Empoli FC v Atalanta BC - Serie A

Kapteinen måtte ut med skade – vant likevel enkelt i generalprøven

I denne saken ser vi på hvordan det gikk for Champions League-motstanderne våre i helga, og da selvsagt med et ekstra fokus på Atalanta, onsdagens motstander.

Empoli 1–4 Atalanta

Søndag ettermiddag spilte Atalanta generalprøve før turen til Old Trafford, og det endte med en etter hvert ganske komfortabel 4-1-seier borte mot Empoli.

Atalanta sparte noen spillere, men det så ikke ut til å plage dem nevneverdig. Josip Ilicic sendte dem opp i en tidlig ledelse, og samme mann økte til 2-0 i det 26. minutt.

Empoli reduserte til 1-2 bare noen minutter senere, og 1-2 var også stillingen til pause.

En annen vesentlig ting som skjedde før pause var at Rafael Tolói måtte ut med skade, og han går trolig glipp av onsdagens kamp.

MÅTTE UT MED SKADE: Rafael Tolói.

Begge lag kunne scoret flere mål, snakket Atalanta-sjef Gian Piero Gasperini om etter kampen, men Empoli scoret ikke i andreomgangen – utenom et litt merkelig selvmål som sørget for en 3-1-ledelse for bortelaget.

Josip Ilicic fikk muligheten til å score hat trick fra straffemerket med litt over 20 minutter igjen, men sendte straffesparket høyt over Empolis mål – og ble byttet ut umiddelbart (noe som for all del selvsagt kan ha vært planen uansett!).

Mot slutten av kampen skled innbytter Duván Zapata inn 4-1-målet for Atalanta etter forarbeid av Mario Pasalic, som også hadde forarbeidet til kampens første mål.

Atalanta ligger i skrivende stund på 6. plass på tabellen (7. plass hvis Juventus vinner mot Roma søndag kveld), ett poeng bak Roma (som altså spiller i kveld) på den viktige fjerdeplassen.

US Salernitana v Atalanta BC - Serie A
SCORET IGJEN: Heller ikke Empoli klarte å stoppe Duván.

Atalanta: Juan Musso; Rafael Tolói (Remo Freuler, 39.), Merih Demiral, José Luis Palomino, Davide Zappacosta (Giuseppe Pezzella, 90.), Marten de Roon, Teun Koopmeiners (Matteo Lovato, 68.), Joakim Mæhle, Mario Pasalic, Josip Ilicic (Ruslan Malinovskyi, 68.), Luis Muriel (Duván Zapata, 46.).
Ubenyttede innbyttere: Francesco Rossi, Marco Sportiello, Giorgio Scalvini, Federico Zuccon, Aleksej Mirantsjuk, Andrea Oliveri, Roberto Piccoli.

Høydepunkter:

Villarreal 1–2 Osasuna

Villarreal spiller jo stort sett uavgjort, så det må ha vært et sjokk for klubbens supportere at tre av de siste fire kampene før dette endte med andre utfall. De vant mot Betis og Elche, og tapte mot United, mens det ene uavgjortresultatet kom borte mot Real Madrid.

I denne kampen så det også lenge ut til å bli uavgjort, men så ble det heller enda verre for Villarreal.

Gerard Moreno var tilbake fra skade, og han utlignet i det 55. minutt etter at Osasuna hadde ledet siden det 26. minutt, men i sluttminuttene var det Osasuna som endte opp med å avgjøre kampen.

Ingen god oppvarming til onsdagens kamp mot Young Boys, altså.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
NEPPE FORNØYD: Unai Emery.

Young Boys 1–1 Luzern

Young Boys vant 6-0 på bortebane i forrige ligakamp, men kom ned på jorda igjen umiddelbart etter landslagspausen.

De var forventet å vinne greit mot Luzern, som ligger på nest sisteplass i den sveitsiske serien, men det var ikke etter oppskriften da bortelaget tok ledelsen etter en halvtimes spill.

Enda mindre etter oppskriften var det da luxemburgske Christopher Martins (som for øvrig fikk gult kort mot United) fikk sitt andre gule kort allerede i det 39. minutt, og dermed ble utvist.

Fra å være en antatt enkel kamp, var det plutselig en veldig vanskelig kamp, men Young Boys klarte å redde poeng fra denne utfordrende situasjonen.

Moumi Ngamaleu, som scoret utligningsmålet mot United, scoret utligningsmålet her også, da han i kampens fjerde overtidsminutt sørget for ett poeng for Young Boys.

Young Boys ligger på tredjeplass, to poeng bak serieleder Zürich, som har spilt én kamp mer. Basel, som har like mange kamper som Young Boys, ligger ett poeng foran Bern-laget.

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
HER KOMMER MOUMI: På bildet ser vi Cristiano Ronaldo og Diogo Dalot etter at Moumi Ngamaleu utlignet mot United. Denne helga scoret Ngamaleu igjen, denne gangen på overtid.