– Hadde lyst til å score for moren min

Juan Mata mistet moren tidligere i år. Nå vil han dedisere alle sine mål til henne.

Søndag fikk Juan Mata æren av å runde av Uniteds Premier League-sesong. Med sitt 2-1-mål sikret spanjolen seieren mot Wolverhampton, etter et iskaldt og velplassert straffespark.

Det gjør nok godt for den sympatiske spanjolen, som både går en usikker United-fremtid i møte og har hatt en vanskelig sesong.

– Bruno må passe seg

Mata mistet nemlig moren sin tidligere i år, noe som utvilsomt har vært tungt for 33-åringen. Etter søndagens nettkjenning var det tydelig at det var følelser i sving for midtbanemannen.

Målgjøreren pekte og slengte slengkyss mot himmelen i sekundene etter målet, før han ble omringet av glade lagkamerater.

– Jeg har hatt den vanskeligste sesongen i hele mitt liv, sier Mata til MUTV.

– Jeg hadde lyst til å score for moren min og heldigvis klarte jeg det. Alle mål jeg scorer fra nå av kommer til å være for henne.

Mata
HEDRET SIN AVDØDE MOR: Juan Mata dediserte sin scoring til moren sin.

Får Mata flere muligheter fra 11 meter, er det heller ikke utenkelig at det blir mange mål. Spanjolen var nemlig kontant i det avgjørende øyeblikket, til tross for at han måtte vente lenge.

– De brukte for lang tid på å sjekke. På banen følte jeg at det var straffe med en gang, men de tok sin tid. Det er aldri lett når du må vente, men heldigvis var det en god straffe og keeperen gikk andre veien.

Bruno Fernandes har vært Uniteds faste eksekutør denne sesongen, men en halvveis spøkefull Mata sier at portugiseren ikke bør føle seg trygg.

– Bruno bør passe seg, smiler spanjolen.

Det kan fort vise seg å bli Matas siste mål i United-drakten, ettersom 33-åringens kontrakt med United utløper om få dager. Det er fortsatt usikkert hvorvidt midtbanemannen kommer til å signere en ny avtale med klubben.

– Føler fortsatt jeg kan gi mye til laget

Målet endrer dog ikke på det faktum at Mata bare har dager igjen av kontrakten med United. Det er fortsatt ikke sikkert om spanjolen forblir på Old Trafford eller drar til en annen klubb fra sommeren av.

Mata, som har vært i klubben i syv og et halvt år, forteller at heller ikke han selv vet hvor fremtiden ligger, men at dette langt ifra er det som opptar ham om dagen.

– Om tre dager kommer en viktig kamp og det er der hodet mitt er, sier han til BT Sport.

Mata (2)
FORTJENER MER: Ole Gunnar Solskjær mener han ikke gir Juan Mata den spilletiden han fortjener.

Den sympatiske spanjolen er uansett klar på at han er langt ifra ferdig som fotballspiller.

– Jeg føler fortsatt at jeg kan spille god fotball og gi mye til laget. Jeg er fortsatt sulten etter å spille fotball i noen år til og det vet klubben.

Spanjolens sjef, Ole Gunnar Solskjær, understreker at situasjonen rundt Mata fortsatt er den samme, nemlig at partene vil sette seg ned for å snakke sammen etter sesongen.

Basert på nordmannens uttalelser, kan det virke som om Mata må avgjøre om han vil bli til tross for at Solskjær gir ham mindre spilletid enn treneren selv mener spanjolen fortjener.

– Det handler selvfølgelig litt om det han vil. Jeg gir ham ikke nok spilletid, men han er slik en profesjonell spiller med topp kvaliteter, så vi kommer til å ha en god diskusjon, avslutter Solskjær.