Én måned siden forrige kamp

Søndag 12. april

17 år siden Scholes-hat trick sendte United nærmere ligatittelen

Etter at Arsenal vant ligaen i 2001/02, så var det et revansjesugent United som gjerne ville ha tilbake tittelen, men også i 2002/03 så det ut til at Wengers lag kunne ende opp med tittelen. I starten av mars ledet Arsenal med åtte poeng, men United klarte å ta igjen Arsenal, og vant til slutt med fem poeng.

En viktig seier på veien dit var borte mot Newcastle i april, da United vant 6-2.

Newcastle tok ledelsen (21. minutt), men Ole Gunnar Solskjær utlignet (32. minutt), før Scholes scoret to kjappe mål (34., 38.), og til pause stod det 4-1 til United etter at Ryan Giggs var frempå like før pause (44.). Noen minutter etter pause la Scholes på til 5-1 (52.), og han hadde med det fullført sitt andre hat trick i United-drakta. Ruud van Nistelrooy scoret Uniteds sjette på straffespark (58.), og da hjalp det lite at Newcastle reduserte igjen i sluttminuttene (89.).

Bailly fyller år

Eric Bailly er 26 år i dag – vi gratulerer!

Bailly står med 79 kamper for United, og har scoret ett mål. 79 kamper er samme antall som Colin Webster, Chris Turner, Thomas Arkesden og Tom Cleverley har, og han har ellers to kamper opp til Kieran Richardson, tre til Juan Sebastián Verón, fire til Gabriel Heinze og seks til Wilf McGuinness.

Nå er det én måned siden forrige kamp

For én måned, 12. mars, vant United 5-0 borte mot LASK i Linz etter scoringer av Odion Ighalo, Daniel James, Juan Mata, Mason Greenwood og Andreas Pereira.

United scoret to mål på overtid, og avsluttet med andre ord på glimrende vis, og det ble det siste vi fikk sett av United på en stund.

Coronaviruset sørget for at Tottenham-kampen den neste helga ikke ble spilt – og vi har heller ikke kunne spilt etter dette, og kan det heller ikke på en god stund fremover, og mange av oss kjenner på et savn etter fotballen.

Om ikke annet var det i alle fall hyggelig å avslutte på en god måte.

Lørdag 11. april

Berbatov om hat tricket mot Liverpool

ManUtd.com har en artikkelserie som heter Utd Unscripted der United-personligheter får fortelle om ulike ting, og tematikken i den nyeste teksten i serien er Dimitar Berbatov som forteller om hat tricket han scoret mot erkerival Liverpool.

I teksten forteller han blant annet om hvert enkelt mål i den 3-2-seieren, hvor det briljante 2-0-målet hans huskes aller best.

– Når det blir mål av det, så er det selvsagt en perfekt tier [på skalaen]. Kanskje om jeg gjør det igjen på et annet tidspunkt, så havner ballen på tribunen, men i det øyeblikket var alt perfekt. Ballkontrollen, brassesparket, og så at ballen går via tverrligger og inn slik for ekstra dramatisk effekt…

Se også målene i tweeten under:

Og apropos videoer fra klubben, så kan dere jo også se Victor Lindelöf og Scott McTominay svare på noen spørsmål her:

Fredag 10. april

Maguire med bidrag til pensjonister i hjembyen

Harry Maguire skal ha vært viktig i #PlayersTogether-støtten som Premier League-spillerne har annonsert, og United-kapteinen bidrar i tillegg i hjembyen Sheffield, nærmere bestemt i Mosborough-området (hvor han vokste opp), skriver Daily Mirror.

Mosborough Community Forums Facebook-side melder at Maguire tok kontakt med dem, og at han tilbyr alle på 70 år eller mer i området å få en pakke med mat («everyday essentials») hver dag. Pakkene vil lages og leveres av lokale bedrifter.

Og apropos United-spillere som bidrar:

13 år siden 7-1-seieren mot Roma

I dag er det 13 år siden United smadret Roma 7-1 på Old Trafford.

Michael Carrick (x2), Alan Smith, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo (x2) og Patrice Evra scoret målene for United, mens Daniele De Rossi scoret Romas vakre reduseringsmål.

Ryan Giggs hadde fire målgivende pasninger for United (fire av de første fem målene), mens noen kanskje har glemt at Ole Gunnar Solskjær også endte opp med en målgivende pasning (på Evra-målet).

Se klubbens egne høydepunkter fra kampen her.

Torsdag 9. april

Rashford om sin favoritt av tidligere United-spillere

Marcus Rashford har vært med i en videosamtale med BT Sport og Rio Ferdinand, og programleder Jake Humphrey ønsket å vite hvilken tidligere United-spiller som var Rashfords favoritt, og ba ham tenke seg nøye om før han svarte (fordi Ferdinand jo var med i samtalen).

Rashford smålo litt før han sa:

– Jeg sier ikke ham – han er en midtstopper!

– Jeg vil nok si Rooney. Han har naturligvis vært en stor del av min egen utvikling, og det var en drøm som ble til å virkelighet å spille med ham på banen etter å ha sett på ham i så mange år.

Se det hele under.

#PlayersTogether

Liten tvil om at spillerne har planer om å bidra i den situasjonen vi nå er i.

Onsdag 8. april

Så Rooney-målet mot City fra Stretford End – etterpå prøvde han å gjenskape det i parken

United skal vise nok en gammel kamp på MUTV, og har gitt fansen muligheten til å stemme over hvilken – og et av alternativene er 2-1-seieren mot City i 2011, da Wayne Rooney avgjorde med et fantastisk mål.

Da de la ut alternativene på Twitter, så svarte Marcus Rashford på den posten med hans opplevelse av Rooney-målet.

– Jeg så Wazza-brassesparket fra Stretford End. Scholes > Nani > Rooney. Utrolig teknikk. Jeg brukte kvelden på å prøve å gjenskape det i parken.

Rashford var 13 år da kampen ble spilt.

50 år siden 7-0-seieren mot WBA

Det er 8. april, og det betyr at det er nøyaktig 50 år siden Manchester Uniteds største triumf under Wilf McGuinness’ ledelse.

«Busby Babe» McGuinness hadde en brukbar spillerkarriere frem til han måtte legge opp i 1959 på grunn av en stygg skade. Han fortsatte i ulike trenerroller i United-systemet før han i en alder av 31 år fikk managerjobben da Sir Matt Busby sluttet i 1969.

McGuinness var ingen stor suksess, og fikk sparken i desember 1970, men det betyr ikke at det bare var nedturer under ham.

Den legendariske 8-2-seieren borte mot Northampton (en kamp som blir spesielt husket fordi George Best scoret seks av målene) var under McGuinness, men seieren mot fjerdedivisjonslaget var ikke den største under hans ledelse.

Rundt to måneder senere, 8. april 1970, så vant United nemlig 7-0 hjemme i ligakampen mot West Bromwich.

Tre spillere – John Fitzpatrick, Bobby Charlton og Alan Gowling – scoret to mål hver, før George Best fikset det siste målet.

TOK OVER ETTER SIR MATT BUSBY: Wilf McGuinness.