Leeds United v Manchester United: U18 Premier League

EFL Trophy: Sen sluttspurt reddet nesten United

For tredje sesong på rad stiller United med et akademilag i seniorturneringen EFL Trophy.

Turneringen består av alle lagene i League One og League Two (nivå tre og fire), pluss 16 såkalte U21-lag fra Premier League.

U21-lagene kan ha med maks to spillere som er 21 år eller eldre – eller som har som har vært involvert i mer enn 40 førstelagskamper. Involvert trenger ikke å bety at de har spilt 40 førstelagskamper, for å være på benken teller her som involvert.

United har havnet i gruppe med Bradford City, Sunderland og Lincoln City, og tirsdag kveld ble det 2-3-tap på bortebane mot sistnevnte.

United-unggutta til Neil Wood har hatt en del gode kamper mot seniorlag i EFL Trophy, men her var forsvarsarbeidet

Tre mål fra Anthony Scully ga Lincoln City en solid 3-0-ledelse, men reduseringer fra Charlie McNeill og Björn Hardley skapte spenning på slutten.

United måtte avslutte med ti spillere etter at Hannibal Mejbri pådro seg en klassisk frustrasjonsutvisning.

UNITED-TRENEREN: Neil Wood.

Lincoln City tok ledelsen

United stilte i en litt interessant formasjon hvor utgangspunktet var en slags forsvarstreer – men hvor midtbanespiller Martin Svidersky gikk ned som en ekstra stopper ved behov (altså de fleste gangene Lincoln City hadde ballen).

Svidersky hadde altså en interessant rolle for United, og dessverre spilte han også en viktig rolle i Lincoln Citys 1-0-mål.

«Imps» slo inn fra høyre, Svidersky skled for å blokkere innlegget i å komme frem, men endte opp med å sende ballen i stolpen. Det satte keeper Dermot Mee ut av spill, og Lincolns Anthony Scully satte inn 1-0 etter rundt halvspilt førsteomgang.

HER BLE KAMPEN SPILT: Sincil Bank, fotografert av artikkelforfatteren i januar 2020 da Lincoln City smadret Bolton 5-1.

Scully doblet ledelsen

Etter litt over en halvtime doblet Scully ledelsen. Lincoln spilte direkte mot Scully i bakrom, og mannen som scoret 17 mål for Lincoln City i fjorårssesongen gikk innover og plasserte ballen i mål ganske enkelt. Ikke veldig imponerende forsvarsspill av Björn Hardley, kanskje, men samtidig var han jo fryktelig alene, og kanskje handlet det vel så mye om den dristige United-oppstillingen.

United lot Svidersky være en litt mer tradisjonell midtstopper de siste ti minuttene av førsteomgangen cirka.

Det stod 2-0 til pause, og det var en fortjent ledelse. United hadde ikke skapt stort, mens Lincoln City i tillegg til målene hadde hatt noen store sjanser. En av sjansene kom i åpningsminuttene etter at Alvaro Fernández rotet det litt til etter å ha fått en halvdårlig pasning fra Charlie Savage, men da endte skuddet like utenfor. En annen stor sjanse kom like før pause da Charlie Wellens reddet på streken.

ENDRET ROLLE NOEN GANGER: Martin Svidersky.

Scully med hat trick

De første ti minuttene av den andre omgangen var ganske hendelsesløse, men Lincoln City så fortsatt ut som det beste laget på Sincil Bank.

I det 57. minuttet fullførte Anthony Scully sitt hat trick.

Lincoln City slo inn fra høyre, og inne i feltet kom Scully seg fri og headet på flott vis inn 3-0.

To reduseringer og en utvisning

Med litt over 20 minutter igjen kom det endelig litt skikkelig kvalitet fra United-laget. Shola Shoretire fikk ballen fra Charlie Savage, og Shoretire vendte opp, passerte en spiller på glimrende vis, før han slo en enda mer glimrende pasning gjennom til Charlie McNeill som kontant satte ballen i hjørnet med venstrefoten.

United tok mer og mer over på slutten, og det ble skikkelig spennende da Björn Hardley kjempet inn enda en redusering etter et Hannibal Mejbri-hjørnespark.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
LEVERTE EN FINFIN MÅLGIVENDE PASNING: Shola Shoretire.

Dessverre har Mejbri, som leverte en ganske bra kamp, også en negativ side. Han utsettes for mange taklinger av motspillere i løpet av de fleste kamper, så også her, og innimellom blir han også ganske frustrert av det. I det 87. minutt fikk han gult kort, og like etterpå la han inn nye søknader om gult kort i ren frustrasjon etter at han ble snytt for et frispark, og på overtid ble han dermed utvist.

Selv med ti spillere presset United Lincoln kraftig tilbake på overtid, men utligningsmålet kom aldri, og United må dermed satse på å gjøre det bedre mot Bradford og Sunderland.

