– Jeg er ikke manager

Paul Pogba er misfornøyd med Uniteds taktiske opplegg, spesielt på hjemmebane.

Franskmannen ønsker at laget skal angripe mer helhjertet foran egne fans, og mener at lørdagens forestilling mot Wolves er et typisk eksempel på hva han mener. 

– Vi spilte på hjemmebane og burde ha gjort det mye bedre. Vi burde ha angrepet mer, sa han til pressefolk etter den skuffende forestillingen.

Med 1-1 mot Nuno Espirito Santos ulveflokk ligger United på 7.-plass på tabellen, hele åtte poeng bak Liverpool. Det er selvsagt ikke godt nok, heller ikke for Pogba.

– Ikke sånn å forstå at vi bør være bekymret, men vi burde selvsagt ha vært nærmere dem, sa han.

LES OGSÅ: – Wolves spilte slik jeg liker å spille

Etter kampen hevdet José Mourinho at spillerne hans ikke hadde vært like motiverte som gjestene. Pogba derimot, mener at problemet stikker mye dypere enn som så. Han mener at mer angrepsfotball ville ha gjort det enklere for spillerne og skremt motstanderne fra å satse så hardt fremover.

– Ja, jeg tror de ville blitt skremt av å se Manchester United angripe og angripe, og samtidig ville det ha blitt enklere for oss, sa Pogba.

Målscorer Fred og assistent Pogba viste hvordan det kan gjøres – men dessverre bare én gang.

– Attack, attack, attack!

Men hva synes han om Mourinhos påstand om at Wolves var kommet for «å spille sitt livs kamp», og hans eget lag for «å slappe av»?

– Det stemmer nok at vi tidvis burde ha vist mer hunger. Kanskje burde også innstillingen ha vært bedre. Under alle omstendigheter burde vi ha spilt bedre fotball, for – igjen – vi spilte på Old Trafford. Vi burde ha angrepet slik vi forrige sesong gjorde det mot Tottenham, Liverpool, Chelsea og Arsenal.

På spørsmål om hva som hindrer United i å gjøre nettopp dette, og om han etterlyser mer bevegelse fremover på banen, virket Pogba noe ukomfortabel. Allikevel, og selv om han åpenbart ikke ønsket å si for mye, er det ingen tvil om hva han mente:

– Jeg er ikke manager, så jeg kan ikke …, men vi burde nok hatt flere alternativer. Jeg kan ikke si mer enn det for jeg er bare en spiller. Slik jeg ser det bør vi likevel bevege oss bedre, flytte mer på oss, ja.