Håper på femte «sesongens beste»-seier: – Veldig spesielt for meg

David de Gea er klar på at han vil være svært fornøyd dersom han kåres til sesongens beste United-spiller.

Uniteds egen kåring avgjøres gjennom en avstemning blant klubbens supportere og her har spanjolen kommet best ut fire ganger tidligere i karrieren, senest i 2017/18-sesongen.

Siden den gang har karrieren vært preget av en prestasjonsmessig berg-og-dalbane for De Gea, men denne sesongen har han vært tilbake i kjempeslag og vært lagets kanskje viktigste spiller.

– Vinner du, betyr det at du har levert en flott sesong med jevnt over gode prestasjoner, og det å prestere så jevnt er blant de vanskeligste tingene i fotballen. Det ville vært storslått å vinne en gang til, så jeg kommer til å prøve på det, sier De Gea til manutd.com.

Sisteskansen er den som har vunnet prisen aller flest ganger siden den første utdelingen i 1988.

Cristiano Ronaldo er nærmest med sine tre, mens Brian McClair, Eric Cantona, Roy Keane, Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney og Bruno Fernandes alle har vunnet prisen to ganger.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
VUNNET TRE: Cristiano Ronaldo er spillerens som har blitt kåret til sesongbeste i United nest flest ganger. Som lagets toppscorer er det ikke utenkelig at han havner langt opp på listene også denne gang.

De Gea sier at det er en stor ære å få slik anerkjennelse fra United-supporterne, samtidig som han påpeker at han heller vil vinne de store trofeene med laget enn de individuelle utmerkelsene.

– Ja, selvfølgelig. Det er veldig spesielt for meg. Jeg setter veldig pris på kjærligheten og støtten fra fansen og hvis jeg kan vinne enda en, ville det vært helt fantastisk, sier De Gea.

– Men, for å være helt ærlig, er det viktigste å vinne store trofeer som lag. Det er det viktigste. 

Dersom sesongen ikke skal ende i totalfiasko, må United ta igjen forspranget til fjerdeplasserte Arsenal i Premier League, slik at det også spilles Champions League på Old Trafford neste sesong.

Skal de rødkledde klare å få til det, kan lagets bakerste mann bli en svært viktig spiller.

– Jeg synes jeg har vært i godt slag hele sesongen. Jeg har spilt på et høyt nivå og hjulpet laget så mye som jeg kan, sier De Gea.

– Jeg synes jeg gjør det bra denne sesongen. Nå vi prøve å avslutte sesongen ordentlig også. 

FACEBOOK