UTVIST: Hannibal Mejbri.

Lincoln City 3–2 (2-0) Manchester United (U21)

Sincil Bank
EFL Trophy

Mål: 1-0 Anthony Scully (23), 2-0 Scully (32.), 3-0 Scully (57.), 3-1 Charlie McNeill (68.), 3-2 Björn Hardley (89.).

GR Mejbri (90+2)

Manchester United: Dermot Mee – Charlie Wellens, Martin Svidersky, Björn Hardley, Álvaro Fernández – Charlie Savage, Hannibal Mejbri – D’Mani Mellor (Zidane Iqbal, 74.), Shola Shoretire, Dillon Hoogewerf (Sam Mather, 74.) – Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Radek Vitek, Marc Jurado, Logan Pye, Alejandro Garnacho.

——————————————————–

Her kommer de aller viktigste oppdateringene fra kampen – scoringer, røde kort, bytter, osv.

1: Kampen er i gang på Sincil Bank. En finfin stadion en kort spasertur fra sentrum. Undertegnede så Lincoln City vinne 5-1 mot Bolton Wanderers der i januar 2020. La oss håpe at det heller blir 1-5 denne gangen.

2: Enorm sjanse for Lincoln City. En pasning fra Charlie Savage til Álvaro Fernández endte heller opp hos Lincolns Teddy Bishop etter at Fernández sover litt, men skuddet til Bishop går utenfor.

5: Svidersky ligger som en ganske tradisjonell midtbanespiller når United har ballen, så tanken er tydelegvis at han (eller i enkelte tilfeller Savage, kanskje) skal gå ned i forsvarsleddet når United ikke har ballen.

23: MÅL. Lincoln City tar ledelsen, Scully med målet. Innlegg fra høyre, Svidersky sklir ballen i stolpen, og Scully setter returen. Fortjent ledelse for Appletons menn.

28: Charlie McNeill skjøt nettopp fra så langt hold at han like godt kunne skutt fra Lincoln Cathedral. United har ikke fått til så veldig mye hittil, men det føles likevel ikke som om det er så altfor mye som skal til før dette snur.

32: MÅL. Scully igjen for Lincoln. Mannen som nesten sendte Lincoln City opp i Championship, har nå scoret to mot United-unggutta. Pasning i bakrom, og Scully får altfor lett komme seg til avslutning der. Hardley kunne sikkert vært tøffere der, men samtidig blir han periodevis litt alene i midtforsvaret.

44: United har hatt en mer tradisjonell forsvarsfirer de siste 5-10 minuttene. Sviderskys rolle er altså litt endret.

45+1: Redning på streken av Charlie Wellens.

PAUSE. Fortjent ledelse til Lincoln City.

46: Andre omgang er i gang. Vi får håpe på en bedre omgang nå enn den første.

48: United stiller igjen med en forsvarstreer som Svidersky skal gå ned i ved behov. Neil Wood gir altså ikke opp å få det til å fungere.

57: MÅL. Anthony Scully header inn sitt tredje for kvelden. 3-0! Innlegg fra høyre (Uniteds venstreside).

61: Kjempesjanse for Teddy Bishop. Bakromspasning, ikke offside, men Dermot Mee stopper Bishop på imponerende vis. Uniteds midtforsvar fungerer rett og slett ikke spesielt godt (egentlig uansett hvordan de plasserer Svidersky, som er mye bedre på midtbanen).

67: Ny god Lincoln-mulighet stoppes av Dermot Mee. Igjen kommer sjansen etter svakt forsvarsspill.

68: MÅL! Nydelig United-scoring. Charlie McNeill spilles frem på glimrende vis av Shola Shoretire, og han avslutter kontant ned i hjørnet med venstrefoten.

74: BYTTER: Sam Mather og Zidane Iqbal kommer inn for Dillon Hoogewerf og D’Mani Mellor.

80: United klart best nå på Sincil Bank. Og nå bytter Lincoln ut Scully, og han er jo den eneste som scorer for Lincoln? Skummel ting å skrive, selvsagt!

87: Gult kort på Hannibal Mejbri. Han ser litt frustrert ut, men har jobbet hardt i kveld, og har vært ganske bra, selv om vi har sett ham mye bedre før.

89: MÅL! Björn Hardley har ikke hatt det enkelt i kveld, men her reduserer han! Kjemper inn en Hannibal-corner etter at Charlie Wellens har skaffet hjørnesparket.

90+1: RØDT KORT. Hannibal Mejbri er svært frustrert, og med to taklinger på kort tid (etter å ha blitt snytt for frispark like før) så ender det opp med at dommeren trekker opp det andre gule kortet.

90+2: MUTV-kommentatorene roper håpefullt på straffespark etter at Shoretire går ned i en duell i feltet, men det var nok helt OK å ikke blåse.

SLUTT. God sluttspurt av United, men det ble tap i Lincoln.