– Han er et stort tap for oss

Antonio Conte fortviler over Matic-salg. Gary Neville er overrasket over at de lot han gå.

Det var ingen stor overraskelse at José Mourinho ønsket seg Nemanja Matic til United i sommer.

Overraskelsen var heller at Chelsea sanksjonerte Matic-overgangen.

Spilleren som figurerte i 35 av Chelseas ligakamper under fjorårets sesong har blitt erstattet av Tieumone Bakayoko – en utrolig spennende, men fortsatt urutinert spiller.

Ønsket å beholde Matic

I et nylig publisert intervju med Sky Sports, legger ikke Antonio Conte skjul på at han gjerne skulle sett Matic bli værende på Stamford Bridge.

Var blant de beste mot Real Madrid: Nemanja Matic.

Italieneren understreker også at Chelsea-troppen hans nå trenger forsterkninger, og at klubben vet hva hans prioriteringer er. Spørsmålet er om ikke én av de prioriteringene var å beholde Nemanja Matic i London.

– (…) Matic vet veldig godt hva jeg tenker om han og hvor viktig han var for meg. Han er en veldig god spiller, i toppklasse, veldig viktig for laget vårt, men noen ganger må du bare akseptere dette vanvittige overgangsmarkedet.

– Akkurat som du må akseptere at man (spiller og trener) har forskjellige ønsker. Han er uten tvil et stort tap for oss, sa Antonio Conte.

– Det er en spesiell overgang

Tidligere United-helt, og nå Sky Sports-ekspert Gary Neville, er blant de som stusser over at Chelsea lot Matic gå til United. Neville peker spesielt på hvor viktig Matic var for at Chelsea tok gullet forrige sesong.

– Vanligvis når en spiller forlater klubben, så ser du ikke treneren omtale spilleren i så varme ordlag som Conte har gjort med Matic. Conte har flere ganger understreket hvor viktig Matic og Kanté var for Chelseas midtbane, sa Neville til Sky Sports.

Gary Neville stiller også store spørsmålstegn om hvorvidt Antonio Conte egentlig godkjente overgangen som sendte Matic til Manchester.

Skjønner lite av overgangen: Gary Neville.

– Jeg tviler på at Conte godkjente overgangen. Jeg ser for meg at han er misfornøyd med hele situasjonen.

– Jeg må si at det er en spesiell overgang. Spesielt at de selger til en direkte rival. Noen ganger blir overganger tvunget gjennom, men det virker ikke som det er det som har skjedd her. Ikke i offentligheten, i alle fall. Det er veldig sjelden du ser slike overganger mellom rivaler.