– Jeg håper ikke Victor eller Harry gir meg noen grunn til å gjøre endringer

Solskjær vedgår at United har altfor mange stoppere til å kunne holde alle fornøyde. Nå håper han at han slipper å gjøre for mange endringer i Uniteds midtforsvar.

United har mange midtstoppere nå, men det er ingen grunn til å tro på endringer i midtforsvaret mot Wolverhampton.

LES OGSÅ: – Noen ganger vil det være Marcus i midten, og Anthony på venstre

Solskjær er nemlig opptatt av å utvikle relasjonene i forsvar fremover.

– Vi har bare spilt én gang, og vi ønsker at samarbeidet med David bakerst skal utvikle seg, sa nordmannen på den lukkede delen av pressekonferansen.

United har en rekke andre midtstoppere enn Maguire og Lindelöf, sannsynligvis 1-2 flere enn planlagt, men Solskjær ønsker ikke å gjøre for mange endringer ennå uansett. 

– Vi har andre gode stoppere også. Axel banker på døra, og han ønsker å spille. Jeg håper Victor eller Harry gir meg noen grunn til å gjøre endringer – ingen skader, suspensjoner eller konsentrasjonsproblemer.

Solskjær har tro på samarbeidet. 

– Jeg tror gode spillere kan spille sammen med hverandre. (…) De kan begge spille [seg ut fra forsvar], de leser spillet veldig godt. Harry med sin tilstedeværelse i boksen – det er selvsagt for enhver stopper godt å ha det ved siden av seg, og jeg er sikker på at Victor vil sette pris på det.

– Når det er sagt: Rojo, Smalling, Jones og Axel ønsker alle å være en del av det. Det er konkurranse om plassene.

LES OGSÅ: Solskjær om Pogba: – Ikke bekymret – Paul kommer til å bli værende

HAR FOR MANGE STOPPERE: Ole Gunnar Solskjær.

– Axel er en stor, stor del av denne klubbens fremtid

Det er her verdt å merke seg at Solskjær nevnte Axel Tuanzebe først – og han valgte også akademiproduktet på benken mot Chelsea, mens Jones, Rojo og Smalling måtte finne seg i å sitte på tribunen.

Det sender et signal, og det er liten tvil om at Solskjær liker Tuanzebe.

– Sesongoppkjøringen var en stor sjanse for Axel til å vise hva han er kapabel til ved siden av våre spillere. Jeg har sett ham for Villa, jeg har sett ham her på midtbanen og på høyreback, men jeg ønsket å se ham ved siden av Victor, ved siden av Phil.

– Vi vet at han kommer til å være en stor, stor del av denne klubbens fremtid. Han imponerte meg nok mer enn jeg forventet. Det var derfor det var han som var på benken. Han kan bidra på midtbanen og på høyreback også, så han kan spille i flere posisjoner.

FREMTIDEN: Axel Tuanzebe.

– Ingen grunn til at jeg skal velge spillere som jeg ikke tror vil passe inn i måten vi skal spille på.

I tillegg til at Marcos Rojo har blitt linket bort, så har det også blitt spekulert i at Solskjær vært villig til å selge Chris Smalling om United fikk et brukbart tilbud – og at spillestil i så fall kunne vært en del av forklaringen til det. Smalling signerte ny kontrakt kort tid før Solskjær ble United-manager.

For passer Smalling egentlig i en spillestil hvor en skal spille seg ut fra forsvaret? Det spurte en av journalistene Solskjær om.

– Jeg er sikker på at både Chris, Phil, Marcos og Axel vil være kapable til å spille der. Det er derfor de er her, svarte Solskjær diplomatisk, og fortsatte:

– Det er ingen grunn til at jeg skal velge spillere som jeg ikke tror vil passe inn i måten vi skal spille på.

– Vil de spille nok til å være fornøyde?

– Det vil være opp til oss å finne ut av, og selvsagt har jeg altfor mange stoppere til å kunne holde alle fornøyde. Men vi trenger å vinne kamper, vi trenger å prestere, så vi kommer til å velge de spillerne som gir oss størst sjanse til å vinne fotballkamper.

– De er alle kvalitetsstoppere, og jeg vet at vi kommer til å trenge ganske mange av dem. Erics skade betyr at jeg for øyeblikket har seks friske stoppere, noe som kanskje er én for mye for å kunne holde alle involvert. Men vår jobb er å gjøre det beste ut av det vi har nå. Og når de får sjansen – for det vil de få, vi har mange kamper – så må de spille godt.

– Selvsagt har jeg altfor mange stoppere til å kunne holde alle fornøyde.

– Ole Gunnar Solskjær

Marcos Rojo spesielt har blitt koblet mye bort, og det spekuleres i at han kan forsvinne allerede nå før det internasjonale overgangsvinduet stenger.

Om det er noe i det, så ville naturlig nok ikke Solskjær sagt noe om det uansett.

Vil du fortsatt vurdere å velge Rojo? 

– Ja, definitivt, hvorfor skulle jeg ikke det? Han har hatt en veldig god sesongoppkjøring. Jeg tror han kommer nærmere og nærmere en Argentina-plass også, så vi får se hva fremtiden bringer, sa Solskjær – som fikk rett angående Rojo og Argentina – søndag kveld ble nemlig Rojo tatt ut på landslaget igjen.