– Hvis de ikke er i form 1. juli kan de bli igjen her…

Her kan du lese hva Ole Gunnar Solskjær sa på den sperrede delen av Cardiff-pressekonferansen.

Fredag snakket Ole Gunnar Solskjær om Mike Phelan, litt om bruken av unggutter og Antonio Valencia mot Cardiff og også litt om sommerens planer for spillerkjøp.

Les også: Dette sa Solskjær på den første delen av fredagens pressekonferanse

Den sperrede delen av pressekonferansen ble offentliggjort 23.30 skandinavisk tid lørdag, og da snakket nordmannen blant annet om at spillerne har et stort ansvar i ferien sin – siden United faktisk har en fordel på rivalene i sommer siden United ikke er involvert i noen finaler etter Cardiff-kampen.

– Spillerne har fått individuelle treningsprogram for sommeren, og vi forventer at de er klare når vi returnerer til felles trening igjen 1. juli. Det er ikke aktuelt å bruke de første ti dagene av sommeren på å bygge dem opp. De burde være klare.

– Vi har en lengre pause enn rivalene, og det må brukes som en fordel.

– Så er det ikke en trussel, men enhver i troppen som ikke er klar 1. juli vil trolig bli igjen her i stedet for å bli med på touren, siden vi kun vil ha med oss spillere som vi kan benytte oss av der, sa Solskjær.

– Jeg har sagt det mange ganger før: Da jeg var spiller så brukte jeg de siste to ukene før vi returnerte til trening til å komme i form slik at jeg kunne imponere manageren (Sir Alex). Samtidig har jeg sett en del unge spillere returnere etter sommeren, og for å si det sånn: De spiller ikke lenger fotball på det nivået de kunne vært på.

SISTE PRESSEKONFERANSE FØR EN LIGAKAMP DENNE SESONGEN: Ole Gunnar Solskjær tok seg ganske så god tid fredag.

Solskjær snakket fredag – igjen – om at det vil være et mirakel om United faktisk kjempet om ligagullet neste sesong, en uttalelse han har fått en del kritikk for fra ulike hold – siden noen mener han ikke kan gi opp før det er forsøkt og at det ikke vil se bra ut for stjernespillere United kanskje måtte ønske seg.

Nå utbroderte han denne uttalelsen litt.

– Vi ønsker å vinne trofeer, og neste sesong kan vi kjempe om Europa League, Ligacupen og FA-cupen. Vi vil selvsagt også kjempe om ligagullet, men vi er samtidig realister. Kampen står mot verdens beste lag – to er i Champions League-finalen, vi har et City som trolig tar gullet og Arsenal og Chelsea i Europa League-finalen.

– Vi snakker om seks lag som alle er på troféjakt, og vi er under utvikling – et nytt lag og en ny æra.

– Er dette den tøffeste jobben i fotballverdenen nå?

– Kanskje.

– Men det er også den beste jobben.

– Jeg kan ikke se for meg et bedre sted å være eller en klubb med større potensial. Ja, vi er litt bakpå nå, men det er bare to år siden José vant Europa League og fulgte det opp med en 2. plass.

– Jeg ser dette som en fantastisk sjanse til å bygge noe nytt, og hvis man møter hindringer – kryper du da under eller hopper du over? Jeg elsker utfordringer, og det er store muligheter for utvikling her.

IMPONERT AV CITY OG LIVERPOOL: Men Ole Gunnar Solskjær sier at han elsker den utfordringen han står foran som United-manager.

– Så må vi tette luka fremover så fort vi kan. Liverpool og City har vært vanvittig gode nå. Du kan se sulten, viljen, kondisjonen dere. Klopp sa nylig at de ikke blir slitne av å vinne, og der var vi også i januar. Derfor blir sesongstarten viktig for oss.

Er det rettferdig å si at dere mangler ledere?

– Det kommer alltid kritikk, men se på managerne i Champions League-kampene denne uka. De satte innpå Llorente og Wijnaldum som bidro til at kampene snudde, så dette handler også om meg, Michael, Mick og Kieran – at vi må lede gutta.

– Men ja, spillerne har et ansvar, og vi har snakket med noen av de erfarne spillerne. Vi har sagt at vi forventer at de tar ansvar neste sesong.