marouane Fellaini – 6
Nær ved å utligne før Martial faktisk gjorde det. Påfallende sjelden inne i Newcastle-feltet da United trykket til med innlegg. Men skapte en bedre balanse på midtbanen etter pause.

Alexis Sánchez – 6,5
Hvilken herlig revansje for chileneren som har vært helt ute i kulden i det siste. Løp mye og prøvde på enda mer uten å lykkes med all verden, men så dukket han opp på Youngs innlegg og styrte det i mål med en glimrende heading. Fortjener en stor bamseklem fra både manager og medspillere etter vinnermålet.

PS! Eric Bailly ble tatt av banen før det var spilt 20 minutter og får derfor ikke karakter.