Helgens VM-kvalifisering

OPPDATERT 13/10 Englands tre United-innslag var sterkt medvirkende da Kasakhstan ble knust på Wembley. Wayne Rooney (bildet) scoret to, Rio Ferdinand ett, mens Wes Brown sørget for en målgivende i 5-1-seieren.

VM-KVALIFISERINGSKAMPER (med United-spillere involvert)

SKOTTLAND – NORGE 0-0

Darren Fletcher klarte ikke å lede sine skotske tropper til seier hjemme på Hampden Park. Kampen endte med ett poeng til hvert av lagene, et resultat som var rettferdig i forhold til spill og sjanser, men som egentlig ikke passer noen av de to lagene spesielt godt.

ENGLAND – KASAKHSTAN 5-1 (0-0)

Etter en målløs førsteomgang, headet dagens kaptein, Rio Ferdinand, England i ledelsen seks minutter etter pause, før et selvmål av Kukuyev 13 minutter senere førte til 2-0, og tilsynelatende trygg ledelse. Men så tabbet Chelseas Ashley Cole seg skikkelig ut. Med en horribel manøver spilte han frem gjestenes Kukeyev, som ikke gjorde noen feil, og dermed var det plutselig kamp igjen. Kampens store spiller, Wayne Rooney, roet imidlertid engelske nerver ved å sette inn både 3-1 og 4-1, det første etter overlegg fra Wes Brown, før han forlot banen til øredøvende applaus. Innbytteren hans, Jermane Defoe, brukte deretter bare fire minutter på å fastsette resultatet til 5-1 i det 90. minutt. England står nå med full pott på sine tre innledende kamper, og har skaffet seg et glimrende utgangspunkt foran resten av kvalifiseringsspillet.

SVERIGE – PORTUGAL 0-0

Cristiano Ronaldo spilte hele kampen, mens Nani fikk 86 minutter, men Portugal klarte likevel ikke å finne veien forbi den svenske keeperen på Solna i Stockholm. Når heller ikke Zlatan eller noen av de øvrige blågule lyktes på motsatt side av banen, endte det hele både målløst og uavgjort. Det er et resultat begge lag kan leve med.

BULGARIA – ITALIA 0-0

Heller ikke Dimitar Berbatov, som spilte hele kampen i hjemmelagets angrep, fant nettmaskene da Bulgaria fikk italiensk besøk i Sofia. At ex-Red Giuseppe Rossi fikk med seg de siste 22 minuttene for gjestene, fikk heller ingen direkte innvirkning på sluttresultatet. Dermed endte det 0-0 også i den bulgarske hovedstaden.

SERBIA – LITAUEN 3-0 (2-0)

I Beograd tok Nemanja Vidic og hans serbiske lagkamerater en klar og viktig seier over laget som inntil i kveld har vært den store positive overraskelsen i Gruppe 7. Dermed føk Serbia helt til topps, på samme poengantall som gjestene, men med bedre målforskjell. Vidic pådro seg gult kort etter 73 minutters spill.

ROMANIA – FRANKRIKE 2-2 (2-1)

Patrice Evra var på banen gjennom hele kampen da Frankrike kom tilbake og sikret uavgjort etter en stund å ha ligget under med to mål i rumenske Constanta. Begge lagene har dermed fire poeng etter tre kamper, men de ligger bare to poeng bak tetlagene Serbia og Litauen.

NEDERLAND – ISLAND 2-0 (1-0)

Edwin van der Sar holdt buret rent i sitt overraskende landslags-comeback, da Nederland fulgte opp forrige måneds 2-1-seier borte over Makedonia, med 2-0 over Island i Rotterdam. Dermed har gruppefavorittene fra treskolandet full pott etter to kamper.

SLOVENIA – NORD-IRLAND 2-0 (0-0)

I 84 minutter klarte Jonny Evans og Nord-Irland å holde nullen, men så sprakk det. Ikke bare én, men to ganger – og det i løpet av vel ett minutt. Dermed er håpet om en plass i VM-sluttspillet i 2010 allerede etter tre kamper i ferd med å smuldre bort for de grønnkledde nordirene. Ett poeng er et altfor magert utbytte i en gruppe hvor Polen og Slovenia har sikret seg syv, mens Slovakia følger tett på med seks poeng.

ARGENTINA – URUGUAY 2-1 (2-1)

Carlos Tevez, tilbake etter å ha sonet én kamps karantene etter forrige måneds utvisning mot Paraguay, spilte hele kampen, men uten å komme på scoringslisten, da naboene fra Uruguay ble beseiret i Buenos Aires. United-spissen ble tatt hardt et par ganger, men ser likevel ut til å ha kommet helskinnet fra oppgjøret, som innebar Argentinas første seier på fem kamper.

SØNDAG

VENEZUELA – BRASlL 0-4 (0-3)

Anderson var ubenyttet reserve da Brasil som forventet knuste vertene fra Venezuela. Med seieren klatret de blågule tilbake til andreplassen i den søramerikanske gruppen, på lik poengsum, men med bedre målforskjell enn Argentina. De to naboene ligger fire poeng bak lederlaget Paraguay.