– United-spillerne gir 3,5 millioner pund til veldedighet

Mange spillere skal ha irritert seg over lønnskritikken, siden de ønsker at pengene skal gå til veldedighet heller enn tilbake til de rike fotballklubbene.

Harry Maguire ba hele United-stallen om å donere 30% av lønna til veldedighet.

Det skrev den profilerte journalisten John Cross i Daily Mirror tidligere fredag.

Fredag ettermiddag fastslår så Daily Mail at dette skal være gjort.

Gir bort 3,5 millioner

Det betyr, ifølge avisa, at United-spillerne sender 3,5 million pund fra sin samlede neste lønnssjekk til lokale helsemyndigheter.

Det skal ha vært Ed Woodward som først kontaktet Maguire for å spørre om muligheten til å få til dette, og spillerne skal raskt ha blitt med på ideen.

Uniteds spillergruppe er dermed den første som samlet gjør noe slikt i Premier League.

United ønsker ikke at spillerne skal gå ned i lønn, men støtter ønsket om en veldedig donasjon.

Massiv kritikk

Det siste døgnet har det kommet massiv kritikk mot den engelske spillerforeningen, siden lederen der ikke akkurat var taktisk klok da han anbefalte spillerne om ikke å binde seg til lønnskutt – og det i en hverdag hvor resten av England bør.

LES OGSÅ: «Nå har han besørget en komplett PR-katastrofe for fotballen»

En del av kritikken som har kommet skal ha irritert spillerne, siden mange av dem bak kulissene skal ha kommet med donasjoner, siden de ønsker at pengene skal gå til veldedighet og NHS heller enn tilbake til rike Premier League-lag.

Mange spillere skal allerede ha kommet med store pengedonasjoner uten å ønske publisitet, og Maguire ønsker at United-spillerne nå skal gå foran.

Mye av kritikken har vært rettet mot spillerorganisasjonen PFA og PFA-leder Gordon Taylor, heller enn mot spillerne selv.

VIL GI STORE DELER AV LØNNA TIL VELDEDIGHET: Harry Maguire og lagkameratene.