Ja, han har faktisk en favorittfot!

MUTV har snakket med Mason Greenwood.

Atlantis. Stonehenge. Statuene på Påskeøya. Mennesker prøver alltid å finne ut av de store mysteriene her på denne jordkloden, og nå har vi omsider fått svar på en av de tingene vi har lurt på i mange år:

Hva er egentlig Mason Greenwoods beste fot?

– Jeg foretrekker venstrefoten min, så vidt, sier Greenwood i et intervju med MUTV.

Likevel tar han altså straffespark med høyrefoten. Det har han gjort lenge, på grunn av en bestemt hendelse.

– Det skjedde faktisk på U13-laget. Jeg bommet med venstrefoten min mot City i en kamp jeg slet i, og helt siden det har jeg egentlig gått for høyrefoten.

På frispark har han scoret for yngre lag med begge føttene.

I 2018/19-sesongen scoret Greenwood 30 mål (i tre forskjellige aldersklasser). Av de målene var 15 med høyrefoten, 14 med favorittfoten og én med hodet.

TOBEINT: Mason Greenwood er nok det nærmeste vi kommer en 100% tobeint spiller i Manchester United.

Greenwood signerte nylig ny kontrakt med United. Det betyr mye for ham.

– Jeg har vært her siden jeg var på U7-laget, og jobbet meg oppover via U14, U15, U16, [U18], U23 og til slutt til førstelaget. Jeg har signert en proffkontrakt, og det betyr alt for meg. Jeg har vært her så lenge, og dette er det jeg har jobbet meg frem mot og jobbet hardt for.

Nå vil han betale tilbake for tilliten.

– Ja, jeg skal vise alle hva jeg kan gjøre de gangene jeg kommer innpå, eller om jeg starter, og også på trening. Jeg vil prøve mitt beste og gi alt for laget.

Greenwood er vant til å spille i eldre aldersklasser enn det han er vant til, og sier at det er noe av den samme opplevelsen nå. Det er uansett ikke mange som har hatt en like interessant debut som det Greenwood hadde – hans første A-lagskamp var nemlig mot PSG i Paris.

– Det var utrolig – å vinne kampen [sammenlagt], etter å ha ligget under. Da jeg kom innpå, så representerte jeg hele akademiet, fra alle ungdomsnivåene, så det var en herlig følelse.

– For en utrolig følelse det må ha vært på slutten – du ser vel frem til mange av de der… 

– Ja, det kommer mange flere!

FEIRET MED RASHFORD: Mason Greenwood.

De første målene kom i høst mot Astana og Rochdale. Det var en god følelse.

– Helt fantastisk. Bare å høre publikum heie og rope, og at de skrek navnet mitt. To ganger foran Stretford End også, så det var utrolig.

Å score for favorittklubben United har alltid vært drømmen.

– Jeg har alltid ønsket det. Helt siden jeg var på ungdomslagene, og så har jeg sett Marcus [Rashford] gjøre det. Selvsagt har jeg alltid ønsket å gjøre det, og nå kan jeg endelig si at jeg har scoret mål for Manchester United, noe som er fantastisk.

Har du noen minner av å heie på United – du reiste vel til Wembley for å se oss.

– Ja, jeg har vært på Wembley, det var vel Chelsea mot United i en cupkamp [Community Shield]. Jeg husker jeg dro dit med min onkel, og min far, og det var herlig å se tilskuerne, og å se United vinne. Nå har jeg endelig spilt og scoret for United selv.

Nå som kontrakten er på plass, så er i alle fall målet klart.

– Å vise alle hva jeg kan gjøre, og hvorfor jeg signerte en kontrakt. Hvorfor jeg er her. Jeg ønsker å vise det til alle.

Les hele intervjuet her.

RØD: Mason Greenwood.