savbra

Unggutta herjet med League Two-lag i én omgang

Manchester Uniteds unggutter er med i Papa Johns-turneringen, der noen av Premier League-akademiene møter lag fra League One og League Two.

United-gutta begynte gruppespillet med et 3-2-tap borte mot Lincoln fra League One.

Tirsdag kveld slo gutta Bradford, 9. plassen i League Two, med klare 3-0. Dermed lever håpet om avansement før den siste gruppespillskampen mot Sunderland.

Kjedelig før pause

Det ble imidlertid en sjeldent kjedelig 1. omgang tirsdag kveld.

U23-gutta er kjent for å score mange mål og slippe inn tilsvarende mange, men midtveis i 1. omgang hadde det ikke skjedd noe.

Det tok 35 minutter før Uniteds første sjanse, men Zidane Iqbal traff rett på keeper.

Men moro etter hvilen…

United justerte imidlertid i pausen.

Alvaro Fernandez ble byttet fra en uvant høyreback-rolle før pause til sin vante venstreback-rolle, mens Dillon Hoogwerf ble byttet inn som høyreving – der Charlie Wellens noe overraskende var før pause.

Dermed eksploderte det.

Etter kun to minutter sendte et Charlie Savage-skudd United i føringen, etter at det traff en spiller, endret retning og trillet inn i hjørnet.

Avslutningen var aldri på vei inn av seg selv, så det må stå som et selvmål.

Det var sjanser begge veier i åpningsminuttene, men 12 minutter ut i omgangen gjorde innbytter Hoogewerf et herlig forarbeid til Joe Hugill som scoret enkelt fra kort hold.

Med to mål i bagasjen kunne United-gutta kontrollere kampen, og det gjorde de en god jobb med. De fortjente også mer enn to mål, og fikk til slutt også det.

Hoogewerf satte selv punktum da han satte fart midt på Bradfords halvdel og skjøt hardt i hjørnet fra 15-16 meter, etter godt forarbeid av Wellens og en liten stikker fra Shola Shoretire.

Så skal det sies at Bradford hadde byttet ut hele 10 spillere fra sin kamp i League Two i helga, men det endrer ikke at United-gutta fulgte opp helgens 2-1-seier mot Brighton i ligaen med en flott 3-0-seier i cupen.

Hannibal Mejbri manglet etter sitt røde kort i forrige cupkamp mot Lincoln, men i 2. omgang tok United-talentene ansvar over hele banen – noe som vil ha gledet trenerteamet.

Norske Isak Hansen-Aarøen er nå skadefri og tilbake i Manchester, og det vil nok heller ikke ta lang tid før han er tilbake på banen.

Klikk her for å se terminlista, resultater og alle kampreferat for unggutta.

Bradford 0-3 (0-0) Man. United

Papa Johns Trophy
Northern Commercials Stadium

Mål: 0-1 Selvmål (Savage, 47), 0-2 Hugill (Hoogewerf 57), 0-3 Hoogewerf (Shoretire)

G McShane (42), Hoogewerf (90+3)

United: Matej Kovar – Alvaro Fernandez, Teden Mengi (k), Paul McShane, Bjorn Hardley (Dillon Hoogewerf, 46.) – Charlie Wellens, Martin Svidersky, Shola  Shoretire, Charlie Savage, Zidane Iqbal (Alejandro Garnacho, 86.)  – Joe Hugill (Noam Emeran 81)
Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee, Marc Jurado, Sam Murray, Kobbie Mainoo

Vi oppdaterte med de viktigste hendelsene.

90+4: SLUTT. Bradford trodde de reduserte med kampens siste spark, men linjemannen vinklet korrekt offside.

90+3: Gult til Hoogewerf. Klipper en spiller unødvendig bakfra.

90: Sjanse United. Garnacho en mot en inn i feltet, skaffer seg rom, men skrur ballen en centimeter utenfor bortre stolpe.

86: Bytte. Iqbal ut. Garnacho inn.

