– Ikke sikker på at Rashford er best som spiss

England-trener Gareth Southgate mener fortsatt at ting er uavklart med United-spissen.

Han begynte sesongen ute til venstre for United, men med hyppige posisjonsbytter med spiss Anthony Martial. Det ga to mål på tre kamper – og en straffebom.

Så forsvant Martial ut med skade, og dermed ble Rashford ren spydspiss mot Southampton, uten at det ga mål eller en veldig god prestasjon.

Da England slo Bulgaria 4-0 var han tilbake ute til venstre, og gjorde en bedre kamp.

Englands trener, Gareth Southgate, er usikker på om Rashford virkelig er best som ren spiss.

– Vi har nå lenge ønsket at Marcus er et alternativ som 9er, men jeg er ikke sikker på at det er der han er best eller der han trives best. Mye av utviklingen hans i United skjer nå også mer ute på kanten, og han er ikke like sterk som Harry Kane med ryggen mot mål eller til det å holde på ballen.

– Mye av det beste nå skjer ute mot venstre, når han skjærer inn fra kant, men det er egentlig ikke et problem. Jeg mener kun at vi må være bevisste på at det er profilen hans, og at det er sånn vi får det beste ut av ham.

BRUK FARTEN DIN MER: Klar tale fra Gareth Southgate til Marcus Rashford.

Southgate utfordrer imidlertid 21-åringen på én ting.

– Jeg mener at han kan true i bakrom mer.

– Når han virkelig tar i og løper inn bak motstandernes forsvar så er det ingen som liker å møte ham. Det som skjedde før han skaffet straffen mot Bulgaria – det er det du ønsker å se. Samtidig møter han noen ganger, og som forsvarsspiller er det akkurat det man ønsker. Vi foretrekker dog at spillerne bruker styrkene sine, sier Southgate.

Han sammenlikner det litt med det som i sin tid skjedde med Michael Owen. Kevin Keegan forsøkte å få ham til å bli bedre som møtende spiss, men samtidig mistet Owen da litt av det som faktisk var hans største styrke – løpene inn bak motstandernes forsvar.

– Selvsagt kan du jobbe med å utvikle ting, men når man er 18, 19 eller 20 år gammel så ser man allerede hva de virkelige styrkene til en spiller er.

Så er spørsmålet i United om Anthony Martial er tilbake til helgas kamp mot Leicester, eller om det går mot nok en United-kamp med Rashford som spydspiss da.

Les også: Disse er usikre eller ute med skade til Leicester-kampen