Her er vår spillerbørs

Vår svenske mann Mats Svensson skryter av Wayne Rooney.

David De Gea – 6,5

En tämligen lugn afton där en stolpnick och Sigurdssons 1-1 var två avslutningar inte ens DDG kunde nå. Fick chansen att rädda Williams skott och därmed också två poäng på stopptid.

Ashley Young – 8

Första 45 var han den som skapade det lilla som skapades så det var inte särskilt förvånande att det var hans inlägg som nådde Martial till 1-0. Träffade med fler crossar än resten av lagkamraterna gjorde tillsammans. Klart bästa framträdandet under säsongen. Kan ha haft lite att göra med att han spelade mer som – hör och häpna – högerytter.

Chris Smalling – 6

Viktig blockering i slutet av matchen när Uniteds försvar fortfarande var i chock efter kvitteringen. Hade flera olika försvarsformationer att styra upp under 90 minuter.

Phil Jones – 6

Fick förtroendet igen från start, men bara i 45 minuter denna gång. Han skadades nämligen igen. Inte mycket att vare sig hylla eller dissa innan dess.

Daley Blind – 6

Varken han eller Smalling hade koll på Ayew när denne prickade De Geas stolpe. Och vid kvitteringen stod han i princip bredvid Darmian och kollade in Barrows inlägg. Fantastiskt att han klagade på Moss gula kort efter en av de mer solklara obstruktioner som skådats på Old Trafford under 2016.

Bastian Schweinsteiger – 6

Då United valde kanterna som «attack»-bas under första halvlek var tysken förvånansvärt anonym. Efter paus slet han fram bollen till Young som hittade Martial som hittade 1-0 och blev nyttigare ju längre matchen led. Oväntat dominant i luftspelet på Swanseas planhalva.

Morgan Schneiderlin – 7,5

Kom undan med en solklar hands i första halvlek, likt Willian häromsistens. En nyckelfigur centralt. Var överallt och lite till och än en gång fick United mer fart i anfallen när Morgan levererade. En oerhört nyttig figur, som jag gärna skulle få mer frihet att gå i djupet.

GettyImages-503175406

Juan Mata – 6,5

Den senaste Unitedspelare att göra mål på Old Trafford i första halvlek (30 september) var inblandad i en hel del framåt när Uniteds anfallsspel blev bättre efter paus. Dessförinnan hade han haft ett par avslut mitt på Fabianski.

Ander Herrera – 6

Tänkte snabbt och serverade Mata ett gyllene läge på frispark i första halvlek. Men överlag hände det lite för lite i offensiven från hans sida, speciellt med tanke på nyckelpositionen han hade.

Anthony Martial – 8

Fick ofta bollen för långt ifrån sig i första halvlek, men skickade många stenar från många hjärtan tidigt efter paus med sitt ledningsmål. Enastående förarbete vid 2-1 och oftast den som på egen hand skapade förvirring i Swanseas försvar. De 5000 miljarder United la ut på honom kan visa sig vara värt just dessa pengar när han säljs till Rea … stannar och blir en legendar på Old Trafford.

mål martial

Wayne Rooney – 7

Magnifikt 2-1-mål från kaptenen! Hade lika många avslut på mål som i sina 9 föregående Old Trafford-framträdanden! Uppe i 238 fullträffar nu – bara 11 kvar till den störste. Avslutade som om han hade eld i baken, med 8 försök mot Fabianski! Drog igång första halvleks finaste anfall som han själv avslutade. Fortfarande en onödig förkärlek för att komma djupt och hämta boll.

Matteo Darmian – 6

Något förvånande petad från start, men kom in direkt efter paus. Viktig brytning på Sigurdsson i fint kontringsläge. Inte alls med när Barrow serverade samme man vid kvitteringen. Steget efter många gånger, slarvrensade, ur position. Ingen övertygande insats – bortsett från tacklingsspelet där han var nästan felfri.

Fotnot: Paddy McNair och Michael Carrick spelade för kort tid för att betygsättas.