82: 0-3 Dillon Hoogwerf. Godt forarbeid av Wellens i oppbyggingen, finner Shoretire som slipper løs Hoogewerf midt på Bradfords halvdel. Han avanserer til 20 meter og fyrer løs knallhardt i hjørnet.

81: Bytte. Emeran inn for Hugill de siste minuttene.

79: Kovar dribler mot en spiss i eget felt, bommer på driblingen, det blir kaotisk, men rekker å plukke ballen før det ble ordentlig farlig.

74: Sjanse for Bradford. Andy Cook inn i feltet, legger an til skudd litt egoistisk, men blir taklet i skuddøyeblikket.

62: Stor United-sjanse. Shoretire med en glimrende gjenvinning 20 meter fra Bradfords mål, fintet seg forbi nestemann, men mistet så oversikten da han egentlig bare hadde igjen å avslutte mot keeper.

57. 0-2 Joe Hugill. Målgivende. Dillon Hoogewerf. Vant ballen fra backen på høyre, avanserte inn i feltet og la tversover til Hugill som bredsidet ballen i nettet fra to meter. Glimrende forarbeid av innbytteren.

joeh

56: Kaos i United-feltet rundt egen 5-meter, men United klarte å presse hjemmelaget til en svak avslutning utenfor.

53: Mulighet. 1. omgang var kjedelig. 2. omgang er eksplosiv. Først Shoretire-skudd fra 16 meter blokkert. Så Savage på returen knallhardt over.

52: Stor Bradford-sjanse. Rundt på venstrekanten, 45 grader tilbake, men Paul McShane kastet seg inn og hindret avslutning nesten alene med keeper.

47: 0-1 Selvmål (Charlie Savage). Corner for United heades ut, og der skyter Savage fra 18 meter. Skuddet er på vei utenfor, men treffer en Bradford-forsvarer, endrer retning og triller inn i hjørnet.

21.04: 2. omgang er i gang. Hoogewerf inn for Hardley. Fernandez har flyttet over på sin vante venstreback.

45+1: Pause. Uavgjort. Ikke så mye å si på det. United med omgangens største sjanse og også en annullert scoring, men totalt sett helt jevnt.

42: GULT kort: Uniteds Paul McShane dro en Bradford-spiller i trøya.

39. Annullert United-mål: United trodde de hadde tatt ledelsen. Charlie Wellens med mye plass på høyresiden, la inn til bakre stolpe der Hugill la inn sentralt til Shoretire som scoret på direkten. Dessverre var sistnevnte så vidt offside ifølge linjemannen.

38: Da skjer det i alle fall litt. Bradford med et skudd fra veldig skrått hold, men Kovar med en fin beinparade.

35: Stor United-sjanse. Shoretire til Iqbal inne i feltet, han skaffer seg rom med en herlig liten chip tilbake forbi motspiller og skyter fra cirka 16-meter – rett på keeper.

30: Uniteds første mulighet. Shoretire til Wellens i feltet. Han la 45 tilbake, men en Bradford-spiller beinet ballen ut til corner – som ble resultatløs. Iqbal ble matchvinner for U23-laget i helgas kamp mot Brighton.

29: Halvsjanse. Til Bradford. Fernandes, som er høyreback i denne kampen, mistet ballen 25 meter fra eget mål. Bradford avanserte, skjøt via en spiller og retningsendringen gjorde det ubehagelig for Kovar som likevel reddet greit nok.

20: 0 sjanser, 0 nestensjanser og fortsatt ganske så dødt. Ballen er litt mer inne på Uniteds halvdel, men lagene føler fortsatt litt på hverandre.

10: Ingenting har egentlig skjedd. Merk. Kampen skal ha en vinner, slik at det går rett til straffer hvis uavgjort ved full tid.

1: Kampen er i gang. For de som savner Hannibal så er han ute grunnet rødt kort i første gruppespillskamp. Bradford har også byttet ut ti mann fra det laget de sendte utpå i helga i League Two.