Ingen Lukaku til Sarajevo

United-spissen ble igjen da resten av den belgiske troppen dro til Bosnia.

Dermed er det endelig klart at den ankelskadde United-spissen får hvile mens lagkameratene kjemper om VM-kvalifiseringspoeng i den bosniske hovedstaden.

Lukaku har vært tvilsom hele uken, men den belgiske landslagssjefen Roberto Martinez håpet i det lengste å få ham klar til den for Belgia uviktige kampen mot Bosnia-Herzegovina. Belgierne er som kjent for lengst klare for sommerens VM-sluttspill.

 

– Vi må være tålmodige. Vi er i kontakt med den medisinske staben i United, og kommer først til å ta en beslutning fredag, sa Martinez tidligere i uken, ifølge ESPN.

Torsdag la imidlertid den anerkjente belgiske journalisten Kristof Terreur ut en  melding på Twitter, der det langt på vei ble bekreftet at Lukaku kommer til å stå over lørdagens kamp. Og siden la Belgian Red Devils ut følgende på samme plattform:

Sendes ikke hjem

Den belgiske storscoreren fikk ankelen sin scannet mandag, etter å ha pådratt seg en skade på trening sist fredag. Takket være smertestillende injeksjoner kom han seg dagen etter gjennom oppgjøret mot Crystal Palace, men han har siden da ikke trent sammen med sine lagkamerater.

Han sto altså over de belgiske fellestreningene mandag, tirsdag og onsdag, og fulgte isteden et indivuelt treningsprogram.

Kilder i det belgiske landslagsapparatet har imidlertid sagt til ESPN at det ikke er foreligger noen som helst planer om å sende ham tidlig hjem.

– For øyeblikket trener Lukaku for seg selv. Han har ikke vært med resten av spillergruppa siden han kom på landslagssamling. Vi trenger å smøre oss med tålmodighet. Jeg vil si han er høyst usikker til lørdag, sa Martinez på onsdagens pressekonferanse.

– Vi tar som sagt en avgjørelse fredag, men jeg vil vel si at det er litt vanskelig for ham å bli involvert lørdag. Derimot håper vi fortsatt at han kan spille på tirsdag (mot Kypros).

Vil spille

En som garantert tar imot meldingen om Lukakus utelatelse med stor glede, er United-sjef José Mourinho. Han har hele veien ønsket at sommerens storsignering skulle stå over både mot Bosnia og Kypros.

Om han også får hele dette ønsket oppfylt gjenstår fortsatt å se, men ifølge Roberto Martinez håper spilleren selv å bli klar til tirsdag.

– Han vil spille. Han kom hit med litt sår ankel, og det er viktig at den leges helt. sa landslagssjefen til ESPN.

Lukakus United-kollega Marouane Fellaini har heller ikke trent med sine belgiske lagkamerater denne uka; det som følge av ankelsmellen han fikk av Shane Long under oppgjøret mot Southampton 23. september.

Han ventes imidlertid å bli klar til lørdagens kamp.

De to hel- og halvskadde United-spillerne er med i troppen til tross for at Belgia allerede har sikret seg billett til neste sommers VM i Russland.

P.S.: United gjester Liverpool og Anfield like etter landslagspausen, den 14. oktober, og kan få god bruk for både Lukaku og Fellaini.